Contribute
Register

[Solved]Service exited with abnormal code: 255

Joined
Oct 22, 2012
Messages
2
Motherboard
asus
CPU
pentuim
Graphics
intel acc
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello,
I'm trying to install El Capitan on my computer, I've made a USB installation drive using UniBeast (with the deafult clover boot loader). now when i try to boot from the installer it gets stuck and gives me this line:
"com.apple.xpc.launchd[1] (org.ntp.sntp.117) 《Warning》: Service exited with abnormal code: 255"
I've read a lot about this and tried almost everything, including:
-Removing numbered directories and only leaving the "other" folder with FakeSMC.kext inside it.

-Trying different versions of FakeSMC from different sources including tonymacx86 and RehabMan.
-Trying different combination of kernel flags including rootless=0 , nv_disabler , -x -f and so on.
-Cheking if kext injection is enabled in config.plist, which it was.
The interesting part is that i am able get to the installer on my other PC! Which i think means that FakeSMC is functioning properly.
My Laptop is Asus k52f, pretty old but i've been able to run almost all previous distributions on this computer
My other computer is even older than this one,while it actually does get to the installer
Here's my system's configuration:
Asus k52f Laptop-
CPU = Intel Pentium p6200
Ram = 3GB
GPU = IntelHDGraphics 1st Generation
I'd really appreciate it if someone could help me with this problem
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,341
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Hello,
I'm trying to install El Capitan on my computer, I've made a USB installation drive using UniBeast (with the deafult clover boot loader). now when i try to boot from the installer it gets stuck and gives me this line:
"com.apple.xpc.launchd[1] (org.ntp.sntp.117) 《Warning》: Service exited with abnormal code: 255"
I've read a lot about this and tried almost everything, including:
-Removing numbered directories and only leaving the "other" folder with FakeSMC.kext inside it.

-Trying different versions of FakeSMC from different sources including tonymacx86 and RehabMan.
-Trying different combination of kernel flags including rootless=0 , nv_disabler , -x -f and so on.
-Cheking if kext injection is enabled in config.plist, which it was.
The interesting part is that i am able get to the installer on my other PC! Which i think means that FakeSMC is functioning properly.
My Laptop is Asus k52f, pretty old but i've been able to run almost all previous distributions on this computer
My other computer is even older than this one,while it actually does get to the installer
Here's my system's configuration:
Asus k52f Laptop-
CPU = Intel Pentium p6200
Ram = 3GB
GPU = IntelHDGraphics 1st Generation
I'd really appreciate it if someone could help me with this problem
it may be an issue with your video card: http://www.insanelymac.com/forum/topic/286092-guide-1st-generation-intel-hd-graphics-qeci/
 
Joined
Oct 22, 2012
Messages
2
Motherboard
asus
CPU
pentuim
Graphics
intel acc
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thank you sir
It actually was a problem caused by my intelhdgraphic device. And my fakesmc was working properly the whole time.
I had to remove three kext files from my S/L/E in order to get it to work
-AppleIntelHdGraphicsFB.kext
-AppleIntelFrameBufferCapri.kext
-AppleIntelFramebufferAzul.kext
I installed the necessary graphics kext later from the link above
 
Joined
Feb 8, 2019
Messages
2
Motherboard
Intel e series
CPU
Intel e series
Graphics
Intel HD graphics
Hey guys I have the same problem getting stuck at Erie code 255 but I am not able to get past it plzzzzzz help check my tread for other info
 
Top