Contribute
Register

Stork's Gene Build > ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 - i5-6600K - MSI Vega 56

Joined
Mar 18, 2016
Messages
241
Motherboard
ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170
CPU
i5-6600K
Graphics
RX 570
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
Classic Mac
  1. iBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Anyone try Monterey on this build?
 
Joined
Jul 11, 2015
Messages
383
Motherboard
ASUS Maximus Gene VIII
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Joined
Mar 1, 2020
Messages
2
Motherboard
motherboard OR system make & model # > See Rules!
CPU
i5 > Need model # > See Rules!
Graphics
GTX 960
@remington, are you using the latest BIOS? I'm trying to switch over to OC, but I'm having lots of difficulties. I used the EFI folder that you posted, which worked for High Sierra, but I couldn't get it to boot Catalina, or Monterey. I tried to set up an EFI folder myself but it went up in flames, too. It wouldn't boot Monterey, and, when I tried to boot into HS, it booted into recovery in Russian? language. And, when I booted into HS with Clover, my Nvidia graphics don't work with acceleration anymore even after an NVRAM reset. I'm wondering if it's an NVRAM issue with the latest BIOS? Might also be because I have a 9 month old, and I'm doing this during his nap times.
 
Joined
Jul 11, 2015
Messages
383
Motherboard
ASUS Maximus Gene VIII
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
@remington, are you using the latest BIOS? I'm trying to switch over to OC, but I'm having lots of difficulties. I used the EFI folder that you posted, which worked for High Sierra, but I couldn't get it to boot Catalina, or Monterey. I tried to set up an EFI folder myself but it went up in flames, too. It wouldn't boot Monterey, and, when I tried to boot into HS, it booted into recovery in Russian? language. And, when I booted into HS with Clover, my Nvidia graphics don't work with acceleration anymore even after an NVRAM reset. I'm wondering if it's an NVRAM issue with the latest BIOS? Might also be because I have a 9 month old, and I'm doing this during his nap times.

Never upgrade BIOS unless if absolutely necessary. I find that upgrading BIOS cause more problems with hackintosh builds so best to leave it as it is.

The BIOS version I have is 3801. OC version is 0.7.5.

Nvidia will not work with anything beyond High Sierra so you will need to use AMD video card.

You will need to reset NVRAM using OC tools and I will include my working copy of EFI folder. You will need to copy your serial number or create a new one.

Most important of all... make a backup copy of your macOS before doing this. Hope this helps.
 

Attachments

  • EFI.zip
    21.3 MB · Views: 27
Joined
Mar 1, 2020
Messages
2
Motherboard
motherboard OR system make & model # > See Rules!
CPU
i5 > Need model # > See Rules!
Graphics
GTX 960
Remington, I'm up and running with a few small modifications to the config file. Thank you!
 
Top