Contribute
Register

[solved] The system app can not connect to the Internet.

Joined
Oct 11, 2015
Messages
67
Motherboard
ASRock EPC621D8A - 2.10
CPU
Xneo 6278
Graphics
RX 590
Evething works well in my 10.11.1, but the system application(Safari,App Store,icloud in preference setting) can not connect to the Internet after running for some time.


There is some logs in my console:

15/11/1 下午8:28:23.596 configd[50]: network changed: v4(en0:192.168.0.102) DNS Proxy! SMB

15/11/1 下午9:11:55.973 com.apple.preference.network.remoteservice[1807]: CGContextSetFillColorWithColor: invalid context 0x0. If you want to see the backtrace, please set CG_CONTEXT_SHOW_BACKTRACE environmental variable.

15/11/1 下午9:11:57.925 com.apple.preference.network.remoteservice[1807]: Error in CoreDragRemoveTrackingHandler: -185615/11/1 下午9:11:57.925 com.apple.preference.network.remoteservice[1807]: Error in CoreDragRemoveReceiveHandler: -1856

com.apple.iCloudHelper[1721]: AOSKit ERROR: Config request failed, url=https://setup.icloud.com/configurations/init, requestHeaders= {
"Accept-Language" = "zh-cn";
"X-Mme-Client-Info" = "<MacBookAir6,2> <Mac OS X;10.11.1;15B42> <com.apple.AOSKit/232>";
"X-Mme-Country" = CN;
"X-Mme-Device-Id" = "08AF71D8-A5CF-5A03-BE22-9B3A7CA7CDD0";
"X-Mme-Nac-Version" = 11A457;
"X-Mme-Setup-FCE048DE-F34F-4FAF-A6DD-6C8AC9DF0C54" = true;
"X-Mme-Timezone" = "GMT+8";
},

zhuxideMacBook-Air-2 com.apple.preference.network.remoteservice[1807]: objc[1807]: Class ANPTopLevelService is implemented in both /System/Library/PreferencePanes/Network.prefPane/Contents/XPCServices/com.apple.preference.network.remoteservice.xpc/Contents/MacOS/com.apple.preference.network.remoteservice and /System/Library/PreferencePanes/Network.prefPane/Contents/MacOS/Network. One of the two will be used. Which one is undefined.
Nov 1 19:51:50 zhuxideMacBook-Air-2 com.apple.preference.network.remoteservice[1807]: Failed to connect (o_advancedMenu) outlet from (ANPNetworkController) to (NSMenu): missing setter or instance variable

I can not tell which one is useful,please give me some advices,Thx!
 
Joined
Oct 11, 2015
Messages
67
Motherboard
ASRock EPC621D8A - 2.10
CPU
Xneo 6278
Graphics
RX 590
The systems software(safari,App Store...) can not connect to the Internet.

Does anyone have the similar problem?
 
Joined
Oct 11, 2015
Messages
67
Motherboard
ASRock EPC621D8A - 2.10
CPU
Xneo 6278
Graphics
RX 590
The system app can not connect to the Internet.

Up !

I try to reinstall system,but the problem is not solved.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,093
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
The system app can not connect to the Internet.

Up !

I try to reinstall it,but nothing changed.

What is "it"?

What is the "system app"?

I don't think you did a very good job of explaining your issue... which is probably why no one responded.
 
Joined
Oct 11, 2015
Messages
67
Motherboard
ASRock EPC621D8A - 2.10
CPU
Xneo 6278
Graphics
RX 590
The system app can not connect to the Internet.

What is "it"?

What is the "system app"?

I don't think you did a very good job of explaining your issue... which is probably why no one responded.


Sorry,I use chinglish to describe it.

I mean all the system software can not be connected to the Internet.Such as safari,App Store,iCloud in Preference setting and so on...
 
Joined
Oct 31, 2015
Messages
36
Motherboard
HP Envy 15 Q-series (Clover)
CPU
i7-4712HQ (HM87)
Graphics
HD 4600/GTX 850m(not supported), 1920x1080
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
The system app can not connect to the Internet.

Sorry,I use chinglish to describe it.

I mean all the system software can not be connected to the Internet.Such as safari,App Store,iCloud in Preference setting and so on...
probably your mac is not connecting to internet, not only the apps. What laptop are u using?
 
Joined
Oct 11, 2015
Messages
67
Motherboard
ASRock EPC621D8A - 2.10
CPU
Xneo 6278
Graphics
RX 590
The system app can not connect to the Internet.

probably your mac is not connecting to internet, not only the apps. What laptop are u using?

Thx for your reply.

I am sure my mac is connecting to internet,because my chrome works well.

[COLOR=#0080]Mobo:hasee k660d i7 d1[/COLOR]
[COLOR=#0080]主板:Type2 - Board Vendor Name1 Type2 - Board Product Name1(Haswell Intel)[/COLOR]
CPU:Core I7-4710QM 2.5G HZ
[COLOR=#0080]Graphics:GTX860 / HD4600(1920x1080)[/COLOR]
[COLOR=#0080]Sound card:[/COLOR][COLOR=#0080]Realtek High Definition Audio[/COLOR]
[COLOR=#0080]NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)(ALC282)[/COLOR]
[COLOR=#0080]wire card:RTL8168[/COLOR]
[COLOR=#0080]wireless card:BCM4322[/COLOR]
 
Joined
Oct 11, 2015
Messages
67
Motherboard
ASRock EPC621D8A - 2.10
CPU
Xneo 6278
Graphics
RX 590
The system app can not connect to the Internet.

I have found the cause of the problem.

I used "Lantern" to connect to the google(google was blocked in China).
PAC(Proxy auto-config) does not work,so the system applications can not connect the internet.


Code:
[COLOR=#000000][FONT=Helvetica Neue]#sudo killall -9 networkd [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Helvetica Neue]or [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Helvetica Neue]#sudo launchctl kickstart -k system/com.apple.networking.discoveryd[/FONT][/COLOR]


Input one of the
commands in the terminal can make it.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,093
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I have found the cause of the problem.

I used "Lantern" to connect to the google(google was blocked in China).
PAC(Proxy auto-config) does not work,so the system applications can not connect the internet.


Seems as if that would have been something important enough to mention in post #1.

Marking [solved].
 
Top