Contribute
Register

Solving NVIDIA Driver Install & Loading Problems

Joined
May 27, 2017
Messages
177
Motherboard
Asus Strix z270F
CPU
Kaby Lake i7 4.2K
Graphics
RX 580 / HD 630
Hi everyone. As soon as I installed the nvidia drivers (GTX 1070), display goes black right after the Apple logo boot process. Any ideas how to resolve this?
 
Joined
May 19, 2017
Messages
57
Motherboard
GA-H270N-WIFI
CPU
i5-7600
Graphics
Intel HD 630 / GEFORCE 1050ti
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi everyone. As soon as I installed the nvidia drivers (GTX 1070), display goes black right after the Apple logo boot process. Any ideas how to resolve this?
Plug in the bottom HDMI port and see if that does it. Also, make sure your other graphics options are removed in Clover
 
Joined
Nov 6, 2016
Messages
33
Motherboard
GA-Z170M-D3H
CPU
Intel i7
Graphics
GIGABYTE GeForce GTX 950 2GB GV-N950XTREME, Gigabyte Radeon RX 460
Mobile Phone
  1. Android
I'm using a GTX 950 2GB GV-N950XTREME C-2GD Xtreme Gaming card using 10.12.5. My display is stuck on 800x600 and the second display (plugged into the HDMI) is not being recognized. I tried uninstalling and re-installing the NVIDIA drive manager. The NVIDIA driver manager comes up with the NVIDIA driver during each booting. Changing my system configuration to emulate the MacPro 5.1 or 6.1 did not work. Otherwise, my multbeast setting have been UEFI boot mode, Audio 492, emulated NVRAM, and NVIDIA web driver boot flag. I attached my EVI as a zip. Any other suggestions?



Just a bit more information....Apparently when the nv_enable=1, the graphics card stops working, the screen goes blank, but the rig is still active: CD eject button works and it can be controlled from a different rig. To be fair, I moved the question to another area, which better represented the problem.https://www.tonymacx86.com/threads/...system-definition.183113/page-40#post-1532741

-Ron
Is there any reason to think that upgrading my Maxwell-based GTX 950 to a Pascal based GPU would be helpful???
 
Joined
May 14, 2017
Messages
9
Motherboard
ASUS P8Z77-V-LK
CPU
i5-3570k
Graphics
EVGA GTX 960 FTW
Mac
  1. MacBook Pro
Hey Slim can you please help me?
I have a gtx 960 and i've tried to use the web drivers but of course i have a build that isnt listed (15G1010)
How does one remedy this? Im stuck with integrated and its not the move haha
 
Joined
Jun 25, 2017
Messages
1
CPU
Intel core i7
Graphics
HD Graphics
i am having thi issue where if i use the nvda_drv=1 tag, it wont use the nvidia driver, however if i take of the tag, and manually go to configuration and check use nvidia web driver it works, any ideas?
 

slim.jim

Moderator
Joined
Dec 17, 2014
Messages
4,254
Motherboard
MSI Z97 Gaming 9 AC
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hey Slim can you please help me?
I have a gtx 960 and i've tried to use the web drivers but of course i have a build that isnt listed (15G1010)
How does one remedy this? Im stuck with integrated and its not the move haha

You can run the beta drivers if that is your actual build number: http://us.download.nvidia.com/wanl9YNPeTLf4ztbBsDkiMXsE4tbtMGp/WebDriver-346.03.15b01.pkg

If you meant your build is 15G1510 then use: https://images.nvidia.com/mac/pkg/346/WebDriver-346.03.15f08.pkg
 
Joined
Apr 16, 2016
Messages
92
Motherboard
Gigabyte GA-H270M-DS3H
CPU
i3 > Need full model number > See Rules!
Graphics
HD 630
Mac
  1. iMac
Hello,
I have just done a fresh install of 10.12.5.
I have installed the drivers for my system on page#1.
I selected Clover v2.4K + Emulated NVRAM in multibeast

On restart I got the driver nvidia working, I also got my card showing up in the system info.
BUT
- I can't change the resolution
- I got 7 MB VRAM
- in the nvidia driver manager under the ecc tab, I have not device found.

Any suggestion ?
thanks a lot.
 
Last edited:
Joined
May 31, 2017
Messages
137
Motherboard
Gigabyte Z590 Aorus Elite AX
CPU
i7-10700KF
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
...
Any suggestion ?
thanks a lot.
Yep - I can recognize what you write.

Best suggestion (if you are new to Hackintosh) read read and read. ;)...

For me THIS POST Problem #6 worked. But took a long time to find....

Good luck!
 
Top