Contribute
Register

<< Solved >> Stuck at [EB|#LOG:EXITBS:START]

Joined
Sep 13, 2019
Messages
17
Motherboard
Aero 15 OLED - OpenCore
CPU
I7-10875H
Graphics
Intel UHD 630 - 3840 x 2160
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello. I've tried to install MacOS Catalina on an Aero 15 OLED, but I'm stuck :
When I try to boot the installer with clover, it stop on the apple logo, without loading bar

In -v mode :
Code:
[EB|#LOG:DT] 2020-08-07T15:44:45
[EB|#LOG:EXITBS:START] 2020-08-07T15:44:45
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tried in -x mode, but the same thing happened.

The USB Key is made with the last version of UniBeast, according to this guide :
https://www.tonymacx86.com/threads/...alina-on-any-supported-intel-based-pc.285366/

I used the 10.15.6 installer for Catalina, and clover version is 5119

Hardware :
  • Aero 15 OLED SB (laptop)
  • I7-10875H
  • Intel UHD 630

If you have any hint, thank you, I put my Clover file below with the verbose mode output

(Note : I never made a working Hackintosh before, so I'm Sorry if I forgot anything)
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    3 MB · Views: 262
  • IMG_3257.jpg
    IMG_3257.jpg
    1.5 MB · Views: 1,174

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,663
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hello. I've tried to install MacOS Catalina on an Aero 15 OLED, but I'm stuck :
When I try to boot the installer with clover, it stop on the apple logo, without loading bar

In -v mode :
Code:
[EB|#LOG:DT] 2020-08-07T15:44:45
[EB|#LOG:EXITBS:START] 2020-08-07T15:44:45
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tried in -x mode, but the same thing happened.

The USB Key is made with the last version of UniBeast, according to this guide :
https://www.tonymacx86.com/threads/...alina-on-any-supported-intel-based-pc.285366/

I used the 10.15.6 installer for Catalina, and clover version is 5119

Hardware :
  • Aero 15 OLED SB (laptop)
  • I7-10875H
  • Intel UHD 630

If you have any hint, thank you, I put my Clover file below with the verbose mode output

(Note : I never made a working Hackintosh before, so I'm Sorry if I forgot anything)
get a proper config.plist from the laptop guide:
 
Joined
Sep 13, 2019
Messages
17
Motherboard
Aero 15 OLED - OpenCore
CPU
I7-10875H
Graphics
Intel UHD 630 - 3840 x 2160
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I tried, but I still have the same issue

Here is the clover .zip with the .plist for UHD 630
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    3.1 MB · Views: 233
Joined
Sep 13, 2019
Messages
17
Motherboard
Aero 15 OLED - OpenCore
CPU
I7-10875H
Graphics
Intel UHD 630 - 3840 x 2160
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I tried to create the USB with OpenCore, but the same issue again...
 

Attachments

  • opencore-2020-08-12-130655.txt
    256 KB · Views: 193
  • EFI.zip
    924.1 KB · Views: 171
Joined
Sep 13, 2019
Messages
17
Motherboard
Aero 15 OLED - OpenCore
CPU
I7-10875H
Graphics
Intel UHD 630 - 3840 x 2160
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I disabled SetupVirtualMap, as your link said. Now the installer reboot, start to load, then stuck at
Code:
** In Memory Panic Stackshot Succeeded ** Bytes Traced 263888 **
The two others fixes didn't change anything
 
Joined
Mar 29, 2011
Messages
855
Motherboard
ASRock X99 Extreme6
CPU
E5-2690 v4
Graphics
Radeon VII
Well, that's progress! We need the info that shows on the screen before this message in order to narrow down what type of hardware is causing your panic. You might have to use a video camera to capture it. There should be an indented list of kernel extensions. See if you can post an image of that.
 
Joined
Sep 13, 2019
Messages
17
Motherboard
Aero 15 OLED - OpenCore
CPU
I7-10875H
Graphics
Intel UHD 630 - 3840 x 2160
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Here is the video of the boot until panic (1:18), and the EFI folder :
 

Attachments

  • EFI.zip
    925 KB · Views: 190

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,663
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Here is the video of the boot until panic (1:18), and the EFI folder :
your video is a bit awkward to see, try and film it from the same room if you can
 
Joined
Mar 29, 2011
Messages
855
Motherboard
ASRock X99 Extreme6
CPU
E5-2690 v4
Graphics
Radeon VII
I could make it out. It's in the framebuffer kext for your Intel graphics. So the section of your config where you add properties to the GPU device is where I would concentrate. Did you verify that the correct PCI path for your GPU is PciRoot(0x0)/Pci(0x1b,0x0) as you have it? I thought that usually it's 0/2,0.
 
Top