SUCCESS !!!! 8700k / Z370-AORUS-GAMING-5 / GeForce GTX 1080 Ti

Discussion in 'Desktop Compatibility' started by hasheemweb, Oct 30, 2017.

  1. PaulGemini

    PaulGemini

    Joined:
    Sep 15, 2017
    Messages:
    25
    Mobo:
    Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7
    CPU:
    Intel i7-8700k 3.7 GHz
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX 1080 FTW2
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac, PowerBook, Quadra
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Jan 23, 2018 at 6:02 PM #71
    PaulGemini

    PaulGemini

    Joined:
    Sep 15, 2017
    Messages:
    25
    Mobo:
    Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7
    CPU:
    Intel i7-8700k 3.7 GHz
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX 1080 FTW2
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac, PowerBook, Quadra
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    I'll have to post an update on my system. Currently, my H115i is plugged in normally. After talking with Corsair, I found that I can save the settings to the cooler while in Win10 and then reboot. Corsair did not explicitly say that it would work independently of the OS, but did suggest that the cooler has internal fan curve tables. I took the gamble that my settings would stay in memory while in Mac OS and it has worked for me so far. Perhaps I was lucky. The fans do cycle under load, though I don't hear the pump itself. I also put liquid metal between the CPU and the copper sink for the cooler, which appeared to help. No problems so far, but YYMV. Incidentally, the 115 shows up as "H115i" by "Corsair Memory Inc." in System Profiler on the internal USB bus...
     
  2. TheKey13

    TheKey13

    Joined:
    Jan 17, 2018
    Messages:
    38
    Mobo:
    Z370 Gaming 7
    CPU:
    I7 8700K Coffe Lake
    Graphics:
    Gigabyte 1070 G1 Gaming 8GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 23, 2018 at 7:17 PM #72
    TheKey13

    TheKey13

    Joined:
    Jan 17, 2018
    Messages:
    38
    Mobo:
    Z370 Gaming 7
    CPU:
    I7 8700K Coffe Lake
    Graphics:
    Gigabyte 1070 G1 Gaming 8GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Great, i will try myself using the virtual machine to set it up, i dont really know when i am going to install windows 10 yet as i cant find a enlgish version in the local market. i have spent money and time so i dont think a fake copy of windows will be the way to go.

    In the other hand what do you think about my set up and what you think will be the problems that i will run into. i dont know much and its my first build so i am not to sure of how to make it all work.

    i havent finish the build yet as the power supply hasnt arrive yet. i will share my ideas and make a post later on hope you can help me .

    thank you
     
  3. MrElSharky

    MrElSharky

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    3
    Mobo:
    Gigabyte Z370 AORUS GAMING 5
    CPU:
    i7 8700k
    Graphics:
    GTX 980ti
    Mac:
    MacBook Pro
    Jan 24, 2018 at 3:07 PM #73
    MrElSharky

    MrElSharky

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    3
    Mobo:
    Gigabyte Z370 AORUS GAMING 5
    CPU:
    i7 8700k
    Graphics:
    GTX 980ti
    Mac:
    MacBook Pro
    How to get the bluetooth to work? And after shutting down the pc the rgb ligths and my rgb keyboard remain lit, having to pull the power switch off on the PSU. Anyone else with such symptoms?
     
  4. Antonio19

    Antonio19

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Messages:
    2
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z77XX-UD5H-WB (Wi-Fi)
    CPU:
    Ivy Bridge
    Graphics:
    GeForce GTX 660Ti
    Feb 7, 2018 at 12:41 PM #74
    Antonio19

    Antonio19

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Messages:
    2
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z77XX-UD5H-WB (Wi-Fi)
    CPU:
    Ivy Bridge
    Graphics:
    GeForce GTX 660Ti
    Hi and congrat for your successful build.

    I am building one with the same motherboard and CPU, but on a triple boot (Ubuntu 16.04, Windows 7 Ultimate, macOS High Sierra) on the same Samsung SSD 850 EVO - 1 TB disk, with additional Seagate 10 TB HDDs for data, discrete GPU MSI nVidia GeForce GTX 960, and 4K HD monitor Dell P2715Q (IPS Panel) Mainly from directives found in 'another' website till now. Everything is fine except for sound. I mean some of these 'sound' kext have been messing the regular Mac behavior as for Sleep / Wake which were perfect right before and they still can't get internal mobo sound out.

    Would you like to share your EFI folder ? for config.plist and Other kexts ?

    Update of Feb. 9, 2018
    ______________________

    After this steps with Clover Configurator (from another website)

    1. Open config.plist using Clover Configurator
    2. Click Apci
    3. Verify the HDAS to HDEF patch exists under DSDT -> Patches box. If not click the add “+” button and enter:
    1. Comment: Rename HDAS to HDEF
    2. Find* [HEX]: 48444153
    3. Replace [HEX]: 48444546

    4. Next click Devices on the left column
    5. Check ResetHDA checkbox
    6. Above Inject you will type in the audio ID number based on what audio codec your motherboard is using you will need to experiment with different numbers if the one is bold doesn’t work for you. For a complete list of supported codecs see AppleALC Supported Codecs.

    1. ALC1220, Inject = 11, 1 , 2 , 5 , 7

    7. Save and close your config.plist file
    8. Restart your Hackintosh.

    Well this is only providing Stereo Sound ... No Audio HD even in the Digital Audio (Fiber Optic), as seen on the detailed sound IO.

    How did you manage to get HD Audio 7.1 on your machine (as seen in another website where you posted).

    As well I saw on one of your previous post that you had the same problem of restart instead of shutdown. I found the solution on another website (we are forbidden to mention here).

    For Gigabyte / ASUS Motherboard users Only

    A checkbox needs to be set in your config.plist in order to prevent the computer from restarting instead of properly shutting down.

    1. Open config.plist with Clover Configurator http://mackie100projects.altervista.org/download-clover-configurator/
    2. Highlight Acpi on left column
    3. Under fixes check FixShutdown
    4. Save config.plist

    This is fixing the shutdown which was a restart before the fix.
     
    Last edited: Feb 9, 2018
  5. Icarus747

    Icarus747

    Joined:
    Jan 25, 2018
    Messages:
    2
    Mobo:
    Aorus Gamer/WIFI 5
    CPU:
    i7-8700k
    Graphics:
    cpu based
    Feb 11, 2018 at 8:33 PM #75
    Icarus747

    Icarus747

    Joined:
    Jan 25, 2018
    Messages:
    2
    Mobo:
    Aorus Gamer/WIFI 5
    CPU:
    i7-8700k
    Graphics:
    cpu based
    could you fwd. me your BIOS settings? I've got a known working HD with Sierra on it...the pc see's it but won't boot to it. Dunno why
     
  6. Antonio19

    Antonio19

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Messages:
    2
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z77XX-UD5H-WB (Wi-Fi)
    CPU:
    Ivy Bridge
    Graphics:
    GeForce GTX 660Ti
    Feb 13, 2018 at 12:28 AM #76
    Antonio19

    Antonio19

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Messages:
    2
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z77XX-UD5H-WB (Wi-Fi)
    CPU:
    Ivy Bridge
    Graphics:
    GeForce GTX 660Ti
    Are you asking me about my BIOS Settings ? This is for Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7

    Save & Exit → Load Optimized Defaults
    M.I.T. → Advanced Memory Settings Extreme Memory Profile(X.M.P.) : Profile1
    BIOS → Fast Boot : Disabled
    BIOS → LAN PXE Boot Option ROM : Disabled
    BIOS → Storage Boot Option Control : UEFI
    Peripherals → Trusted Computing → Security Device Support : Disable
    Peripherals → Network Stack Configuration → Network Stack : Disabled
    Peripherals → USB Configuration → Legacy USB Support : Auto
    Peripherals → USB Configuration → XHCI Hand-off : Enabled
    Chipset → Vt-d : Disabled
    Chipset → Wake on LAN Enable : Disabled
    Chipset → IOAPIC 24-119 Entries : Enabled

    Dedicated graphics card:

    Peripherals → Initial Display Output : PCIe 1 Slot
    Chipset → Integrated Graphics : Disabled

    Intel iGPU:

    Peripherals → Initial Display Output : IGFX
    Chipset → Integrated Graphics : Enabled
    Chipset → DVMT Pre-Allocated :128M (if this setting isn’t showing then: 1. Set Integrated Graphics: Enabled. 2. Save and Exit BIOS by pressing F10. 3. Reenter BIOS upon computer restart and it should be there.

    This config. is booting High Sierra no pb.
     
  7. elamored

    elamored

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    15
    Mobo:
    Gigabyte X99P-SLI rev1.0
    CPU:
    I7-6850K
    Graphics:
    NVIDIA 1080TI evga black edition SC
    Feb 14, 2018 at 11:49 AM #77
    elamored

    elamored

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    15
    Mobo:
    Gigabyte X99P-SLI rev1.0
    CPU:
    I7-6850K
    Graphics:
    NVIDIA 1080TI evga black edition SC
    thunderbolt GC-ALPINE RIDGE still not work , i have try on mainboards z370 gaming 5 aorus , gaming 7 aorus ,
    everything else work perfect , im looking for ways fix the issue , if there are someone who already have make it work please let us know
     
  8. elamored

    elamored

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    15
    Mobo:
    Gigabyte X99P-SLI rev1.0
    CPU:
    I7-6850K
    Graphics:
    NVIDIA 1080TI evga black edition SC
    Feb 14, 2018 at 11:57 AM #78
    elamored

    elamored

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    15
    Mobo:
    Gigabyte X99P-SLI rev1.0
    CPU:
    I7-6850K
    Graphics:
    NVIDIA 1080TI evga black edition SC
    LAN PXE you can also keep it enable there are no metter
    network stack also there are no reason to keep it disable
    vt-d you should be keep it enable
    all gigabyte z370 chipset , the only you should be to do is enable XHCI hand of , and Vt-d enable , xmp enable if rams support , and 1-boot select UEFI usb , nothing else indeed to change in bios , after installation OSX hight sierra 13.3 you will not need clover configurator , becasue everything think work perfect
    after isntallation use multibeast to isntall your drivers as , audio , webnvidia , and etc ,
    we need now look how we can do to work thunderbolt add cards ,
     
  9. Icarus747

    Icarus747

    Joined:
    Jan 25, 2018
    Messages:
    2
    Mobo:
    Aorus Gamer/WIFI 5
    CPU:
    i7-8700k
    Graphics:
    cpu based
    Feb 14, 2018 at 9:26 PM #79
    Icarus747

    Icarus747

    Joined:
    Jan 25, 2018
    Messages:
    2
    Mobo:
    Aorus Gamer/WIFI 5
    CPU:
    i7-8700k
    Graphics:
    cpu based
    Thank you!!!!!
     
  10. elamored

    elamored

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    15
    Mobo:
    Gigabyte X99P-SLI rev1.0
    CPU:
    I7-6850K
    Graphics:
    NVIDIA 1080TI evga black edition SC
    Feb 14, 2018 at 10:39 PM #80
    elamored

    elamored

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    15
    Mobo:
    Gigabyte X99P-SLI rev1.0
    CPU:
    I7-6850K
    Graphics:
    NVIDIA 1080TI evga black edition SC
    Thanks , but i would to ask how get to work thunderbolt add card , is there any tips any kext or setting?
     

Share This Page