[SUCCESS 10.9.2] Haswell Gigabyte GA-H81M-HD3 + Core i3-4330 HD4600 Graphics

Discussion in 'Mavericks Desktop Guides' started by scurra, Mar 23, 2014.

  1. nozzla

    nozzla

    Joined:
    Jun 18, 2013
    Messages:
    12
    Nov 9, 2014 at 12:44 PM #11
    nozzla

    nozzla

    Joined:
    Jun 18, 2013
    Messages:
    12
    did your intel HD 4600 work straight from install or multi beast?

    i am on 10.9.5 and it's not working through HDMI.

    Help?
     
  2. trs96

    trs96 Moderator

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    6,203
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H-BK
    CPU:
    I5-4690K
    Graphics:
    Intel HD4600
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Nov 9, 2014 at 1:29 PM #12
    trs96

    trs96 Moderator

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    6,203
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H-BK
    CPU:
    I5-4690K
    Graphics:
    Intel HD4600
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    If you have HDMI connected to a TV what is the TVs native resolution ?
    Is the UEFI init display first set to igfx ?
     
  3. nozzla

    nozzla

    Joined:
    Jun 18, 2013
    Messages:
    12
    Nov 9, 2014 at 1:59 PM #13
    nozzla

    nozzla

    Joined:
    Jun 18, 2013
    Messages:
    12
    It is and Asus monitor. Native resolution is [FONT=Arial, sans-serif]1920x1080. [/FONT]
    [FONT=Arial, sans-serif]Tried multi beast and Clover etc and no success. about to try Dvi cable to see if that works.
    Any ideas?
    [/FONT]
     
  4. nozzla

    nozzla

    Joined:
    Jun 18, 2013
    Messages:
    12
    Feb 4, 2015 at 3:57 PM #14
    nozzla

    nozzla

    Joined:
    Jun 18, 2013
    Messages:
    12
    Hi,
    Got full graphics working, however i have no audio through DVI-HDMI connector. Do i need to connect an audio cable?

    Although to be fair i have no hardware listed in the system details.

    Help?!
     
  5. Macguru341

    Macguru341

    Joined:
    Feb 11, 2015
    Messages:
    30
    Mobo:
    GA-H87M-HD3
    CPU:
    i5
    Graphics:
    On-board
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Feb 16, 2015 at 6:55 AM #15
    Macguru341

    Macguru341

    Joined:
    Feb 11, 2015
    Messages:
    30
    Mobo:
    GA-H87M-HD3
    CPU:
    i5
    Graphics:
    On-board
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Thanks for you manual.
    i also have strange problem , my pic connected to the monitor with HDMI and when trying to install with the USB stick I am seeing the apple logo and after few seconds the screen turns and I see Snow.
    I used your board settings like you said.


    I have the same motherboard
     
  6. Cam2363

    Cam2363

    Joined:
    Mar 22, 2015
    Messages:
    103
    Mobo:
    H81M-HD3
    CPU:
    I3 4330
    Graphics:
    HD 4600
    Mac:
    Mac mini
    Classic Mac:
    iBook, Power Mac
    Mobile Phone:
    Android
    Apr 29, 2015 at 2:08 AM #16
    Cam2363

    Cam2363

    Joined:
    Mar 22, 2015
    Messages:
    103
    Mobo:
    H81M-HD3
    CPU:
    I3 4330
    Graphics:
    HD 4600
    Mac:
    Mac mini
    Classic Mac:
    iBook, Power Mac
    Mobile Phone:
    Android
    I was thinking of doing a similar build with same mobo and cpu so what are your multibeast options and do you know if this can get to yosemite?
     
  7. scurra

    scurra

    Joined:
    Aug 17, 2012
    Messages:
    26
    May 7, 2015 at 7:33 PM #17
    scurra

    scurra

    Joined:
    Aug 17, 2012
    Messages:
    26
    I am still running this build and just upgraded to 10.10.3. I did spend a weekend however to do a a Clover based install of Yosemite. Wasn't too hard, but i currently don't have the time to do a write-up.
     
  8. netgear65

    netgear65

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    160
    Mobo:
    Gigabyte
    CPU:
    i3-3225
    Graphics:
    HD 4000
    May 11, 2015 at 8:36 PM #18
    netgear65

    netgear65

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    160
    Mobo:
    Gigabyte
    CPU:
    i3-3225
    Graphics:
    HD 4000
    Clover kextsToPatch Yosemite USB3 rear

    <dict>
    <key>Comment</key>
    <string>Disable Intel &amp; Fresco Logic USB3.0 controllers check</string>
    <key>Find</key>
    <data>
    9oDUAAAAgHU0
    </data>
    <key>Name</key>
    <string>AppleUSBXHCI</string>
    <key>Replace</key>
    <data>
    9oDUAAAAgOs0
    </data>
    </dict>
     
  9. Eightarmedpet

    Eightarmedpet

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Messages:
    66
    Mobo:
    GA-H81M-S2H
    CPU:
    i3 4330
    Graphics:
    GTX 950
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 9, 2015 at 9:56 AM #19
    Eightarmedpet

    Eightarmedpet

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Messages:
    66
    Mobo:
    GA-H81M-S2H
    CPU:
    i3 4330
    Graphics:
    GTX 950
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I'm about to attempt the same mobo and cpu build, thanks for the original write up.
    Think I sohuld stick to installing Yosemite or will this also work with El Cap?
     
  10. GARCIHER

    GARCIHER

    Joined:
    Nov 23, 2016
    Messages:
    6
    Mobo:
    GA-H81M-HD3
    CPU:
    Intel Core i3-4330 Dual Core Processor 3.5 2 NA (BX80646I34330)
    Graphics:
    onboard
    Nov 29, 2016 at 7:01 PM #20
    GARCIHER

    GARCIHER

    Joined:
    Nov 23, 2016
    Messages:
    6
    Mobo:
    GA-H81M-HD3
    CPU:
    Intel Core i3-4330 Dual Core Processor 3.5 2 NA (BX80646I34330)
    Graphics:
    onboard
    HI
    After MultiBeast, I got this problem when trying to install fresh Snow Leopard.
    HI I was trying to start to hard drive after updating Mountain Lion freshly installed.
    attached is the photo of the message.

    Hardware:

    Gigabyte LGA 1150 Intel H81 USB 3.0 SATA 6Gbps HDMI DVI-D D-Sub mATX Motherboard GA-H81M-HD3
    Crucial Ballistix Sport 8GB Single DDR3-1600 (PC3-12800) Very Low Profile 240-Pin UDIMM Memory Module BLS8G3D1609ES2LX0

    EVGA 500 W1, 80+ WHITE 500W, 3 Year Warranty, Power Supply 100-W1-0500-KR

    Crucial MX300 275GB SATA 2.5 Inch Internal Solid State Drive - CT275MX300SSD1
    Intel Core i3-4330 Dual Core Processor 3.5 2 NA (BX80646I34330)
     

    Attached Files:

    • IMG_20161129_122058006.jpg  (2.9 MB, 11 views)

Share This Page