Contribute
Register

[Solved] PLEASE HELP Black screen after nvidia install high sierra

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 23, 2016
Messages
4
Motherboard
Gigabyte Z270x Ultra Gaming
CPU
i7 7700k
Graphics
Gigabyte GTX 1070
Mac
  1. iMac
Im at the end of my tether. It doesn't matter how many guides I follow, I just can't get it to work.
Brand new build, I chose parts off the parts list in the thought I might be able to sail through the process. Everything seems great except graphics. I've followed the guide on here, put lilu and fixup in kexts/other etc etc. It always either stops at the the end of the apple logo loading screen or gives a black screen with the cursor (until i click, then the cursor disappears)
Gigabyte z270z ultra gaming
7700k
Gigabyte GTX 1070 windforce

Please let some legendary brainbox come along and make my year!
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,320
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Does not require Buying Advice - Moved to Desktop Support.

Attach your config.plist
 
Joined
Jul 23, 2016
Messages
4
Motherboard
Gigabyte Z270x Ultra Gaming
CPU
i7 7700k
Graphics
Gigabyte GTX 1070
Mac
  1. iMac
Does not require Buying Advice - Moved to Desktop Support.

Attach your config.plist
Oops, my bad. Thank you, I'll attach it tomorrow.
 
Joined
Jul 23, 2016
Messages
4
Motherboard
Gigabyte Z270x Ultra Gaming
CPU
i7 7700k
Graphics
Gigabyte GTX 1070
Mac
  1. iMac
Well chaps I'm posting this from my lovely 4k system. Thank you so much! I was already using display port n333rd. Turns out I had to change "other OS" to windows 8 in the BIOS. This then gave me access to CSM which I could disable. After doing that, my resolution was suddenly 4k. I started from scratch, fresh install, updated to 10.13.2 (definitely need fakeSMC in kexts/other btw, even after installing with multibeast in the previous version). Then followed the guide BreBo posted. Awesome. So happy! Thanks again.
 
Joined
Jul 18, 2018
Messages
3
Motherboard
Asus H81M-C
CPU
i3-4150
Graphics
Gt 730
Hey
Well chaps I'm posting this from my lovely 4k system. Thank you so much! I was already using display port n333rd. Turns out I had to change "other OS" to windows 8 in the BIOS. This then gave me access to CSM which I could disable. After doing that, my resolution was suddenly 4k. I started from scratch, fresh install, updated to 10.13.2 (definitely need fakeSMC in kexts/other btw, even after installing with multibeast in the previous version). Then followed the guide BreBo posted. Awesome. So happy! Thanks again.
Buddy I got everything tested & nothing will work. I’m stuck here for 4 days.. Can you help? Thanks
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,449
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
Joined
Jul 18, 2018
Messages
3
Motherboard
Asus H81M-C
CPU
i3-4150
Graphics
Gt 730
@themhmd, please update your profile (personal details) with your Motherboard, CPU and iGPU or Graphics Card.
OK I updated my personal settings.
And I managed to install Sierra and my GT 730 is now recognized and working.

BUT the problem is there are weird artifacts and glitches on top left of screen and on system app pages. other apps like chrome and spotify are fine. also it has problem displaying images and desktop background is all black.

Do you think you can help me with that? thanks in advance! <3
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top