Contribute
Register

Stork's MyHero II Build: ASUS ROG MAXIMUS Z370 HERO X - i7-8700K - AMD RX 580 - Thunderbolt 3

Joined
Jun 6, 2018
Messages
34
Motherboard
ASUS ROG LGA1151 DDR4
CPU
Intel Core i5-8600K
Graphics
EVGA GeForce GTX 1070 SC
Nope. Try running MultiBeastv10.3.0 selecting only the following:
:ch: Drivers > Audio > Realtek ALC1220
:ch: Build > Install
:ch: Don't reboot yet! In the Terminal, execute this command: sudo touch /System/Library/Extensions/
:ch: Reboot.​
@Stork I completely re did the os install according to the writeup and I am still showing no outputs. Any advice?
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,087
Motherboard
Gigabyte Z690 Aero G
CPU
i5-12600K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
@Stork I completely re did the os install according to the writeup and I am still showing no outputs. Any advice?
...and you did the two "step" MultiBeast audio run?
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,087
Motherboard
Gigabyte Z690 Aero G
CPU
i5-12600K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Jun 6, 2018
Messages
34
Motherboard
ASUS ROG LGA1151 DDR4
CPU
Intel Core i5-8600K
Graphics
EVGA GeForce GTX 1070 SC

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,198
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Jun 6, 2018
Messages
34
Motherboard
ASUS ROG LGA1151 DDR4
CPU
Intel Core i5-8600K
Graphics
EVGA GeForce GTX 1070 SC
You can try installing Lilu.kext and AppleALC.kext in /EFI/CLOVER/kexts/Other/ for audio.
I will give that a shot as the fresh install still failed. Thanks man.
 
Joined
Jul 7, 2010
Messages
129
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS HERO X Z370
CPU
i9-9900KS
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Jun 6, 2018
Messages
34
Motherboard
ASUS ROG LGA1151 DDR4
CPU
Intel Core i5-8600K
Graphics
EVGA GeForce GTX 1070 SC
I have always just patched in Clover with Toleda's guide here and had no issues making sound work with my Hero X upgrade. Even after the last 10.13.5 update I had to do nothing. Download from here audio_cloverALC.command.zip unzip, right click and hit open to bypass gatekeeper.
Full guide https://www.tonymacx86.com/threads/applehda-realtek-audio-guide.234732/


Downloaded it and this is what I got in terminal

Agreement

The audio_cloverALC script is for personal use only. Do not distribute

the patch, any or all of the files or the resulting patched AppleHDA.kext

for any reason without permission. The audio_cloverALC script is

provided as is and without any kind of warranty.


File: audio_cloverALC-130.command_v0.5

Release Mode

Password:

EFI partition is mounted

/Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config.plist is missing

No system files were changed

To save a Copy of this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...

logout

Saving session...

...copying shared history...

...saving history...truncating history files...

...completed.



[Process completed]
 
Joined
Jul 7, 2010
Messages
129
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS HERO X Z370
CPU
i9-9900KS
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Downloaded it and this is what I got in terminal

EFI partition is mounted

/Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config.plist is missing

No system files were changed

[Process completed]

Really sorry but my expertise and understanding doesn't go far enough to work out why your config file would be missing from your clover EFI. Are you booting your system from your internal hard drive and not the USB now? Other than that I don't have any other guesses right now.

The guides that the contributors on this site put together for every step of setting up a system really are an amazing resource and I have always found that following things step by step pretty carefully usually achieves the desired result. If I do get stuck then I will search and read through threads as normally someone will have already posted the same issue and the solution will be there. Maybe check through the Toleda audio thread I linked or search for S1220A which is our controller for the Hero X.
 
Top