Contribute
Register

Stork's MyHero II Build: ASUS ROG MAXIMUS Z370 HERO X - i7-8700K - AMD RX 580

Joined
Jul 7, 2010
Messages
58
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS HERO X Z370
CPU
i9-9900KS
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air
Classic Mac
PowerBook
Mobile Phone
iOS
ok cool, thx. The link above doesn't work and just redirects me to the homepage. i tried doing it via Hackintool and tested but still can't sleep ... the listing in System report for USB looks the same than before, so maybe i didn't do it right ... i attched the modified config.

 
Joined
Sep 14, 2012
Messages
34
Motherboard
Asus Hero X Z370
CPU
i7-8700K
Graphics
2x RX 580
Mobile Phone
Android
I first tried again the hard way by following another Hackintool tutorial and identifying ports by pluggin into all ports, removing obsolete entries and then exporting the SSDT-UIAC.aml from Hackintool. I couldn't really see any obvious changes after that other than one of my case USB ports was no longer functional (might be an error i made when identifying the ports). Sleep was still not working with the same symptoms: screens go to sleep but computer doesn't.

Then, I followed @c0c0p0ps first link and downloaded the 'USB 15 Port With USB Charging.zip' and put the contents in the appropriate folder of my EFI. Now another port isn't working anymore on my case and the sleep still isn't working with the same symptoms. Since i don't have a USB3 hard disc to test the speed i can't really say if something changed to the previous situation without SSDT.

While digging around in Clover Configurator, I noticed this which I'm not sure how it got there, and if it should be there. (It was also in the config.plist @pastrychef uploaded a couple of post up, so I suppose it's OK to be there):

Screenshot 2019-05-15 at 21.15.12.PNG


Also re-attaching my current EFI folder to check.
 

Attachments

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
13,331
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Radeon VII
Mac
MacBook, Mac Pro
Classic Mac
iBook, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
ok cool, thx. The link above doesn't work and just redirects me to the homepage. i tried doing it via Hackintool and tested but still can't sleep ... the listing in System report for USB looks the same than before, so maybe i didn't do it right ... i attched the modified config.
I can't tell from looking at your config.plist. I need IORegistryExplorer output to see...

Here's the correct link.
 
Joined
Jul 7, 2010
Messages
58
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS HERO X Z370
CPU
i9-9900KS
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air
Classic Mac
PowerBook
Mobile Phone
iOS
I first tried again the hard way by following another Hackintool tutorial and identifying ports by pluggin into all ports, removing obsolete entries and then exporting the SSDT-UIAC.aml from Hackintool. I couldn't really see any obvious changes after that other than one of my case USB ports was no longer functional (might be an error i made when identifying the ports). Sleep was still not working with the same symptoms: screens go to sleep but computer doesn't.

Then, I followed @c0c0p0ps first link and downloaded the 'USB 15 Port With USB Charging.zip' and put the contents in the appropriate folder of my EFI. Now another port isn't working anymore on my case and the sleep still isn't working with the same symptoms. Since i don't have a USB3 hard disc to test the speed i can't really say if something changed to the previous situation without SSDT.

While digging around in Clover Configurator, I noticed this which I'm not sure how it got there, and if it should be there. (It was also in the config.plist @pastrychef uploaded a couple of post up, so I suppose it's OK to be there):

View attachment 405949

Also re-attaching my current EFI folder to check.
Have you actually read any of the posts you have been directed to or are you just expecting someone else to trouble shoot your build for you?

Creating an SSDT with Hackintool or IOReg means sacrificing USB ports to keep them below the 15 limit for the Intel controller. That SSDT I made ditches one USB2 motherboard connecter (which you probably hooked up to your case) and the 2 USB 2 ports on the rear as well as internal light controls.

What you have highlighted in your clover config is a port limit patch which raises the number allowed to 26. That needs to be changed depending on then macOS version you are running. I think for 10.14.4 you need to patch 3 different kexts so that one you have on your config plist is meaningless and will be doing nothing. Make sure you have the correct patches for your OS version.

Looking at your sleep wake reason posted above I think you have failed to correctly configure your BIOS for macOS. I would start by removing any drives other than your macOS system, reset teh BOS to default and very carefully only change the parameters on page 1. I know on Asus boards FastBoot enabled will cause the problem you describe. I also keep the Fix Shutdown patch enabled in ACPI in Clover Config which also used to be a must have for Asus boards... Whether it is now or not I don't know but my sleep has worked from day 1 so it obviously isn't hurting.
 
Joined
Jul 7, 2010
Messages
58
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS HERO X Z370
CPU
i9-9900KS
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air
Classic Mac
PowerBook
Mobile Phone
iOS
I've never heard of USB ports failing in that manner...
Further update on that ASMedia USB A port issue... Contacted Asus support and told them what is happening with the speed compared on the type c and they have arranged for amazon.co.uk to send me a complete replacement board as the physical port seems defective! Will come tomorrow so I will have to get it all transplanted and can test again. Turns out Asus offer a 36 month warranty in the UK rather than the usual 12 which is pretty impressive.
 
Joined
Nov 12, 2018
Messages
37
Motherboard
Asus ROG Maximus X Hero Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 570
Mac
MacBook, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hey @Stork and others,

did you enabled Filefault? I'd like to do so, but I'm not sure which drivers I really need in drivers64UEFI etc. etc. Of course I've used the search already, but there so many different threads with so many different statements and sometimes seems a bit old?! Maybe you have a hint here?

drivers64UEFI content:

ApfsDriverLoader-64.efi
ApfsDriverLoader.efi
AppleKeyAggregator.efi
AppleUITheme.efi
AptioInputFix.efi
AptioMemoryFix.efi
AudioDxe-64.efi
DataHubDxe-64.efi
EmuVariableUefi-64.efi
FSInject-64.efi
SMCHelper-64.efi
SMCHelper.efi
VBoxHfs-64.efi

SMCBIOS: iMacPro1,1 (iGPU disabled)
macOS: Mojave 10.14.5

Well, I wish I could figure it out myself (as well as write a complete guide for other members). But I've got no test system or even another NVMe drive at the moment. Don't like to crash my well running build. ;-)

thanks in advance,
oklhost
 
Joined
Sep 14, 2012
Messages
34
Motherboard
Asus Hero X Z370
CPU
i7-8700K
Graphics
2x RX 580
Mobile Phone
Android
I can't tell from looking at your config.plist. I need IORegistryExplorer output to see...

Here's the correct link.
@pastrychef OK, thanks. That was the guide(s) I was looking for .. I wasn't far of in my previous attempts but redid a clean SSDT using the beginners guide and cross checking with the other 3 guides. (I find the way to do it with MaciASL better than with Hackintool, BTW.)
I think/hope USB is configured properly now.

The only odd thing I noticed is that the red USB port and the USB-C connector port on the rear are not listed under XHC but under RP05. (You can see my headset and phone plugged in in the screenshot, but normally I don't have anything connected to them.) I also added my SSDT-template and commented in what ports I enabled.

Screenshot 2019-05-16 at 12.22.22.PNG


I also realized through this post that I had my case USB ports wrongly configured as external whereas in fact I think they need to be configured as internal (I think…) since they are connected via cable directly to the mobo (HS01-SS01/HS02-SS02/HS09-SS09/HS10-SS10).

Still, whichever way I roll it ... the same no-sleep problem with unchanged behavior however. Double checked BIOS settings as well (again) but there were no misconfigs there, and everything is set up as it should according to yours and various other Hero X build threads. So, I doubt it's sth in there that prevents the sleep.

TBH, I'm happy to let that sleep issue go now since I rarely use sleep. Anyways, the biggest problem from the 4, which I listed in my initial post, was the transparent PNG issue which was a pain on a daily basis .. and you solved that for me :)
 

Attachments

Last edited:
Top