Contribute
Register

Solving NVIDIA Driver Install & Loading Problems

Joined
Jun 8, 2014
Messages
191
Motherboard
MSI B85-G43
CPU
i5 4590
Graphics
GTX 960 2GB
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I've got an issue with graphics, maybe someone knows a solution.
So, my specs:
OS X 10.11.6 (Clover UEFI)
MSI B85-G43
i5 4590 (Haswell)
8GB (4*2GB) RAM DDR3 1333 MHz
GeForce GTX 960 2GB
HDD 500GB

I installed nvidia web drivers (346.03.15f02). The problem is, my PC not always boots successfully to the desktop. During booting of OS X I see verbose information stuff, then the screen always goes black, and then:
a) sometimes progress bar normally appears, fills up and system boots as it should
b) sometimes computer restarts

So, sometimes it's a), sometimes it's b). I have no idea why one time it works perfectly and another time it does not. I have to say, that sometimes computer restarts, for example, 3 times until it finally boots fine.

If I put nv_disable flag it always boots fine. i don't have any nvidia injection in clover. I have nvda_drv=1. In verbose mode there isn't anything suspicious before the restart. I tried different driver (346.03.15f01), but this one caused restarts every time I tried to boot.
Here's the report that I get when computer boots after restart: http://pastebin.com/EqypyK6Z

I'd be very grateful, if anyone tried to help.
 
Last edited:

slim.jim

Moderator
Joined
Dec 17, 2014
Messages
4,254
Motherboard
MSI Z97 Gaming 9 AC
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I've got an issue with graphics, maybe someone knows a solution.
So, my specs:
OS X 10.11.6 (Clover UEFI)
MSI B85-G43
i5 4590 (Haswell)
8GB (4*2GB) RAM DDR3 1333 MHz
GeForce GTX 960 2GB
HDD 500GB

I installed nvidia web drivers (346.03.15f02). The problem is, my PC not always boots successfully to the desktop. During booting of OS X the screen always goes black, then:
a) sometimes progress bar normally appears, fills up and system boots as it should
b) sometimes computer restarts

So, sometimes it's a), sometimes it's b). I have no idea why one time it works perfectly and another time it does not. I have to say, that sometimes computer restarts for example 3 times until it finally boots fine.

If I put nv_disable flag it always boots fine. i don't have any nvidia injection in clover. I have nvda_drv=1. In verbose mode there isn't anything suspicious before the restart. I tried different driver (346.03.15f01), but this one caused restarts every time I tried to boot.
Here's the report that I get when computer boots after restart: http://pastebin.com/EqypyK6Z

I'd be very grateful, if anyone tried to help.

What system profile are you using?
 
Joined
Aug 24, 2016
Messages
3
Motherboard
Gigabyte Z170X-UD5 TH
CPU
Intel i5-6600K
Graphics
Gigabyte GeForce GTX 980Ti G1 Gaming
Hello,

Just to share our experience :

We've build our first hackintosh yesterday with my brother. We've done everything following the installation guide of tonymacx86 and it went almost fine! Thx a lot for the excellent work!
We had 3 issues yesterday (graphic card, audio, sleep mode), now we only have 2, thx to this forum!

The issue with the graphic card was -> PROBLEM 6 <-
Also when looking at About this Mac we could see the graphic card but 0 VRAM... :eek: -> GTX 980 Ti...

The first time we tried solving it we used the Install clover application but had a Kernel pannic when trying to reboot...
Then we tried editing the config.plist file using clover editor but then we had a black screen when trying to reboot...

The problem was (I think) i ticked Inject nvidia when I made the USB Key with Unibeast... SO we made a new one and then edit the config.plist simply by adding <string>dart=0 nvda_drv=1</string> under arguments using TextEdit.
 
Joined
May 24, 2016
Messages
4
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-UD5 TH
CPU
Core i7-6700K
Graphics
Gigabyte GTX 980 Ti
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I struggle with the same problem.
You changed the config.plist in clover-folders?
So I do not know exactly where I need to add something.

I would appreciate it if you could perhaps put your file available.

Thanks!
 
Joined
Aug 24, 2016
Messages
3
Motherboard
Gigabyte Z170X-UD5 TH
CPU
Intel i5-6600K
Graphics
Gigabyte GeForce GTX 980Ti G1 Gaming
Sorry I can't... As I said, I did this build for my brother and now he has left with his computer...
But I can easily explain what to do :

1st : Be sure you havent ticked "Inject nVidia" in Unibeast when you created the USB key to install El capitan. If not sure, I suggest you create a new one and re-install.

2 : After a clean install, use Multi beast and use iMac 14,2 profile.

3 : Update El Capitan -> 10.11.6 (reboot)

4 : Install nVidia web driver (reboot)

5 : Mount the EFI partition (using EFI Mounter v3) then open /EFI/CLOVER/config.plist using TextEdit. cmd-F and type "arg" -> you should find Arguments and it should look like
<key>Arguments</key>
<string>dart=0</string>

In my case it looked like that.
I just add
<key>Arguments</key>
<string>dart=0 nvda_drv=1</string>


And it worked
 
Joined
May 24, 2016
Messages
4
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-UD5 TH
CPU
Core i7-6700K
Graphics
Gigabyte GTX 980 Ti
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you for your quick response!
I'll try it…
:thumbup:
 
Joined
Jul 23, 2011
Messages
89
Motherboard
ASUS H81M-CS- UEFI Bios 3602
CPU
Intel Pentium G3220 @ 3.00 GHz
Graphics
Nvidia 210 (1024MB)
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
pals,
using the dvi cable for my system got the system working with just
inject nvidia command.
now nneeded to know shuld i install the web drivers from nvidia for proper gfx or just inject command will do.?
also my mouse shutters while working, i.e. doesnt go across the screen smoothly and the scroll doesnt scroll smoothly.

wilt he nvidia web drivers solve the problem or will i need another fix for it?

using: mocrosoft wireless kb+mouse

help needed
 
Joined
Nov 27, 2013
Messages
8
hi everyone! My graphics card just died on me while my mac is on Mountain Lion and I can't seem to find a solution to update the graphic card driver. I am now using a MSI GTX 950. Is there a way to update the drivers on Mountain Lion? I also wish to update to the latest OS. Is there a way to update it without wiping my drive of all data?
 
Top