Contribute
Register

Stork's MyHero II Build: ASUS ROG MAXIMUS Z370 HERO X - i7-8700K - AMD RX 580 - Thunderbolt 3

Joined
Mar 31, 2018
Messages
4
Motherboard
ASUS ROG Maximus X Hero Z370
CPU
Intel i7 8700k
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi guys,
I recently purchased the same base for this build (Asus maximus x hero + 8700k) but after installing the drivers and the kexts I'm stuck in a boot loop: I see the bios screen, I see the clover menu, I boot from my high sierra installation disk but when the apple logo pops up it doesn't finish loading the bar :( at about 90% the system reboots itself, and I'm back again.
I tried erasing and re-installing everything, I used the same bios settings, I installed the latest nvidia web drivers, I used the same app for injecting the kexts, I also went and deleted all the numbered folders in efi/clover/kexts except for "Other", but nothing..
One thing I noticed, I don't know if it will be helpful: in your guide you said to change some text in the config.plist file, but I don't have those lines of code so I didn't edit it.
Sorry for the long post, I hope you guys will help me since this is my first build and seeing it fail is kind of heartbreaking.
 
Joined
Jun 6, 2018
Messages
10
Motherboard
ASUS ROG Maximus X Hero Z370
CPU
Intel Core i7-8700K
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 980 Ti
OK. Other than to do a fresh install (again following my steps) I can't provide any more advice.
I did the two step MultiBeast audio run, but am also showing no audio output options. Is it relevant that I am starting with 10.13.5 (not upgrading)?
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,823
Motherboard
Asus ProArt Z490 Creator
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I did the two step MultiBeast audio run, but am also showing no audio output options. Is it relevant that I am starting with 10.13.5 (not upgrading)?
Fresh installs require the two step method. Update from 10.13.4 to .5 only required the 2nd step. Make sure your System Preferencdes Sound pane's output is set as shown in the OP.
 
Joined
Aug 17, 2015
Messages
4
Motherboard
Asus Code Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
RTX 2080 TI - RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
hello I have the same motherboard and only with lilu and applealc.kext works 10.13.5
tested in several clean installations.
With multibeast I also had problems.
Sorry use translator
 
Last edited:

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,823
Motherboard
Asus ProArt Z490 Creator
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
hello I have the same motherboard and only with lilu and applealc.kext works 10.13.5
tested in several clean installations.
With multibeast I also had problems.
Sorry use translator
First, I'm sure if you are telling me you have a problem, and, if so, what is it.


Second, please provide complete details in your Profile.

Mobo: motherboard manufacturer/model
CPU: detailed CPU model (e.g., i7-4770K)
Graphics: Video card manufacturer/model and/or Intel Integrated Graphics version (e.g., HD4600)

See my Profile items to the left of my post, under my name.
 
Joined
Aug 17, 2015
Messages
4
Motherboard
Asus Code Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
RTX 2080 TI - RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
I'm sorry, I did not mean I have any problem,
On the contrary, it works perfectly for me with those two kext, (lilu and applealc.kext) without installing multibeast.
I just wanted to help. I am sorry
 
Joined
Jun 6, 2018
Messages
10
Motherboard
ASUS ROG Maximus X Hero Z370
CPU
Intel Core i7-8700K
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 980 Ti
Fresh installs require the two step method. Update from 10.13.4 to .5 only required the 2nd step. Make sure your System Preferencdes Sound pane's output is set as shown in the OP.
My Sound pane shows no devices under the output tab. It's empty.

In case it's helpful, I didn't see the Increase 15 Port Limit patch when I went to edit the KextstoPatch. But I pasted the PMHeart code in there anyway.
 

Attachments

  • Screen Shot 2018-06-19 at 11.18.36 AM.png
    Screen Shot 2018-06-19 at 11.18.36 AM.png
    43.8 KB · Views: 33
Last edited:

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,338
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I'm still using iMac14,2. Its works so I've not tried 18,3.
You might try iMac18,3 but with an iMac14,2 Board ID (Mac-27ADBB7B4CEE8E61).
 
Top