[solved] Problem on Creating USB Installer High Sierra for Laptop

Discussion in 'High Sierra Laptop Support' started by soeryobadja, Jul 14, 2018 at 8:57 AM.

  1. soeryobadja

    soeryobadja

    Joined:
    Jan 19, 2018
    Messages:
    24
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z270-HD3
    CPU:
    Intel i5-7600k
    Graphics:
    Intel HD630 Integrated
    Mobile Phone:
    Android
    Jul 14, 2018 at 8:57 AM #1
    soeryobadja

    soeryobadja

    Joined:
    Jan 19, 2018
    Messages:
    24
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z270-HD3
    CPU:
    Intel i5-7600k
    Graphics:
    Intel HD630 Integrated
    Mobile Phone:
    Android
    Hello @RehabMan

    I am in process of making a Hackintosh on my Lenovo T440 laptop, with guide by @Sniki

    I have created my USB Installer of High Sierra, using createinstallmedia method as described in your post.
    ======
    [Guide] Booting the OS X installer on LAPTOPS with Clover
    ======

    I have successfully created the USB installer, but once I install macOS on my laptop, it said "the installer is corrupted and cannot be made to install".

    I made 2 USB Installer, one with my MBP running 10.8.5 to produce a 10.13.3 installer, and another one with my Hackintosh running 10.13.3 to produce a 10.13.15 installer. Both result in the same error.

    What did I do wrong here?

    Thanks.

     
  2. Adrian B

    Adrian B Moderator

    Joined:
    Mar 18, 2012
    Messages:
    6,945
    Motherboard:
    Gigabyte GA-B75M-HD3
    CPU:
    G2020 Dual Core
    Graphics:
    Asus EAH5570
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Other
    Jul 14, 2018 at 12:19 PM #2
    Adrian B

    Adrian B Moderator

    Joined:
    Mar 18, 2012
    Messages:
    6,945
    Motherboard:
    Gigabyte GA-B75M-HD3
    CPU:
    G2020 Dual Core
    Graphics:
    Asus EAH5570
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Other
  3. Sniki

    Sniki

    Joined:
    Jan 5, 2016
    Messages:
    955
    Motherboard:
    Lenovo V330 - 15ikb
    CPU:
    Core i5-8250U
    Graphics:
    Intel UHD 620 & Radeon 530/1920x1080
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 14, 2018 at 12:25 PM #3
    Sniki

    Sniki

    Joined:
    Jan 5, 2016
    Messages:
    955
    Motherboard:
    Lenovo V330 - 15ikb
    CPU:
    Core i5-8250U
    Graphics:
    Intel UHD 620 & Radeon 530/1920x1080
    Mobile Phone:
    iOS
    Your installer certificate might have expired or installation damaged.
    Why not download the 10.13.6 and install it ?
     
  4. soeryobadja

    soeryobadja

    Joined:
    Jan 19, 2018
    Messages:
    24
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z270-HD3
    CPU:
    Intel i5-7600k
    Graphics:
    Intel HD630 Integrated
    Mobile Phone:
    Android
    Jul 14, 2018 at 6:20 PM #4
    soeryobadja

    soeryobadja

    Joined:
    Jan 19, 2018
    Messages:
    24
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z270-HD3
    CPU:
    Intel i5-7600k
    Graphics:
    Intel HD630 Integrated
    Mobile Phone:
    Android
    Hello @Sniki

    Thanks for replying.

    I had my 10.13.5 installer, previously used for installing on a Macbook Air with good result.
    Turns out, problem was caused by my BIOS date. After flashing BIOS-mods for whitelist, no date and time reference, so I need to go back to my Windows HDD to set the date and time, and then replace HDD with SSD to make a fresh install of High Sierra according to your guide.

    After installation, I encounter some problem which I shared in the T440 thread. Hope you don't mind to take a look and advise further.

    Thank you for your support.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice