Contribute
Register

SSD not found after installing Wifi Card

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 19, 2014
Messages
6
Motherboard
Asus Sabertooth X79
CPU
Intel i7 4820k
Graphics
GeForce GTX760
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hello all, this is my very first hackintosh build and I've enjoyed some success thanks in large part to this wonderful site. I've been able to install Yosemite and get it up and working on my 250 gig ssd.

However, when I install my wifi card and reboot, my system no longer recognizes my ssd and my only option is to boot from my usb drive :banghead:. Any help is greatly appreciated!!

MB: Asus Sabertooth x79
Chip: Intel i7 4820k
Ram: 16gig - 4 sticks
SDD: Samsung 840 EVO - 250 gig
Wifi card: TP-LINK TL-WDN4800 Dual Band Wireless N900 PCI Express Adapter,2.4GHz 450Mbps/5Ghz 450Mbps
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,112
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2 X Xeon E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hello all, this is my very first hackintosh build and I've enjoyed some success thanks in large part to this wonderful site. I've been able to install Yosemite and get it up and working on my 250 gig ssd.

However, when I install my wifi card and reboot, my system no longer recognizes my ssd and my only option is to boot from my usb drive :banghead:. Any help is greatly appreciated!!

MB: Asus Sabertooth x79
Chip: Intel i7 4820k
Ram: 16gig - 4 sticks
SDD: Samsung 840 EVO - 250 gig
Wifi card: TP-LINK TL-WDN4800 Dual Band Wireless N900 PCI Express Adapter,2.4GHz 450Mbps/5Ghz 450Mbps

Reseat SSD cables (both ends) and test.
If still not working try a different SATA port and test.
If still not working remove the Wireless adaptor and test.

Good Luck
 
Joined
Jun 29, 2013
Messages
32
Motherboard
GA-Z77X-D3H 1.1
CPU
Intel Core I5 3570K @4.2GHz
Graphics
GTX 770 4GB OC
Mobile Phone
  1. Android
Can you Boot OSX via USB?
I think you need to reinstall your Bootloader.
 
Joined
Nov 19, 2014
Messages
6
Motherboard
Asus Sabertooth X79
CPU
Intel i7 4820k
Graphics
GeForce GTX760
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Yes, I've done all of this. When I remove wifi card and reboot, everything works again.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,112
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2 X Xeon E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Yes, I've done all of this. When I remove wifi card and reboot, everything works again.

Then it's either incompatible or defective - Have you tried it in a different slot ?
 
Joined
Nov 19, 2014
Messages
6
Motherboard
Asus Sabertooth X79
CPU
Intel i7 4820k
Graphics
GeForce GTX760
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
No, it's currently installed here:
ASUS Sabertooth x79 MotherBoard.jpg
 
Joined
Nov 19, 2014
Messages
6
Motherboard
Asus Sabertooth X79
CPU
Intel i7 4820k
Graphics
GeForce GTX760
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Then it's either incompatible or defective - Have you tried it in a different slot ?

Putting it in the other slot worked! Why would this be, do i have a defective slot?

thanks for the advise.
 
Status
Not open for further replies.
Top