Contribute
Register

[SOLVED] X79S-UP5-WIFI SIERRA 10.12.1 (SUCCESS) BUT TRIM DOESN'T ENABLE

Joined
Dec 30, 2010
Messages
4
Motherboard
X79S-UP5-WIFI
CPU
Xeon 2987w
Graphics
GTX 980 Ti
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
Android
As said, I had success installing Sierra with Clover on my hackintosh. Everything works as supposed, USB 2 and 3, Nvidia GTX 980 Ti, mouse, keyboard, but the thing is: "sudo trim force enable" doesn't turn on my trim support, and TRIM ENABLER doesn't work either. Trim was Enable in Yosemite, so, please, if you have a fix for it, pleaseeeeeeee let me know!

Thank you!

My SSD is a Samsung 840 1TB - not PRO
 
Joined
Mar 27, 2012
Messages
8
Motherboard
GA-Z77X-UP5-TH
CPU
Intel Core i5 3.4GHz O/C
Graphics
NVIDIA GeFORCE GTX 660 Ti 2048MB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Open your config.plist in Clover Configurator :

Select Kernel and Kext Patches

In KextsToPatch :
Name = IOAHCIBlockStorage
Find = 004150504C452053534400
Replace = 0000000000000000000000
Comment = Trim Patch
 
Joined
Dec 30, 2010
Messages
4
Motherboard
X79S-UP5-WIFI
CPU
Xeon 2987w
Graphics
GTX 980 Ti
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
Android
Man, it worked. Thank YOU!!!!!!!
 
Last edited:
Joined
Mar 17, 2011
Messages
17
Motherboard
Gigabyte x79s UP5
CPU
i7 3930k
Graphics
GTX 680
Mobile Phone
Android
As said, I had success installing Sierra with Clover on my hackintosh. Everything works as supposed, USB 2 and 3, Nvidia GTX 980 Ti, mouse, keyboard, but the thing is: "sudo trim force enable" doesn't turn on my trim support, and TRIM ENABLER doesn't work either. Trim was Enable in Yosemite, so, please, if you have a fix for it, pleaseeeeeeee let me know!

Thank you!

My SSD is a Samsung 840 1TB - not PRO
Hi, I've got same MoBo than you
could you tell me which bootflags did you use for the installation? I'm trying with differents boot flags, but always crashed.
thanks!
 
Joined
Nov 1, 2011
Messages
19
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi, I've got same MoBo than you
could you tell me which bootflags did you use for the installation? I'm trying with differents boot flags, but always crashed.
thanks!
I am also curious about the boot flags, cannot get this mobo working with Sierra,

any help, greatly appreciated!!
 
Joined
Jan 27, 2015
Messages
1
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Open your config.plist in Clover Configurator :

Select Kernel and Kext Patches

In KextsToPatch :
Name = IOAHCIBlockStorage
Find = 004150504C452053534400
Replace = 0000000000000000000000
Comment = Trim Patch

Will this also work with the Gigabyte Intel Z77 LGA 1155 GA-Z77-DS3H motherboard? I would love to get trim going for my Sierra install...
Thanks.
 
Joined
Dec 25, 2016
Messages
14
Motherboard
GA-X79S-UP5-WIFI
CPU
E5-1660
Graphics
GTX 1060
Hi, I've got same MoBo than you
could you tell me which bootflags did you use for the installation? I'm trying with differents boot flags, but always crashed.
thanks!
Thanks to txongoku for these:

-v dart=0 darkwake=0 kext-dev-mode=1 rootless=0 cpus=1 npci=0x2000 PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=No UseKernelCache=No acpi=off USBBusFix=Yes nv_disable=1

Remember, a SSDT is required to be in the EFI partition in CLOVER/ACPI/patched for the USB 2.0 ports to function during install.
 
Joined
Apr 4, 2013
Messages
3
Motherboard
Gigabyte Z390 DESIGNARE
CPU
9900K
Graphics
1080ti
Mac
MacBook, MacBook Pro
Mobile Phone
Android
As said, I had success installing Sierra with Clover on my hackintosh. Everything works as supposed, USB 2 and 3, Nvidia GTX 980 Ti, mouse, keyboard, but the thing is: "sudo trim force enable" doesn't turn on my trim support, and TRIM ENABLER doesn't work either. Trim was Enable in Yosemite, so, please, if you have a fix for it, pleaseeeeeeee let me know!

Thank you!

My SSD is a Samsung 840 1TB - not PRO
Hi! I have the same motherboard and GPU as you, but cannot managed to install Sierra. Do you mind sharing your EF-folder?
best,
Giert Clausen
 
Top