Contribute
Register

Solving NVIDIA Driver Install & Loading Problems

slim.jim

Moderator
Joined
Dec 17, 2014
Messages
4,258
Motherboard
MSI Z97 Gaming 9 AC
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Solving NVIDIA driver install problems

Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
    <key>ACPI</key>
    <dict>
        <key>DSDT</key>
        <dict>
            <key>Debug</key>
            <false/>
            <key>DropOEM_DSM</key>
            <false/>
            <key>Name</key>
            <string>DSDT.aml</string>
            <key>ReuseFFFF</key>
            <false/>
        </dict>
        <key>SSDT</key>
        <dict>
            <key>DropOem</key>
            <false/>
            <key>Generate</key>
            <false/>
        </dict>
    </dict>
    <key>Boot</key>
    <dict>
        <key>Arguments</key>
        <string>dart=0 nvda_drv=1 kext-dev-mode=1 rootless=0</string>
        <key>Debug</key>
        <false/>
        <key>DefaultVolume</key>
        <string>MacHDD</string>
        <key>Legacy</key>
        <string>PBR</string>
        <key>Secure</key>
        <false/>
        <key>Timeout</key>
        <integer>3</integer>
        <key>XMPDetection</key>
        <false/>
    </dict>
    <key>Devices</key>
    <dict>
        <key>Audio</key>
        <dict>
            <key>Inject</key>
            <string>1</string>
        </dict>
        <key>FakeID</key>
        <dict>
            <key>ATI</key>
            <string>0x0</string>
            <key>IMEI</key>
            <string>0x0</string>
            <key>IntelGFX</key>
            <string>0x0</string>
            <key>LAN</key>
            <string>0x0</string>
            <key>NVidia</key>
            <string>0x0</string>
            <key>SATA</key>
            <string>0x0</string>
            <key>WIFI</key>
            <string>0x0</string>
            <key>XHCI</key>
            <string>0x0</string>
        </dict>
        <key>USB</key>
        <dict>
            <key>FixOwnership</key>
            <false/>
            <key>Inject</key>
            <false/>
        </dict>
    </dict>
    <key>DisableDrivers</key>
    <array>
        <string>Nothing</string>
    </array>
    <key>GUI</key>
    <dict>
        <key>Hide</key>
        <array>
            <string>\EFI\BOOT\BOOTX64.EFI</string>
            <string>Windows</string>
        </array>
        <key>Language</key>
        <string>en:0</string>
        <key>Mouse</key>
        <dict>
            <key>DoubleClick</key>
            <integer>500</integer>
            <key>Enabled</key>
            <true/>
            <key>Mirror</key>
            <false/>
            <key>Speed</key>
            <integer>8</integer>
        </dict>
        <key>Scan</key>
        <dict>
            <key>Entries</key>
            <true/>
            <key>Legacy</key>
            <string>First</string>
            <key>Tool</key>
            <true/>
        </dict>
        <key>ScreenResolution</key>
        <string>1920x1080</string>
        <key>Theme</key>
        <string>embedded</string>
    </dict>
    <key>Graphics</key>
    <dict>
        <key>Inject</key>
        <dict>
            <key>ATI</key>
            <false/>
            <key>Intel</key>
            <false/>
            <key>NVidia</key>
            <false/>
        </dict>
        <key>NvidiaSingle</key>
        <false/>
    </dict>
    <key>KernelAndKextPatches</key>
    <dict>
        <key>AppleRTC</key>
        <true/>
        <key>AsusAICPUPM</key>
        <true/>
        <key>Debug</key>
        <false/>
        <key>KernelCpu</key>
        <false/>
        <key>KernelHaswellE</key>
        <false/>
        <key>KernelLapic</key>
        <false/>
        <key>KernelPm</key>
        <true/>
        <key>KextsToPatch</key>
        <array>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>External icons patch</string>
                <key>Find</key>
                <data>
                RXh0ZXJuYWw=
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleAHCIPort</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                SW50ZXJuYWw=
                </data>
            </dict>
        </array>
    </dict>
    <key>RtVariables</key>
    <dict>
        <key>BooterConfig</key>
        <string>0x28</string>
        <key>CsrActiveConfig</key>
        <string>0x3</string>
    </dict>
    <key>SMBIOS</key>
    <dict>
        <key>BiosReleaseDate</key>
        <string>09/29/2014</string>
        <key>BiosVendor</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>BiosVersion</key>
        <string>IM151.88Z.0207.B00.1409291931</string>
        <key>Board-ID</key>
        <string>Mac-42FD25EABCABB274</string>
        <key>BoardManufacturer</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>BoardType</key>
        <integer>10</integer>
        <key>ChassisAssetTag</key>
        <string>iMac-Aluminum</string>
        <key>ChassisManufacturer</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>ChassisType</key>
        <string>13</string>
        <key>Family</key>
        <string>iMac</string>
        <key>Manufacturer</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>ProductName</key>
        <string>iMac15,1</string>
        <key>SerialNumber</key>
        <string>C02ND2VTFY11</string>
        <key>Trust</key>
        <false/>
        <key>Version</key>
        <string>1.0</string>
    </dict>
    <key>SystemParameters</key>
    <dict>
        <key>InjectKexts</key>
        <string>Detect</string>
        <key>InjectSystemID</key>
        <true/>
    </dict>
</dict>
</plist>

Everything looks ok but there really is no reason to use iMac15,1. It will cause you nothing but headaches with every OS X update.
 
Joined
Oct 29, 2015
Messages
16
Motherboard
Gigabyte S1150 GA-Z97MX-Gaming 5
CPU
4790K
Graphics
GTX960 Gigabyte Windforce 3X (GV-960G1 Gaming-2GD)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Solving NVIDIA driver install problems

Everything looks ok but there really is no reason to use iMac15,1. It will cause you nothing but headaches with every OS X update.

I have tried iMac14,2 and MacPro6,1 without results.

I have seen on other forum suggestion about changing DSDT by changing slot info. But I do not know anything about it.
 
Joined
Oct 29, 2015
Messages
16
Motherboard
Gigabyte S1150 GA-Z97MX-Gaming 5
CPU
4790K
Graphics
GTX960 Gigabyte Windforce 3X (GV-960G1 Gaming-2GD)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Solving NVIDIA driver install problems

I have tried to reinstall 10.11.1 and setup clean clover without unibeast solution. Webdriver does not work. But UHD resolution does not work too now. May be there is link between these facts.
 
Joined
Oct 29, 2015
Messages
16
Motherboard
Gigabyte S1150 GA-Z97MX-Gaming 5
CPU
4790K
Graphics
GTX960 Gigabyte Windforce 3X (GV-960G1 Gaming-2GD)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Solving NVIDIA driver install problems

May be cause of problem in hdmi connection?
 

slim.jim

Moderator
Joined
Dec 17, 2014
Messages
4,258
Motherboard
MSI Z97 Gaming 9 AC
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Oct 29, 2015
Messages
16
Motherboard
Gigabyte S1150 GA-Z97MX-Gaming 5
CPU
4790K
Graphics
GTX960 Gigabyte Windforce 3X (GV-960G1 Gaming-2GD)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Solving NVIDIA driver install problems

OS X does not have HDMI 2.0 support.

So I need to buy dp cable and problem will be fixed?
 
Joined
Oct 29, 2015
Messages
16
Motherboard
Gigabyte S1150 GA-Z97MX-Gaming 5
CPU
4790K
Graphics
GTX960 Gigabyte Windforce 3X (GV-960G1 Gaming-2GD)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Solving NVIDIA driver install problems

But with unibeast postinstall process I have got video on 4k monitor with UHD resolution and 60Hz with nv_disabled=1 and without webdrivers at all. With hdmi.
 

slim.jim

Moderator
Joined
Dec 17, 2014
Messages
4,258
Motherboard
MSI Z97 Gaming 9 AC
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Solving NVIDIA driver install problems

But with unibeast postinstall process I have got video on 4k monitor with UHD resolution and 60Hz with nv_disabled=1 and without webdrivers at all. With hdmi.

I do not own a 4K monitor to test.
 
Joined
Oct 29, 2015
Messages
16
Motherboard
Gigabyte S1150 GA-Z97MX-Gaming 5
CPU
4790K
Graphics
GTX960 Gigabyte Windforce 3X (GV-960G1 Gaming-2GD)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Solving NVIDIA driver install problems

All ok with displayport. You should add this point to error list because newbies like me do not know about hdmi problems with nvidia drivers.

Thank you!
 
Joined
Jul 6, 2013
Messages
36
Motherboard
Gigabyte X99 SOC-Force, 32GB DDR4 2400MHz
CPU
Intel i7 5930K
Graphics
Gigabyte GTX 980
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. Classic
Mobile Phone
  1. iOS
Solving NVIDIA driver install problems

Fix #4 saved my X99 build after upgrading to 10.10.5. THANK YOU!

Next problem now is that only one of the two monitors works. The other is still in standby mode. Is this a known issue?

I'm using dual 4K 28" Samsungs both connected via DP to a GTX980.
 
Top