Contribute
Register

Stork's MyHero Build: ASUS ROG Z170 MAXIMUS VIII HERO - i7-6700K - GTX 980

Joined
Jun 5, 2014
Messages
27
Motherboard
Asus Maximus VIII HERO
CPU
i7-7600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Impressive guide, Stork!

Noob question: after iMessage is working (per Pi1grim's guide), can I log into iCloud--or will that screw things up? (fyi, 1st install, I dozed off for a second and missed reboot and logged into iCloud before reading the line about not doing so; reinstalled properly second time)

Thanks for any help--loving Hero build otherwise!
 
Last edited:

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,783
Motherboard
Asus ProArt Z490 Creator
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Good to year of your success with the HERO. Yes, you can now log into iCloud once you've run MultiBeast and have iMessages working.

Enjoy your build! :thumbup:
 
Joined
Jun 5, 2014
Messages
27
Motherboard
Asus Maximus VIII HERO
CPU
i7-7600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Thanks Stork! Realized this morning having sleep issue... darkwake=0 doesn't appear to be working for me--if left sleeping all night, wake up to find computer frozen (nearly dark screen + non-responsive computer). There were some changes made to config.plist per P1lgrim's iMessage guide, e.g., slide=0 added to Boot/Arguments (and several other changes elsewhere I recall--e.g., "bootcamp" theme in gui), darkwake=0 and dart=0 are still in Boot/Arguments (strung together separated by a space) and SystemParameters still has NvidiaWeb key as true.

Have latest Sierra build and corresponding Nvidia web driver (i.e., 16B2657 + xxx15f03). Only other possible relevant install difference is in your guide after mounting EFI partition to add NvidiaWeb key, instructions say to mount "UniBeast USB" drive's EFI partition--I assumed this was a typo since this arises post Sierra install, so I mounted the new installation drive's EFI partition to make config.plist changes.

Sorry for multiple edits--you beat me to punch with your supper fast response!
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,783
Motherboard
Asus ProArt Z490 Creator
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks Stork! Realized this morning having sleep issue... darkwake=0 doesn't appear to be working for me--if left sleeping all night, wake up to find computer frozen (nearly dark screen + non-responsive computer). There were some changes made to config.plist per P1lgrim's iMessage guide, e.g., slide=0 added to Boot/Arguments (and several other changes elsewhere I recall--e.g., "bootcamp" theme in gui), darkwake=0 and dart=0 are still in Boot/Arguments (strung together separated by a space) and SystemParameters still has NvidiaWeb key as true...
I'll look into this more over the next couple of days. Thanks for telling me your experiences.

...Have latest Sierra build and corresponding Nvidia web driver (i.e., 16B2657 + xxx15f03). Only other possible relevant install difference is in your guide after mounting EFI partition to add NvidiaWeb key, instructions say to mount "UniBeast USB" drive's EFI partition--I assumed this was a typo since this arises post Sierra install, so I mounted the new installation drive's EFI partition to make config.plist changes...
Good catch. You're right! That should be the "Sierra installation drive."
 
Joined
Jun 5, 2014
Messages
27
Motherboard
Asus Maximus VIII HERO
CPU
i7-7600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
May have found solution. From System Preferences/Energy Saver, I unchecked both "Wake for network access" and "Enable Power Nap" last night, and this morning Hero still fast asleep. Seems to be working perfectly. Frankly, I don't need either of those features, but will add one back in tonight to narrow done culprit.
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,783
Motherboard
Asus ProArt Z490 Creator
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
May have found solution. From System Preferences/Energy Saver, I unchecked both "Wake for network access" and "Enable Power Nap" last night, and this morning Hero still fast asleep. Seems to be working perfectly. Frankly, I don't need either of those features, but will add one back in tonight to narrow done culprit.
Interesting. I, too, tried an experimental sleep trial overnight, and MyHero woke up just fine with both "Wake for network access" and "Enable Power Nap" checked. However, I used pastrychef's recommendation to turn off autoautopoweroff:
...I have tested two other system definitions. (1) iMac14,2 definition would cause my system to randomly shut down on its own and sometimes waking from sleep would cause my screen resolution to change and the Displays System Preference would lose most of the resolution choices. However, Continuity worked! (2) iMac17,1 definition works well except when waking from sleep, I sometimes lose screen resolutions. Powering the monitor off and back on would restore it. Continuity didn't work for me with this definition. The CPU seems to go into and out of Turbo more efficiently with this definition, but that's just my impression, I don't have any solid evidence of this and could very well be placebo.

For those who wish to try the iMac17,1 definition, remember to apply the Black Screen with MacPro6,1 or iMac 15 or iMac 17 System Sefinition fix. Scroll down to Problem #4 and choose the fix you prefer. I used Method #1 that adds a patch to the Clover config.plist. As a safety precaution, you can enable Screen Sharing so that you can re-apply the fix if an update breaks it.

Update: If you use either of these iMac definitions, be sure to enter the following in Terminal or your system will shut down on its own after 4 hours of inactivity.
Code:
sudo pmset -a autopoweroff 0
...
See also his Post #63 here in his build description thread.
 
Joined
Oct 1, 2016
Messages
3
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS VIII HERO Z170
CPU
i7-6700K
Graphics
GTX 1070
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello,

I purchased MAXIMUS VIII HERO yesterday afternoon and managed to install the Sierra 10.12 macOS normally, except for the incompatibility of the RX 480 with this version. I tried to update to 10.12.1 by downloading the Mac App Store, but I ended up damaging the installation (it was already late, I must have done something stupid).

Today I downloaded the installable macOS file already with the update 10.12.1 and I made the pendrive with UniBeast. However, I'm now getting the error "macos could not be installed on your computer" after a few minutes of installation.

Do you have any idea what that might be? I already tried to install with safe mode enabled, but the result remained the same.

Thank you.

* This text was translated by Google from Brazilian Portuguese.
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,783
Motherboard
Asus ProArt Z490 Creator
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Sounds like you damaged your first installation. Using the 10.12.1 USB installation thumb drive, boot into the installation and ease you previous installation. Make sure you are using UniBeast for Sierra because the the error message you are getting sounds like the installation is for a discounted/unsupported system definition, like the MacPro3,1.
 
Joined
Dec 9, 2013
Messages
5
Motherboard
Asus Maximus VIII Hero Alpha
CPU
i7-6700K
Graphics
GIGABYTE GeForce GTX 960 4GB WINDFORCE 2X OC EDITION
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you so much for the guide Stork! Just about everything is working perfectly
I'm not sure if this was written about previously, but is there a way to use the motherboards wireless card with the adapter? My computer only recognizes the ethernet port and im currently using a wireless receiver that connects to the ethernet port, but i would prefer to use the built in one.
Also In DCPI manager it says that my ethernet adapter is set to en1 not en0 and I believe that it is preventing me from getting Imessage to work. If anyone knows a fix for this please let me know.

My last issue which I am not sure can be fixed is with the storage controller. I have my Mac SSD plugged into the ASMedia port along with my other SSD for windows, and I have three storage drives in Raid 5 connected to the Intel Sata controlled since the Asus one is not raid capable. Is there a driver or kext for the different storage controllers? Currently the Mac only sees the other SSD on the same controller and not the raid array.
I'm thinking that one possible fix for this would be to move the mac SSD to the Intel storage controller but I am not sure if this will have an effect on the configuration.

Any thoughts or suggestions? Config is attached below
 

Attachments

  • config.plist
    5.9 KB · Views: 231

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,783
Motherboard
Asus ProArt Z490 Creator
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you so much for the guide Stork! Just about everything is working perfectly
I'm not sure if this was written about previously, but is there a way to use the motherboards wireless card with the adapter? My computer only recognizes the ethernet port and im currently using a wireless receiver that connects to the ethernet port, but i would prefer to use the built in one.
Also In DCPI manager it says that my ethernet adapter is set to en1 not en0 and I believe that it is preventing me from getting Imessage to work. If anyone knows a fix for this please let me know.

My last issue which I am not sure can be fixed is with the storage controller. I have my Mac SSD plugged into the ASMedia port along with my other SSD for windows, and I have three storage drives in Raid 5 connected to the Intel Sata controlled since the Asus one is not raid capable. Is there a driver or kext for the different storage controllers? Currently the Mac only sees the other SSD on the same controller and not the raid array.
I'm thinking that one possible fix for this would be to move the mac SSD to the Intel storage controller but I am not sure if this will have an effect on the configuration.

Any thoughts or suggestions? Config is attached below
You must be using a different ASUS HERO motherboard because I don't have a wireless card or provision for one.

Since we're not telepathic, we need to know your system components. See the tonymacx86 Forum Rules & Policies on signature block components.

Additionally, please provide complete details in your Profile.

Mobo: motherboard manufacturer/model
CPU: detailed CPU model (e.g., i7-4770K)
Graphics: Video card manufacturer/model and/or Intel Integrated Graphics version (e.g., HD4600)

See my Profile items to the left of my post, under my name.

By completing your Profile and signature block, you help us help you better. :thumbup:
 
Top