Contribute
Register

Sound Interruptions - OS X Mavericks ALC898, Gigabyte GA-Z87X-UD3H

Joined
Jan 13, 2014
Messages
1
Motherboard
7
CPU
intel
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Same problem.
My mobo has the F10b bios and 10.9.4 osx.
 
Joined
Nov 16, 2013
Messages
2
Motherboard
Windows and Mac OSX
CPU
4670k
Graphics
770 GTX
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
anybody found a solution?
My UD3H has been causing me audio problem for over a year. It's getting worse recently. I can't even listen to any sound longer than 10 seconds.
I'm thinking about getting a sound card that's compatible. Any idea if this will work?
 
Joined
Mar 28, 2014
Messages
23
CPU
Intel Core i7-4770k
Graphics
NVidia GT 640
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I could not stand it any longer so I got myself a USB audio adapter. Works like a charm! No more hangs, disconnects or pops! Everything works well!! So if you have available USB ports, just get the Sabrent USB External Stereo Audio Adapter:

http://www.ebay.com/itm/121424958543

Shipped quick, working well!
 
Joined
Sep 19, 2013
Messages
2
Motherboard
GA-Z87X-UD5H
CPU
i7 4790K
Graphics
GTX 770
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iBook
  2. iMac
  3. Power Mac
  4. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hy

i found a simple solution. You just have to use iMac 14.1 définition in multibeast. Green Jack work perfectly.
 
Joined
Jan 2, 2012
Messages
43
Motherboard
Z77X-UD5H
CPU
i5-3570K
Graphics
HD4000
What I normally do to test if the sound is working is just hit the sound up and down days. If it's working, you get your 'pluck' type sound and a visual showing your sound is going up and down. Now, you don't get any sound when doing that on 10.10. However, I just chose a different output in sounds in prefs, and it worked a treat.
 
Joined
Sep 19, 2013
Messages
2
Motherboard
GA-Z87X-UD5H
CPU
i7 4790K
Graphics
GTX 770
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iBook
  2. iMac
  3. Power Mac
  4. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
In Yosemite there is by default no sound when you move up or down volume. There is an option in sound effect to bring it back. I lost two hours to find what's wrong with my sound card and it was just this new option....
Itunes play music like a charm....
 
Joined
Oct 24, 2014
Messages
24
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
The way to get my audio working was to install the non DSDT version the ALC898 driver from Multibeast version 6.1.

This installed and I had working audio but for some reason I had interferance noise coming from the speakers, I found a tip where someone said to use the front headphone port instead and this worked perfect with no noise.

Not sure why but it's working for now.
 
Joined
Apr 9, 2011
Messages
94
Motherboard
Asus P8Z68 Deluxe
CPU
2600K
Graphics
GTX480
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
This DSDT edit and an install of VoodooHDA 2.8.7 worked for me:
Device (HDEF)
{
Name (_ADR, 0x001B0000)
OperationRegion (HDAR, PCI_Config, 0x4C, 0x10)
Field (HDAR, WordAcc, NoLock, Preserve)
{
DCKA, 1,
Offset (0x01),
DCKM, 1,
, 6,
DCKS, 1,
Offset (0x08),
Offset (0x09),
PMEE, 1,
, 6,
PMES, 1
}

Method (_PRW, 0, NotSerialized)
{
Return (Package (0x02)
{
0x0D,
0x05
})
}

Method (_DSM, 4, NotSerialized)
{
Store (Package (0x08)
{
"codec-id",
Buffer (0x04)
{
0x98, 0x08, 0xEC, 0x10
},

"layout-id",
Buffer (0x04)
{
0x82, 0x03, 0x00, 0x00
},

"device-type",
Buffer (0x12)
{
"Realtek ALC898"
},

"PinConfigurations",
Buffer (Zero) {}
}, Local0)
DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
Return (Local0)
}
}
 
Top