Contribute
Register

[solved] No audio in 10.13.4 on my ASUS

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 18, 2018
Messages
63
Motherboard
ASUS X751LA ( Clover )
CPU
i3-4030U
Graphics
HD 4400, 1600x900
Hello , so I've basically tried everything , every thread in here but nothing worked , what I didn't try is the dsdt patch , I couldn't patch it , I have a X751 ASUS running i3 4030U / Intel HD 4400 with Realtek HD audio , anything that might help ?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Jun 18, 2018
Messages
63
Motherboard
ASUS X751LA ( Clover )
CPU
i3-4030U
Graphics
HD 4400, 1600x900
No luck either , it's not working
 
Joined
Jun 18, 2018
Messages
63
Motherboard
ASUS X751LA ( Clover )
CPU
i3-4030U
Graphics
HD 4400, 1600x900
The thing is I got it working once , I've tried like AppleALC , RealtekALC , VoodooHDA , injected layout id 3 , all in one time , and when I rebooted it worked , It was working fine , so I decided to use it as my main daily driver , when I reseted everything and tried doing what I did , It didn't work , nothing with AppleALC , VoodooHDA causes kernel panic , I'm really confused
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
The thing is I got it working once , I've tried like AppleALC , RealtekALC , VoodooHDA , injected layout id 3 , all in one time , and when I rebooted it worked , It was working fine , so I decided to use it as my main daily driver , when I reseted everything and tried doing what I did , It didn't work , nothing with AppleALC , VoodooHDA causes kernel panic , I'm really confused

No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.

Also, please fix your profile as requested in the FAQ (screen resolution is missing).
 
Joined
Jun 18, 2018
Messages
63
Motherboard
ASUS X751LA ( Clover )
CPU
i3-4030U
Graphics
HD 4400, 1600x900
Here's what I got from the tool , my resolution is 1600x900 and it's working fine , I'll fix the sleep and all after the audio
 

Attachments

  • debug_19646.zip
    6 MB · Views: 83

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Here's what I got from the tool , my resolution is 1600x900 and it's working fine , I'll fix the sleep and all after the audio

You are injecting layout-id=7.
Are you certain your patched AppleHDA.kext uses layout-id 7?
Instructions for determining layout-id are in the ACPI patching guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-patching-laptop-dsdt-ssdts.152573/

Also, remove these settings from config.plist/ACPI/DSDT/Fixes: FixDisplay, FixHDA, FixIntelGfx

Important ACPI patches for audio are mentioned in the ACPI patching guide ("IRQ Fix").

Also,
Your kextcache output proves kexts are not installed correctly.
All kexts you need must be installed to the system volume.
Read post #2 of the Clover guide for details:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/
 
Joined
Jun 18, 2018
Messages
63
Motherboard
ASUS X751LA ( Clover )
CPU
i3-4030U
Graphics
HD 4400, 1600x900
I believe I patched it using the layout-id 3 using the tool you provided ( patched ALC233 ) , and it's indicated as 3 in the config.plist I guess
 

Attachments

  • Screen Shot 2018-09-15 at 14.32.08.png
    Screen Shot 2018-09-15 at 14.32.08.png
    253.5 KB · Views: 87
Joined
Jun 18, 2018
Messages
63
Motherboard
ASUS X751LA ( Clover )
CPU
i3-4030U
Graphics
HD 4400, 1600x900
Also , I'm not using a patched DSDT , I followed the guide but I couldn't patch it
 
Status
Not open for further replies.
Top