Contribute
Register

Stuck at OsxAptioFixDrv

Joined
Oct 25, 2011
Messages
6
Motherboard
HP X360 Elitebook G2 1030
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620
Hello!

I just bought a Gigabyte z170 Gaming 7 and a 6600k. Also bought an Asus Strix GTX970.

My problem is that however I try just cannot get past the first part of the clover bootup process involving OsxAptioFixDrv/OsxAptioFix2Drv. I've tried both versions and they give me different errors. Fix gives me:

Error - requested memory exceeds our allocated relocation block......

while Fix2 gives me:

Using reloc block, no hibernate...
++++++++++++++++++++++++++++

then just reboots.

I've tried both Unibeast 6.1.1 and clover 3438. Used a couple of different config.plists that I found in guides. Also tried specifying my RAM slots in clover config, but not sure I did it correctly.

I'm a beginner when it comes to this, so have no idea where to go from here. Any help is greatly appreciated! =)
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,492
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
My problem is that however I try just cannot get past the first part of the clover bootup process involving OsxAptioFixDrv/OsxAptioFix2Drv.

Try OsxAptioFixDrv.kext and disable SIP completely in clover.plist

Clover config.plist:
Code:
    <key>RtVariables</key>
    <dict>
        <key>CsrActiveConfig</key>
        <string>0x67</string>
        <key>BooterConfig</key>
        <string>0x28</string>
    </dict>

If that doesn't work, disable iGPU in the BIOS.
 
Top