Contribute
Register

[Solved] Windows NTFS HDD not initialised

Status
Not open for further replies.
Joined
Apr 16, 2011
Messages
15
Motherboard
Gigabyte X58A-USB3-F3
CPU
i7-960
Graphics
GTS 450
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Ok found the solution, AppleAHCIPort.kext is responsible for that. For those who have problems, install the kext attached in S/L/E

All my partitions are mounted now :)

1- Are we still have S/L/E ?!!
2- Can we install it in clover?
3- Can you confirm if this will solve X58 owner's problem (ICH10)?
 
Joined
Dec 15, 2015
Messages
369
Motherboard
MSI Z270 M7
CPU
i7-7700K
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
  1. iOS
1) for the Kext modification, Yes. Now we have another solution, see 2)
2) Yes, add this to your config plist in kext to patch :

Code:
<dict>
               <key>Comment</key>
               <string>fix IO error ICH10 for 10.13, credit SunKi</string>
               <key>MatchOS</key>
               <string>10.13.x</string>
               <key>Disabled</key>
               <false/>
               <key>Name</key>
               <string>AppleAHCIPort</string>
               <key>Find</key>
               <data>RYX2D5XCiciD4P5mhcl4D4TSdQs=</data>
               <key>Replace</key>
               <data>iciD4P5mhckPmMFBCMyQkJCQdQs=</data>
           </dict>
           <dict>
               <key>Comment</key>
               <string>fix hotplug ICH10 for 10.13, credit SunKi</string>
               <key>MatchOS</key>
               <string>10.13.x</string>
               <key>Disabled</key>
               <false/>
               <key>Name</key>
               <string>AppleAHCIPort</string>
               <key>Find</key>
               <data>icglQGACAD1AIAAAdQyB4b9///+Ji1EBAAA=</data>
               <key>Replace</key>
               <data>kJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJA=</data>
           </dict>


3) It should, try.
 
Joined
Oct 30, 2016
Messages
2
Motherboard
Z490 AORUS ULTRA
CPU
Intel i7 10700K
Graphics
AMD RX 480
Ok found the solution, AppleAHCIPort.kext is responsible for that. For those who have problems, install the kext attached in S/L/E

All my partitions are mounted now :)
Thanks for the solution!! Spent a lot of time to fix this issue that external NTFS drive cannot be recognized.
 
Joined
Apr 20, 2015
Messages
28
Motherboard
Z390 AORUS Ultra
CPU
i7-8700
Graphics
Radeon RX 560
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Ok found the solution, AppleAHCIPort.kext is responsible for that. For those who have problems, install the kext attached in S/L/E

All my partitions are mounted now :)

Worked for me... THANKS!
 
Joined
Oct 6, 2012
Messages
62
Motherboard
El Capitan
CPU
I3 2100
Graphics
Nvidia GTX 750
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
thanks dude for this solution
 
Joined
Sep 25, 2016
Messages
1
Hi,
Hope I don't disturb this post, I write few word if that can help someone who read me.

Same trouble to see my HDD under High Sierra. Haven't this trouble with Sierra. Try the AppleAHCIPort.kext but block at restart. With luck I've found what's wrong ...


Need to disable the option SATA Aggressive Link Power Management on the Bios/uefi for an Asrock h77 pro4/mvp

Bye
 
Status
Not open for further replies.
Top