Contribute
Register

Stork's MyHero II Build: ASUS ROG MAXIMUS Z370 HERO X - i7-8700K - AMD RX 580 - Thunderbolt 3

Joined
Jul 7, 2017
Messages
88
Motherboard
ASUS Z370 MAXIMUS HERO X
CPU
i7-8700K
Graphics
RX580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
With 128 the same as the first image, please see attached. With 64, keybag error image (also attached)

@Feartech
 

Attachments

  • EDF96901-AF28-4461-84F4-97F62F3C40D7.jpeg
    EDF96901-AF28-4461-84F4-97F62F3C40D7.jpeg
    4.2 MB · Views: 29
  • 871A4ED1-09E4-4BD2-867D-E0766234E8A5.jpeg
    871A4ED1-09E4-4BD2-867D-E0766234E8A5.jpeg
    4.3 MB · Views: 25

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
19,786
Motherboard
Asus ProArt Z690-Creator
CPU
i7-12700K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
With 128 the same as the first image, please see attached. With 64, keybag error image (also attached)

@Feartech
Also try disabling NVMeFix.kext in Kernel section of config.plist
 
Joined
Jul 7, 2017
Messages
88
Motherboard
ASUS Z370 MAXIMUS HERO X
CPU
i7-8700K
Graphics
RX580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
@CaseySJ I will try that later today, but could all of that have happened just because the video card was damaged?
I'm just trying to understand the suggestions, given everything should be working (apart from the late video card).

I'm extremely saddened by this situation... less than 3 years of very mild usage. I lost a lot of money today already. A new card is $900 and my full day of work...

honestly...
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
27,552
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Do you guys think that if I buy the RX570 it would just work again or you think there's something else that might've happened? Thanks
your previous image mentioned graphics framebuffer which is still an issue with DVMt not being set to 64MB

don't forget to reset nvram
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
19,786
Motherboard
Asus ProArt Z690-Creator
CPU
i7-12700K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Do you guys think that if I buy the RX570 it would just work again or you think there's something else that might've happened? Thanks
I re-read your original post.
  • Because you're trying to use iGPU, which video port on rear IO panel are you using?
    • DisplayPort or HDMI?
    • Do not use HDMI -- it will not work unless frame buffer patches are applied
  • To enable video output from iGPU we need to set AAPL,ig-platform-id to 0x3E9B0007. Have you done that?
Feel free to post your config.plist with serial numbers removed from PlatformInfo --> DataHub.
  • Which version of OpenCore are you using?
 
Joined
Jul 7, 2017
Messages
88
Motherboard
ASUS Z370 MAXIMUS HERO X
CPU
i7-8700K
Graphics
RX580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
@Feartech I did set it to 64MB and reset the nvram prior to selecting the OS, but I'll do it again.

@CaseySJ thank you for rechecking that. I was trying it with both ports but never DP alone. I always tried with DP+HDMI or HDMI only. I'm going to try with DP only now. I didn't change my config.plist, I mentioned in one of my previous posts I was working on that. I'm trying to do that as we speak using linux. It's kinda complicated since I had to create the whole environment again.

I'm using OC 0.7
Please find my config.plist attached.
 

Attachments

  • Config.plist
    27.9 KB · Views: 28
Joined
Jul 7, 2017
Messages
88
Motherboard
ASUS Z370 MAXIMUS HERO X
CPU
i7-8700K
Graphics
RX580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
It’s showing Intel UHD Graphics 630 31 MB even though I set dtvm to 128 and everything is slow and has some glitches. Is there a way to have macOS understand it has 128mb?

sorry for all these questions, but research is complicated in my current situation. I appreciate your help.
 
Top