Contribute
Register

SSDT for Asus Z370-I

Joined
Nov 17, 2011
Messages
11
Motherboard
OSX
CPU
Intel
Graphics
Intel
Hi XDAN,

I'm using your SSDT on 10.14.6 but I'm having three issues:

- the front USB ports on my case are USB 3.0 but any 3.0 devices plugged in the front only run at 480Mbps according to System Information. The same device plugged into the rear onboard ports reports 5Gbps. The Fractal case I use is definitely equipped with USB 3.0 ports. When running Windows on the same machine I do get USB 3.0 speeds.
- USB 3.1 devices show up in System Information under the "USB 3.0 Bus" section, whereas the "USB 3.1 Bus" section stays empty
- USB 3.1 devices that report 10Gbps on a Macbook only report 5Gbps on my Z370-I hackintosh

I checked with IORegistry Explorer and confirmed that all ports are configured to the correct speeds, but actual speeds reported by System Information are different.

What am I doing wrong?
 
Joined
Nov 28, 2018
Messages
60
Motherboard
asus z370-i
CPU
i7-9700k
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook, Mac Pro
Classic Mac
Apple
Mobile Phone
iOS
Hi I'm on vacation so I can't go in detail now.

I'm not an expert on this subject but I'll try you explain my thoughts about it.

-You can not compare the USB configuration and setup with Windows.
-OSX does have a USB Port limit. That's very important to understand! In OSX there are 15 logical USB ports max that osx can manage.
-I'd disabled the USB 3.1 controller on the bios because It's not a Intel USB controller chip.
-With my configuration only one USB Port works as 3.0 / 2.0 speed at the front panel. I did that to keep the logical port number below 15. You can easy set up your own ssdt. It takes some time to figure it out.
-I suggest to stay at the most stable instead to the maxed out usb configuration.

hope this helps
 
Joined
Nov 28, 2018
Messages
60
Motherboard
asus z370-i
CPU
i7-9700k
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook, Mac Pro
Classic Mac
Apple
Mobile Phone
iOS
Hi, sorry for the latency - was AWFK.
follow the guide of @pastrychef and you are golden.
just copy over my efi and the board with the same components will boot
 
Joined
Aug 8, 2013
Messages
7
Motherboard
HP 8760w (H0F46EP)
CPU
i7-2820qm/QM67
Graphics
Quadro 3000m
Does anybody have a working OpenCore EFI for this motherboard?

I would really appreciate:)
 
Joined
Nov 28, 2018
Messages
60
Motherboard
asus z370-i
CPU
i7-9700k
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook, Mac Pro
Classic Mac
Apple
Mobile Phone
iOS
What are the advantages for that?
 
Joined
Aug 8, 2013
Messages
7
Motherboard
HP 8760w (H0F46EP)
CPU
i7-2820qm/QM67
Graphics
Quadro 3000m
Kindly check following link for Opencore wiki => https://khronokernel-2.gitbook.io/opencore-vanilla-desktop-guide/

My OC 5.4.0 EFI is attached.
Don't forget to add your serial, MLB, MAC as ROM and SystemUUID. (see attached screenshot)

I have following hardware:
  • Asus Z370-i
  • i7-8700K
  • MSI RX Vega 64 (watercooled & undervoltet)
  • 32 GB RAM
  • M.2 SATA Samsung SSD 970 EVO 512 GB
  • Wifi & BT BCM943602BAED
  • macOS Catalina 10.15.3
  • iMacPro1,1
Following things are tested and working:
  • Quick Sync / HEVC
  • Sleep/Wake
  • Wi-Fi & Bluetooth
  • Audio ( DP/HDMI/Klinge)
  • Ethernet
  • AirPlay / Continuity / AirDrop / Handoff
  • iMessage
  • USB
 

Attachments

Joined
Nov 28, 2018
Messages
60
Motherboard
asus z370-i
CPU
i7-9700k
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook, Mac Pro
Classic Mac
Apple
Mobile Phone
iOS
Hi Har0n, thank you for sorting this out. I will follow this discussion. Do know how the usb limit is addressed with open core?
 
Top