Contribute
Register

[Solved] Z68X-UD3H-B3 and i5 2500k problems with Mojave

Status
Not open for further replies.
Joined
Feb 25, 2012
Messages
78
Motherboard
Z68X-UD3H-B3
CPU
I5-2500K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Great, thanks! That may get me a good start. I’m using the Sapphire pulse 580. 2 HDMI and 2 dp. Hopefully Saturday I can drop it back in and see if I can get it working. I could only get 1 dp and 1 hdmi to work. The other dp just outputs low resolution. Keeps crashing in fcp, iMovie and photos. Really anything graphic intensive. I forgot the error I caught on console but I have a screenshot.

The other difference from your system to mine is that I’m on uefi. I’ll read the guide for SSDT pitching again and see if it makes more since.
 
Joined
Nov 8, 2011
Messages
50
Motherboard
Z370-HD3
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Great, thanks! That may get me a good start. I’m using the Sapphire pulse 580. 2 HDMI and 2 dp. Hopefully Saturday I can drop it back in and see if I can get it working. I could only get 1 dp and 1 hdmi to work. The other dp just outputs low resolution. Keeps crashing in fcp, iMovie and photos. Really anything graphic intensive. I forgot the error I caught on console but I have a screenshot.

The other difference from your system to mine is that I’m on uefi. I’ll read the guide for SSDT pitching again and see if it makes more since.

Interesting. I think if you are on UEFI you no longer need a DSDT, but injecting a display device via SSDT may be necessary, so this may help. Before you mess about with framebuffers you may want to try Lilu/WEG if you haven't already. Have you used IORegistryExplorer to check your display? If it shows as "display@0" you may need to inject a definition. I have no idea if UEFI makes a difference in this regard. Somebody with more experience may want to chime in.
 
Joined
Feb 25, 2012
Messages
78
Motherboard
Z68X-UD3H-B3
CPU
I5-2500K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Interesting. I think if you are on UEFI you no longer need a DSDT, but injecting a display device via SSDT may be necessary, so this may help. Before you mess about with framebuffers you may want to try Lilu/WEG if you haven't already. Have you used IORegistryExplorer to check your display? If it shows as "display@0" you may need to inject a definition. I have no idea if UEFI makes a difference in this regard. Somebody with more experience may want to chime in.

Right, I do not use a dsdt being on uefi. I was able to get up and running using both hdmi ports and then I did get a ssdt made and must have done it right as ioreg shows GFX0 now and my gpu shows up in system information under pci. Ioreg initially showed pegp. I guess I won't worry about the dp not working since everything seems ok with hdmi.

Update: Unchecked fixdisplay in clover configurator and put whatevergreen in other folder. rebooted and now displayports work just fine. phew. so happy.
 
Last edited:
Joined
Nov 8, 2011
Messages
50
Motherboard
Z370-HD3
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Right, I do not use a dsdt being on uefi. I was able to get up and running using both hdmi ports and then I did get a ssdt made and must have done it right as ioreg shows GFX0 now and my gpu shows up in system information under pci. Ioreg initially showed pegp. I guess I won't worry about the dp not working since everything seems ok with hdmi.

Update: Unchecked fixdisplay in clover configurator and put whatevergreen in other folder. rebooted and now displayports work just fine. phew. so happy.

Awesome! Glad it's working.
 
Joined
Oct 22, 2012
Messages
89
Motherboard
GA-Z68X-UD3H
CPU
i5-3570
Graphics
HD 7970
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Xserve
Mobile Phone
  1. iOS
does anyone know how to get the z68x-ud3h-b3 mojo working in Mojave with f12 bios I can finish the install
 
Joined
Oct 13, 2011
Messages
12
Motherboard
GA-Z68X-UD3H-B3
CPU
i7-2600K
Graphics
RX 560 / HD3000
Hi @Hackakiri !

I've pretty much the same MoBo and UEFI U1L... My update to Mojave went quite ok, but fully stuck at getting the USB 3 ports working (at all). :( Not even Power, as it looks like.

Do you have an idea what's the issue? Any help highly appreciated,it has been a while since the last update.
Thanks in advance!
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
20,992
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Do you have an idea what's the issue?
Only option is to disable them and install a USB 3.0 PCIe adapter card instead. No way to get them to work with Mojave.
 
Joined
Oct 13, 2011
Messages
12
Motherboard
GA-Z68X-UD3H-B3
CPU
i7-2600K
Graphics
RX 560 / HD3000
Only option is to disable them and install a USB 3.0 PCIe adapter card instead. No way to get them to work with Mojave.

Haha, and I was yesterday nearly going completely nuts, as nothing worked... :banghead:
Thank you, @trs96, you saved my mental health (and my sunday).
 
Joined
Oct 13, 2011
Messages
12
Motherboard
GA-Z68X-UD3H-B3
CPU
i7-2600K
Graphics
RX 560 / HD3000
Hi there!
It's me again...After experiencing quite some issues with the internal graphics card, I've bought a sapphire RX 560. And have some problems booting it via UEFI only mode - ending up on a black screen... Switching in bios to "UEFI and legacy" works, if I then boot via a different drive (old system), and then boot from Clover screen to Mojave.
Having a U1l (beta) Bios still...
Any help highly apprecciated!
Thanks in advance! :)
 
Status
Not open for further replies.
Top