Contribute
Register

[SOLVED] Nvidia GeForce GTX 1080/1070

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 30, 2011
Messages
4
Motherboard
ASUS MAXIMUS VIII GENE
CPU
i7-6700k
Graphics
GTX 970 4GB
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
How it is going on with support of AORUS GTX 1070 8G (GV-N1070AORUS-8GD)? Does have anybody already this card in his hackintosh? I can't find any informations about support this model and also it isn't in the Buyer guide yet. Can anybody help me to figure out support in Sierra?
 
Joined
Feb 17, 2011
Messages
25
Motherboard
HP Omen 15-dc0045nr
CPU
i7 8750H/HM370
Graphics
GTX 1070, 1920x1080
Mobile Phone
  1. Android
My information may be a little out of date but from what I remember the AppStore version of Davinci Resolve only supports OpenCL not CUDA, something to do with Apple's restrictions on Apps sold through it's store.

If you're using the (free)Lite version maybe try downloading directly from the Blackmagic site, or if you're using the Studio version you could try to get a refund through the AppStore and buy the dongle version directly from Blackmagic (maybe test with Lite before spending any money :) )

Yep, you're right about AppStore Resolve Studio, but the same happens with the free app from BlackMagicDesign (12.5.6 and 14beta).
Also I have a bunch of problems with multiple displays (not always works), sound on HDMI port only works when another display is plugged in the DisplayPort and the display goes black less than a second, from time to time. This didn't happen on 10.12.4 (that I remember) and audio was working great on HDMI. I think it must be the drivers.
In windows everything is working perfect.
 
Joined
Aug 13, 2012
Messages
3
Motherboard
components
CPU
core2duo
Graphics
intel integrated
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
After accepting the latest OS and driver updates,
10.12.6 and WebDriver-378.05.05.25f01.pkg respectively, my Nvidia GeForce 1070 no longer detects any monitors.

I can still run CUDA apps (like gethminer-cpp) and the Nvidia Web Driver detects the presence of the GPU, but hot plugging HDMI or DisplayPort cables into the external connectors does not elicit any response.

(In the meantime I am connecting another monitor to the on-board graphics HDMI port and it's alive).

Has anyone else seen this?

Update [Solved]: This is resolved by installing Lilu.kext and NvidiaGraphicsFixup.kext in the Clover EFI/kexts/Other directory.

Obtained from:
https://github.com/vit9696/Lilu/releases
https://sourceforge.net/p/nvidiagraphicsfixup

Now I have multiple monitors, the Nvidia 1070 is driving a 4k monitor at 60Hz over DisplayPort and my onboard Intel graphics is driving a 1080p display over HDMI.
 
Last edited:

GDS

Joined
May 23, 2010
Messages
231
Motherboard
Gigabyte AORUS TRx40 MASTER
CPU
AMD 3970X
Graphics
RADEON VII
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
hello All

so tricky question,
i have 2 TITAN X Maxwell: they runs perfectly
I have a great proposal for a TITAN Xp (second hand)

in rendering, I know tons of example (under Windows) of people who can run 2 video cards (different generation) perfectly (maxwell/pascal) and CUDA is used

my question is to know if Nvidia webdriver will work with this mix of graphic card on my hack?


Any clues? :p
PS: for people who ask why so many graphic cards: I make photogrammetry 3D / and mixed reality:
Rendering is exclusively multi GPU and for 42 hours for one model so if I can reduce this time by adding one Pascal :D
 
Joined
Jul 23, 2011
Messages
55
Motherboard
Supermicro X11DAi-N
CPU
2x 8260M
Graphics
Radeon VII
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. Classic
  2. Power Mac
  3. PowerBook
  4. Quadra
  5. SE
Mobile Phone
  1. iOS
hello All

so tricky question,
i have 2 TITAN X Maxwell: they runs perfectly
I have a great proposal for a TITAN Xp (second hand)

in rendering, I know tons of example (under Windows) of people who can run 2 video cards (different generation) perfectly (maxwell/pascal) and CUDA is used

my question is to know if Nvidia webdriver will work with this mix of graphic card on my hack?


Any clues? :p
PS: for people who ask why so many graphic cards: I make photogrammetry 3D / and mixed reality:
Rendering is exclusively multi GPU and for 42 hours for one model so if I can reduce this time by adding one Pascal :D


It doesn't matter which specific combination of GPUs are in a machine (including mixing AMD and Nvidia cards, despite what unsubstantiated superstition in some threads would have you believe). The driver supports both the maxwell-based titans as well as the Titan Xp, so that's all you need to know. It'll work.
 
  • Like
Reactions: GDS

GDS

Joined
May 23, 2010
Messages
231
Motherboard
Gigabyte AORUS TRx40 MASTER
CPU
AMD 3970X
Graphics
RADEON VII
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you a lot

Perfect I will manage to try it
Thank you a lot for the confirmation

But maybe you have the solution to another problem:
I have a rig with a 2696v4 and the 2 titan x
But the nvidia web driver window appears only when I do not use the hyperthreading
If I use it by coming on the desk of the x.12.6 the webdriver cannot be launched but everything working find on programs using gpu
But it is not perfectly smooth for finder window etc etc

I don't know why it appears as it
If you have any clues ;)

It doesn't matter which specific combination of GPUs are in a machine (including mixing AMD and Nvidia cards, despite what unsubstantiated superstition in some threads would have you believe). The driver supports both the maxwell-based titans as well as the Titan Xp, so that's all you need to know. It'll work.
 
Joined
Oct 10, 2017
Messages
6
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z270G
CPU
INTEL I7 7700K KABY LAKE
Graphics
EVGA GTX 1080 TI SC2
After accepting the latest OS and driver updates,
10.12.6 and WebDriver-378.05.05.25f01.pkg respectively, my Nvidia GeForce 1070 no longer detects any monitors.

I can still run CUDA apps (like gethminer-cpp) and the Nvidia Web Driver detects the presence of the GPU, but hot plugging HDMI or DisplayPort cables into the external connectors does not elicit any response.

(In the meantime I am connecting another monitor to the on-board graphics HDMI port and it's alive).

Has anyone else seen this?

Update [Solved]: This is resolved by installing Lilu.kext and NvidiaGraphicsFixup.kext in the Clover EFI/kexts/Other directory.

Obtained from:
https://github.com/vit9696/Lilu/releases
https://sourceforge.net/p/nvidiagraphicsfixup

Now I have multiple monitors, the Nvidia 1070 is driving a 4k monitor at 60Hz over DisplayPort and my onboard Intel graphics is driving a 1080p display over HDMI.

this didn't solve it for me..i've got the gtx 1080 ti sc2 by EVGA, starting with web-drivers, but the system always just starts with the internal GPU and still cannot boot with the gtx 1080 running natively...

https://www.tonymacx86.com/threads/...rs-system-no-longer-boots-into-sierra.234466/
 
Joined
Nov 21, 2016
Messages
16
Motherboard
Asus Strix Z270E Gaming
CPU
i7-7700
Graphics
GTX 1080
this didn't solve it for me..i've got the gtx 1080 ti sc2 by EVGA, starting with web-drivers, but the system always just starts with the internal GPU and still cannot boot with the gtx 1080 running natively...

https://www.tonymacx86.com/threads/...rs-system-no-longer-boots-into-sierra.234466/

Try Problem/Solution 6 of this thread:
https://www.tonymacx86.com/threads/solving-nvidia-driver-install-loading-problems.161256/
Had the same problem and this did fix it for me.
 
Joined
Feb 21, 2012
Messages
2
Motherboard
Werkpaard
CPU
3990k I7
Graphics
Radeon 6800
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi, I have a problem. I installed a 2nd GPU in my system, mainly for rendering in Windows. But now, my High Sierra system is stuck in a bootloop. A single 1070 boots fine, a single 1080 boots fine. But together they create a bootloop on the moment the drivers kick in. If I disable the web drivers, the system boots fine, but I'm stuck with 1024x768. OS X sees both the cards.

Is there a way to disable one of the videocards? I'm fine with only the 1070, because I don't use my OS X system for heavy rendering.

I've searched a lot of forums, but haven't seen anyone with the same problem.
 
Status
Not open for further replies.
Top