Contribute
Register

[SUCCESS] ASUS P6T with AMD RADEON HD 6870

Status
Not open for further replies.
Joined
May 12, 2012
Messages
28
Motherboard
I didn't
CPU
read the
Graphics
Rules
ASUS P6T (non-SE, non-Deluxe, non WS Pro... just the plain old P6T)

DSDT is from FleeBailey (just leave all other stuff, most of it is outdated by now): The Flee's OSX86 Page: Update

The 6xxx cards require some special attention: http://www.tonymacx86.com/mountain-...mountain-lion-6xxx-gpu-issues-fix-inside.html

The onboard sound chip will work if you replace AppleHDA.kext with the one from Marionez (Google it). If you still don't hear any sound, replace the batteries of your hearing aid and if that doesn't help make sure sure the sound output is set to LINE OUT in the sound preference pane.

Using the original AppleACPIPlatform.kext there will be a 75s boot delay, that's why you want to use the patched version from MultiBeast

Wake from sleep won't work with the patched AppleACPIPlatform.kext included in MultiBeast. It works with the untouched version from 10.6.8 though which can be extracted from the 10.6.8 combo update package still available from Apple.

In org.chameleon.Boot.plist make sure you set GenerateCStates and GeneratePStates to yes

Don't use the darkwake or ncpi kernel flags
 
Joined
Oct 26, 2011
Messages
162
Motherboard
Asus P6T
CPU
i7-920
Graphics
GTX 260
Mobile Phone
  1. Android
Just incase anyone wants the ALC1200 audio driver. Use Kextbeast to install and Kext Utility to repair permission and rebuild the kernel cache before reboot.
 

Attachments

  • ALC1200_1063.zip
    1.6 MB · Views: 749
Joined
May 12, 2012
Messages
28
Motherboard
I didn't
CPU
read the
Graphics
Rules
It looks like my 6870 boots just fine with these settings in Chimera:

<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>AtiConfig</key>
<string>Duckweed</string>
<key>AtiPorts</string>
<string>4</string>

This even worked with the installer, I didn't have to remove any kexts to prevent the white/flickering screen.
 
Joined
Jul 4, 2012
Messages
2
Motherboard
asus p6t
CPU
i7 920
Graphics
Nvidia 560ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
FleeBailey DSDT + audio

Hey thanks for the tutorial/post, much appreciated but i have two questions

You posted a link on FleeBailey site for the DSDT. I didn't find a direct link on that page but found a 2.0.9.zip that contains it in his site?
http://cl.ly/bff6e1a2e6de7ee475b8 . Is this the correct one you used?

And my other question regarding Marionez .kext at http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=161430 . he stated to modify the DSDT for mountain lion.

Did you have to modify to get it to work.

much appreaciated
-adrian
 
Joined
Oct 26, 2011
Messages
162
Motherboard
Asus P6T
CPU
i7-920
Graphics
GTX 260
Mobile Phone
  1. Android
For audio just install the zip file that I've attached before by deleting the original AppleHDA.kext and installed the patched AppleHDA.kext using KExt Wizard or Kextbeast and use Kext Utility to repair permission and rebuild the kernel cache.

As for DSDT you can use this.
 

Attachments

  • P6T_DSDT.zip
    17.1 KB · Views: 873
Joined
Jul 4, 2012
Messages
2
Motherboard
asus p6t
CPU
i7 920
Graphics
Nvidia 560ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thank you very much, it worked like a charm. you are the man!
sound/network/graphics/icloud/no 75s delay

one little problem i have is i use an Nvidia 560ti and if i dont boot with PCIRootUID=0 i get a white flicker where the mouse is initially at the login screen..

but everything else ticks like a clock..


again much appreciated for the files and the instuction

-adrian
 
Joined
Aug 15, 2011
Messages
7
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thanks for your help guys. Everything on my hackintosh is now running perfectly. I managed to download appleacpiplatform.kext from osx86.net and it worked perfectly (no delay in boot up). Thanks again :)
 
Joined
Sep 3, 2012
Messages
2
Motherboard
MacBook Pro 13"
CPU
2.3 i5
Graphics
Intel 3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
How exactly do you get the audio to work? I have tired everything and this driver does not seem to do it. Any other ideas would be smashing as everything else is working great!! Thank you again!!
 
Joined
Aug 1, 2011
Messages
15
Motherboard
hp pavilion 550-104nd
CPU
Intel Core i7-4790S
Graphics
NVIDIA GeForce GT 730 (4 GB)
Mac
  1. iMac
THank you for your information. I used it on my machine, but I still see only 1 cpu working. Is that normal? In Windows 7 I see 2 cpus. Attached is a screenshot of the system information.

My mistake, I have 8 bars in my CPU history when using activity monitor. By clicking on CPU usage they are revealed. So I guess its fine.
 

Attachments

  • Screen Shot 2012-09-19 at 8.28.39 PM.png
    Screen Shot 2012-09-19 at 8.28.39 PM.png
    24.2 KB · Views: 352
Status
Not open for further replies.
Top