Contribute
Register

[Solved] Reboot loop with "Attempting system restart" after High Sierra upgrade finished

Status
Not open for further replies.
Joined
Sep 14, 2018
Messages
10
Motherboard
Gigabyte GA-Z68XP-UD4
CPU
I5-2500K
Graphics
RX 580
/Library/Extensions or /System/Library/Extensions on the system partition.
Given that you upgraded from Yosemite then /System/Library/Extensions is the likely candidate.

Excellent! Mounting the drive as an external drive on another Mac and removing the EvOreboot.kext from /System/Library/Extensions was a success! I was finally able to boot up and complete the installation of High Sierra.

Many thanks P1LGRIM!!
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
6,804
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000+GT 710
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Expected behaviour, EvOreboot.kext is incompatible with High Sierra - Remove it.
Excellent Detective work! I missed it because I read OP's post
Finally, I was able to boot into the Apple Installer and install High Sierra ("40 minutes to install" screen). Once it was completed, the system tried to restart to finish the installation.
as Reformat and Reinstall through Disk Utility and expected EFI to be blasted and recreated!

I knew something wrong with CLOVER contents but did not know what and why. Thanks for your input and it would fix his problem too.
 
Joined
May 18, 2018
Messages
2
Motherboard
Toshiba P50
CPU
I7 5500U
Graphics
HD 5500+GeForce 950

I have same problem
My system is I5 8350U / KabyLake UHD620
256GB SSD
 
Joined
May 17, 2017
Messages
11
Motherboard
Gigabyte B75M-D3V-Clover
CPU
i5-3470
Graphics
GTX 960
Mobile Phone
  1. Android
/Library/Extensions or /System/Library/Extensions on the system partition.
Given that you upgraded from Yosemite then /System/Library/Extensions is the likely candidate.
Hi Pilgrim I also have the same issue but I have updated from 10.13 to 10.13.6 after update I have the exact same issue. Any suggestions?

Thanks :)
 
Joined
Jul 12, 2014
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Z97 UD3H
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 1080
Mac
  1. MacBook Pro
A billion Thanks guys.... had this exact issue (From Yosemite to High Sierra) and was able to quickly move foward by deleting afformentioned .kext

Amazing :)
 
Joined
Mar 25, 2020
Messages
1
Motherboard
Intel
CPU
Intel
Graphics
Intel
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Hi Pilgrim I also have the same issue but I have updated from 10.13 to 10.13.6 after update I have the exact same issue. Any suggestions?

Thanks :)

This is exacttly what happened to me ...

First i installed High Sierra from the scratch but my USB and sound was not working. Did all updates and still got the problems.
So i reainstalled the whole system. Now USb and sound worked, but after i did he 10.13 -> 10.13.6 update i am stuck in the reboot loop.
There is no EvOreboot.kext in /s/e neither in /s/l/e ... so i got no clue what to do now
 
Status
Not open for further replies.
Top