Contribute
Register

[Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

Joined
Aug 23, 2012
Messages
380
Motherboard
Asus ROG Strix Z490-E
CPU
i9-10900K
Graphics
RTX 3080 Ti (Win) / RX 560 (Mac)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Of course:

– I added and activated FakePCIID_Intel_HDMI_Audio as Kext

– in have PciRoot(0x0)/Pci(0x1f,0x3) just:
device-id 709D0000 DATA
layout-id 11 NUMBER

Ok, I'll add and test, as long as there's no ill effects I can incorporate this in my EFI builds going forward.

That was always the whole point of this thread, I knew collectively we could tune it better than I could by myself. :)

Also, if you can either attach the kext, or give me the text that goes inside of it that would be great.
 
Joined
Aug 5, 2014
Messages
275
Motherboard
ASUS Z490-E
CPU
i9-10900K
Graphics
UHD 630
Ok, I'll add and test, as long as there's no ill effects I can incorporate this in my EFI builds going forward.

That was always the whole point of this thread, I knew collectively we could tune it better than I could by myself. :)

Also, if you can either attach the kext, or give me the text that goes inside of it that would be great.
You're welcome! :)

I just want to let you know that thanks to you I have saved myself many headaches, you're great!
 

Attachments

  • FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext.zip
    2.5 KB · Views: 14
Joined
Dec 24, 2017
Messages
48
Motherboard
Asus ROG STRIX Z490-E Gaming
CPU
i9-10900K
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Aug 23, 2012
Messages
380
Motherboard
Asus ROG Strix Z490-E
CPU
i9-10900K
Graphics
RTX 3080 Ti (Win) / RX 560 (Mac)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Awake is broke and will not wake up unless i physically press the power button - is there a quick fix to get the mouse/keyboards to wake it up? TIA!

I have yet to conquer that one, would love to though if we can all pitch in. IIRC the SSDT-AWAC.aml file if removed makes that work, but at least on my rig, if I remove it I don't STAY asleep.
 
Joined
Dec 24, 2017
Messages
48
Motherboard
Asus ROG STRIX Z490-E Gaming
CPU
i9-10900K
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
  1. iOS
I have yet to conquer that one, would love to though if we can all pitch in. IIRC the SSDT-AWAC.aml file if removed makes that work, but at least on my rig, if I remove it I don't STAY asleep.
OK I'll try a few things too :)
 
Joined
Aug 5, 2014
Messages
275
Motherboard
ASUS Z490-E
CPU
i9-10900K
Graphics
UHD 630
Awake is broke and will not wake up unless i physically press the power button - is there a quick fix to get the mouse/keyboards to wake it up? TIA!

When I wake up I receive no bild over HDMI, but it works over DP. I have to restart the monitor in order to receive a bild.
 
Joined
May 24, 2018
Messages
110
Motherboard
Asus Z97-Pro Gamer
CPU
i7-4770k
Graphics
intel graphic HD
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
@blackberry4311 I know I asked before about the onboard HDMI and Display port if they worked. But I'm finally at a point to where I can test them / need to use them. The OS does not recognize anything and if anything is plugged in when the computer boots up it crashes and reboots.

@SonicMayhem3787 just needs to dig into the config of Leesureone post above, use one of 07009B3E or 00009B3E.
plugged only HDMI to test if this works, when macOS booted, plug the second screen into. If the reboot or crash/black screen happens I think the reboot related to the issue Hotplug reboot fix of Azul framebuffer patch.
 
Joined
May 24, 2018
Messages
110
Motherboard
Asus Z97-Pro Gamer
CPU
i7-4770k
Graphics
intel graphic HD
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Here's a build of 0.6.5 with all the latest kexts. It's been run through the validator as usual.

Let me know how it is for you guys, if ok I'll add to 1st post.
my god, u fast as always man.
 
Joined
Jul 10, 2020
Messages
9
Motherboard
asus z490-e
CPU
i9-10900k
Graphics
sapphire rx5700xt
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
my god, u fast as always man.
@blackberry4311 Speaking of fast :oops:. Some weeks ago I failed to do a clean install of Big Sur using OC 0.6.3 and said I would try again and provide the debug log. This got delayed because I suddenly had to migrate my MacMini and decided to put the whole machine in VMware Fusion (which was quite an interesting experience itself). After that I set everything up for a clean install again. But to my positive suprise with OC 0.6.4. this went very smooth. So I have my logs, but without any issues :lol:. Nontheless, tx for the offer earlier.

Now I hope I have time again to do some necessary catching up with OC 0.6.5, USBports, wifi, bluetooth and sleep-and-wake. Reading the latest learns you all didn't sit still :clap:.
 
Top