Contribute
Register

Solving NVIDIA Driver Install & Loading Problems

Joined
May 25, 2017
Messages
61
Motherboard
Gigabyte 7270X-UD5
CPU
i7 7700K
Graphics
RX580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
May 13, 2011
Messages
1,695
Motherboard
Z68X-UD4-B3
CPU
i7-2600K
Graphics
XFX 6870 Dual Fan
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
EDIT: Solved with NvidiaGraphicsFixup.

YAAAAAAHHHH!!! THANK YOU THANK YOU THANK YOU.

Re-Installed a GTX970 back on my Hack (my 6870 card is failing and couldn't drive 3 monitors anymore), and for several days now I couldn't make this GTX970 to work. I know it worked previously on an older OSX version.

Did upgraded Clover, run the RC scripts, and correct settings in Clover configurator and read several pages of troubleshooting and Googling, but nothing I tried works. I was ready to post this GTX970 on eBay today! (took pictures, etc).

And as last resort, checked out tonymac again and saw this post... Run Multibeast, and this fixed my problem!

Full acceleration, and properly recognized by About this Mac!

My system:
4790K-i7
Z87MX-D3H
32GB RAM
OSX 10.12.5 (14,2)

Above is my system hardware... Hopefully, this post will also help others.
 
Joined
Sep 18, 2017
Messages
7
Motherboard
I didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so ignore me
Mobile Phone
  1. Android
Hello!
Anyone can help me ?
Have gtx950 and 10.12.6.
Install web driver, boot - circle reboot.
try many methods , but - about Mac - NVIDIA Chip Model 5 MB
iMac 14.2.

New installation, last clover and web driver.

I can boot only in nv_disable 1.

Thx for any help! :banghead:


Update: Reboot problem is use DVI port, on hdmi all good. Can i fix that ?
 
Last edited:

slim.jim

Moderator
Joined
Dec 17, 2014
Messages
4,277
Motherboard
MSI Z97 Gaming 9 AC
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hello!
Anyone can help me ?
Have gtx950 and 10.12.6.
Install web driver, boot - circle reboot.
try many methods , but - about Mac - NVIDIA Chip Model 5 MB
iMac 14.2.

New installation, last clover and web driver.

I can boot only in nv_disable 1.

Thx for any help! :banghead:


Update: Reboot problem is use DVI port, on hdmi all good. Can i fix that ?

Attach your config
 
Joined
Sep 18, 2017
Messages
7
Motherboard
I didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so ignore me
Mobile Phone
  1. Android

Attachments

  • config.plist
    6.5 KB · Views: 181
Last edited:

slim.jim

Moderator
Joined
Dec 17, 2014
Messages
4,277
Motherboard
MSI Z97 Gaming 9 AC
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I forget say about passive adapter vga to dvi, maybe this is the problem??


thx u !


p.s. old hackintosh user (10.5-10.6 )
p.p.s. Sorry for pure english.

config.plist - https://pastebin.com/mWXafpkf and attach

There is a very good chance the issue is your adapter.
 
Joined
Jun 15, 2014
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Solution for problem #4 worked perfectly, thank you so much!!! Wish I had found this an hour ago...
 
Top