Contribute
Register

Stuck at Missing Bluetooth Controller Transport!

Joined
Jan 19, 2013
Messages
1
Motherboard
nilesh
CPU
dual core
Graphics
ati
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Other
I solved the problem with the missing bluetooth controller transport with the following from InsanelyMac Legend rlf:

Boot -s. When you see the prompt "root:", then:


Type: mount -uw /
Type: cd /System/Library/Extensions
Type: mkdir intel_back
Type: mv AppleIntelHD* AppleIntelF* intel_back/
Type: touch ../Extensions


Reboot -v


After doing this my hard drive will not show up at startup just the installer.
 
Joined
Sep 19, 2016
Messages
20
Motherboard
Gigabyte GA-H61M-DS2-DVI
CPU
Intel I3-3240
Graphics
Intel HD Graphics 2500
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
Android
Okay so, I have this problem or a similar problem. I get these symptoms when messing around trying to get my audio working. With the audio not working (no input/output) devices everything boots nice and swiftly but obviously I have not audio.

Using Multibeast to install 'NO DSDT/ALC887/888b/v100302 current' and 'Optional 3 port Audio Enabler' I get working audio but 'Missing Bluetooth Transport Controller' which pauses but then boots only to find the USB K/B and Mouse not working for at least 2 minutes. Eventually the K/B and Mouse work and I can log in and everything appears okay.

Additionally if I use Screen Sharing to connect while the K/B and Mouse are not working I can login in with no issue so I'm guessing it has something to do with USB connected devices.

Is it the audio settings causing this issue or is that a Red Herring?

Hardware of consequence is:

Motherboard: Gigabyte GA-H61M-DS2-DVI (rev 1)
CPU: Intel i3 3240
GFX: nVidia GeForce 210 1GB Silent

Regards
 
Joined
Mar 3, 2017
Messages
10
Motherboard
Asus P5K
CPU
Intel Core2 Duo E6850 3.00GHz
Graphics
Geforce GTX 260
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
For me it worked to hard reset my BIOS and configure it new by hand.
 
Joined
Apr 20, 2020
Messages
1
Motherboard
Intel
CPU
i7
Graphics
Intel HD4000
I found that setting the number of processors to 1 instead of any more resolved this issue for me. Surface Pro 4.
 
Top