Contribute
Register

strange QuickTime movie playback bug with GT520 on ML

Status
Not open for further replies.
Joined
Feb 10, 2013
Messages
59
Motherboard
Gigabyte GA-X79-UD5
CPU
Intel Core i7 3930k
Graphics
ASUS ENGT520
I have a freshly built Hack with a GT520, running ML 10.8.2, and I have Protools 10.3.3 up and running smoothly.

HOWEVER

Out of my large library of QuickTimes (I do sound design for films and video, so I have lots of project files laying around) only 2 will play back in ProTools at a 48k sample rate. In a 44.1k session most all of them play back fine.

All files play back fine in QuickTime Player

I discovered this morning that VLC won't play back any QuickTime files - complaining that my system does not have OpenGL / Quartz Extreme. However I have installed theses kexts :: http://www.osx86.net/view/3258-nvidia_gt520_mountain_lion_10.8.2.html :: including the one for enabling OpenGL and still no love on VLC.

my boot string has npci=0x3000 and GraphicsEnabler=Yes

ANY help very much appreciated!
 
Joined
Jul 19, 2012
Messages
1,793
Motherboard
B450M-DS3H
CPU
Ryzen 5 2600
Graphics
RX 590
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Did you install the Fermi OpenCL patch from Multibeast?
 
Joined
Jul 19, 2012
Messages
1,793
Motherboard
B450M-DS3H
CPU
Ryzen 5 2600
Graphics
RX 590
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Untitled.png
 
Joined
Feb 10, 2013
Messages
59
Motherboard
Gigabyte GA-X79-UD5
CPU
Intel Core i7 3930k
Graphics
ASUS ENGT520
was actually just looking at that. will install both those right now and see what happens

thanks
 
Joined
Jul 19, 2012
Messages
1,793
Motherboard
B450M-DS3H
CPU
Ryzen 5 2600
Graphics
RX 590
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Let me know.
 
Joined
Feb 10, 2013
Messages
59
Motherboard
Gigabyte GA-X79-UD5
CPU
Intel Core i7 3930k
Graphics
ASUS ENGT520
no improvement that i can see

my only other boot string is PCIRootUID=0 fwiw

anything else to try? was reading about EFI Studio but I'm not advanced enough to understand it.
 
Joined
Jul 19, 2012
Messages
1,793
Motherboard
B450M-DS3H
CPU
Ryzen 5 2600
Graphics
RX 590
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I would try install CUDA, other than than no clue.
 
Joined
Feb 10, 2013
Messages
59
Motherboard
Gigabyte GA-X79-UD5
CPU
Intel Core i7 3930k
Graphics
ASUS ENGT520
I downloaded and installed from NVIDIA but it looks like the whole install is a long process that I can't get in to today.

in the meantime, any other graphics cards I could consider buying to see if they'd work better?
 
Joined
Jul 19, 2012
Messages
1,793
Motherboard
B450M-DS3H
CPU
Ryzen 5 2600
Graphics
RX 590
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Any supported 600 series.
 
Joined
Feb 10, 2013
Messages
59
Motherboard
Gigabyte GA-X79-UD5
CPU
Intel Core i7 3930k
Graphics
ASUS ENGT520
so a GTX650 would work out of the box with no extra kexts, etc?
 
Status
Not open for further replies.
Top