Contribute
Register

Stuck at white screen when trying to install Mountain Lion

Joined
Aug 12, 2011
Messages
5
Motherboard
Hackintosh
CPU
Intel Core i5 2400
Graphics
Asus AMD Radeon 6850
Mac
iMac
Classic Mac
Performa
Mobile Phone
Android, iOS
Hi, I have been having this problem when trying to install mountain lion. When I try to install mountain lion off of my flash drive I get stuck at a white screen with the mouse. I have done a little bit of searching around and found out that this problem most likely has something do to with my graphics card (AMD 6850) but I haven't found any solution to the problem. If someone could tell me what to do or give any advise that would be great!

Thanks!
 
Joined
Aug 22, 2011
Messages
17
Motherboard
Asus Z97-C
CPU
i5-4670k
Graphics
GTX 570
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello, have you tried to boot with GraphicsEnabler=No ?
 
Joined
Jul 25, 2011
Messages
27
Motherboard
MSI Z87-GD65 Gaming
CPU
i5 4690
Graphics
ASUS GTX 660 2GB
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Try deleting ATI6000controller.kext, it worked for me.
 
Joined
Jul 23, 2012
Messages
45
Motherboard
Asus P8H67-V
CPU
Intel Core I5-2500
Graphics
Asus EAH6850
Mac
iMac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Hi, I have been having this problem when trying to install mountain lion. When I try to install mountain lion off of my flash drive I get stuck at a white screen with the mouse. I have done a little bit of searching around and found out that this problem most likely has something do to with my graphics card (AMD 6850) but I haven't found any solution to the problem. If someone could tell me what to do or give any advise that would be great!

Thanks!
I have the same problem w u..i also use asus 6850 but i cannot boot into installing..:( who can help us..:?:?
 
Joined
Feb 25, 2011
Messages
116
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 56
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hi, I have been having this problem when trying to install mountain lion. When I try to install mountain lion off of my flash drive I get stuck at a white screen with the mouse. I have done a little bit of searching around and found out that this problem most likely has something do to with my graphics card (AMD 6850) but I haven't found any solution to the problem. If someone could tell me what to do or give any advise that would be great!

Thanks!
same card, same problem...

graphicsenabler, verbose, ignoring caches don't solve the problem

Can't imagine it has a problem with the 6850, lion works flawless on the 6850
 
Joined
Feb 25, 2011
Messages
116
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 56
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Try deleting ATI6000controller.kext, it worked for me.
but what happens when the install is complete and it reboots? will it have gfx support?
 
Joined
Jun 5, 2012
Messages
4
Motherboard
Hackintosh 10.8
CPU
i7-2600k
Graphics
MSI Radeon 6870 1GBx2 Crossfire
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
but what happens when the install is complete and it reboots? will it have gfx support?
You'll have to reinstall the ati6000controller.kext file and then rebuild kext cache with kext wizard. Worked for me.
 
Joined
Aug 12, 2011
Messages
5
Motherboard
Hackintosh
CPU
Intel Core i5 2400
Graphics
Asus AMD Radeon 6850
Mac
iMac
Classic Mac
Performa
Mobile Phone
Android, iOS
Thanks, still need help

Sorry to sound like a noob but how and where do i delete said kext

Thanks, Robert649
 
Joined
Aug 12, 2011
Messages
5
Motherboard
Hackintosh
CPU
Intel Core i5 2400
Graphics
Asus AMD Radeon 6850
Mac
iMac
Classic Mac
Performa
Mobile Phone
Android, iOS
Try deleting ATI6000controller.kext, it worked for me.
Sorry to sound like a noob but where and how do i delete said kext? I have never had to do anything like this before so i just don't know......
 
Top