Contribute
Register

[Success] Asus P5Q - Mountain Lion

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 6, 2011
Messages
37
Motherboard
Gigabyte GA-H77-DS3H
CPU
Intel Core i7-3770K
Graphics
Geforce GTX 770 (2GB) + Geforce GTX 650 (1GB)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hello Everybody.

I confirm 2 working 10.8 Mountain Lion App Store Version Installs on a Asus P5Q Motherboard.
Link to the Motherboard on Asus.com

8GB Ram
Intel Core2Duo E8400 @ 3GHz
Gainward Geforce GTX 550 Ti

Unibeast 1.5 Installation Method.
Running Chimera 1.11.0.

Both Installs:
  • needed to boot the USB Thumb and Volume with "PCIRootUID=0" (because of Graphicscard)
  • Sleep not working
  • Ethernet and Sound not working. needed to be patched/installed

1st Install:
  • 250GB SATA Harddisk.
  • working instantly

2nd Install
  • 64GB SSD.
  • could install.
  • couldn't boot. (IMPORTANT! If you install it freshly without a System that could do the next step!)
  • fixed it with installing Multibeast TRIM Enabler (Multibeast executed on the first Volume. Trim installed on the 2nd Volume)
  • then working. same results as the 1st install

Fixed Ethernet with my old Atheros Lan kext and Sound with a AppleHDA kext from a User with a Asus P5Q on Insanelymac
here are both kexts if needed:
Download (Dropbox directlink)
 
Joined
Mar 5, 2011
Messages
7
Motherboard
ASUS P5Q - OS X 10.8 - iMac 12.1
CPU
2,33GHz Intel Quad Core
Graphics
EVGA GeForce GTX 550 Ti
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Almost the same setup ;-)

Hi,

I have the same Mainboard and an EVGA GeForce GTX 550Ti. My network, sound and trim function working with out any problems. I have to use "PCIRootUID=0" for installation and booting too.

When my Mac wakes up I lose my graphic, mostly my screen stays black, sometimes I see a blinking login cursor, but my graphic card doesn't update the screen any more and the mac need to be force reseted.

Do you have problems with the sleep mode - exactly with the wake up from the sleep mode?
 
Joined
Jun 6, 2011
Messages
37
Motherboard
Gigabyte GA-H77-DS3H
CPU
Intel Core i7-3770K
Graphics
Geforce GTX 770 (2GB) + Geforce GTX 650 (1GB)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Oh yeah forgot that.

Sleep is not working. Fans keep working and Graphics wont recover.
i guess we need to wait for a new sleep enabler kext. that worked in Lion too.
 
Joined
Apr 16, 2012
Messages
2
Motherboard
iMac 2012
CPU
i7-3.4
Graphics
GTX680M
Mac
  1. iMac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
P5Q Problem

I have same mb and cpu but I cannot boot from USB, boot 1 : error.
If I boot from chimera on hdd then it stops before reaching welcome screen installation.
 
Joined
Aug 23, 2011
Messages
15
Motherboard
GA EP-45 UD3P
CPU
Xeon E5450
Graphics
ATI4850 512m
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Other
I have the same mother board.I also install ML success. Sleep,lan,sound all woking.

M B : P5Q
Ram : 4 G
GPU: ATI 4850 512g
 
Joined
Jan 21, 2011
Messages
3
Motherboard
OSX 10.10.2
CPU
Intel Core 2 Quad Q6600 (overclocked to 3.3Ghz)
Graphics
nVidia GTX750
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys.
Long time lurker, first time poster.

I successfully managed to get 10.8 installed onto my P5Q board. Had to use the PCIRootUID=0, as i got a blank screen midway through (using an nVidia GT240).

Problem now, is when i boot off the Unibeast USB, and select the partition I install on to complete it and then run the post install, it just reboots back to the BIOS screen, regardless of the usual flags (-v, -x, GraphicsEnabler=No or PCIRootUID=0). It will continue to reboot in a loop unless i select a different partition.

Anyone else have this issue? And is there a workaround?
Cheers for the help.


UPDATE: Was something in my Lion installation that didn't like the upgrade! Did a clean install and migrated stuff from a TM backup and worked fine after that.
 
Joined
Aug 14, 2012
Messages
3
Motherboard
ASUS P5Q
CPU
Q6600
Graphics
ASUS ATI 4850HD
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
i have the same setup but was not able to find the dsdt for the P5Q (P45).

i'm currently stuck with no internet connection and needing to F8 to boot.
 
Joined
Aug 14, 2012
Messages
3
Motherboard
ASUS P5Q
CPU
Q6600
Graphics
ASUS ATI 4850HD
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have the same mother board.I also install ML success. Sleep,lan,sound all woking.

M B : P5Q
Ram : 4 G
GPU: ATI 4850 512g

limurphy,

could you please say what your method was and link kexts or DSDT.

thanks,

phillyry.
 
Joined
Aug 14, 2012
Messages
3
Motherboard
ASUS P5Q
CPU
Q6600
Graphics
ASUS ATI 4850HD
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Which setting ended up working?
 
Status
Not open for further replies.
Top