Contribute
Register

[solved] Intel Laptop OsxAptioFixDrv reboot loop

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 17, 2017
Messages
4
Motherboard
Acer Spin 3 SP315-51 (Clover UEFI)
CPU
i3-6100U
Graphics
Intel HD 520, 1920x1080
Hello, recently I have been having a lot of trouble getting past the respective Boot screens in my attempt to boot High Sierra from a usb on my Acer Laptop (specs in profile)

Initially I followed this guide exactly https://www.tonymacx86.com/threads/...ported-intel-based-pc.235474/#create_unibeast

Unibeast to created my installer, which would successfully load the Unibeast boot screen with the option to attempt to load Install High Sierra. Upon selection, in verbose it would output the message below, afterwhich it would reboot the entire device to no effect

OsxAptioFixDrv: Starting overrides for \. IABootFiles\boot.efi
Using reloc block: yes, hibernate wake: no
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++​

After trying twice more to recreate the installs using unibeast with no difference, I searched more and found a guide on configuing it manually.

I did my best to follow this guide https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/

steps that I took: (Link to .zip of CLOVER folder)

wiped using diskutil
downloaded the latest official clover build and installed to CLOVER EFI
selected appropriate custom driver settings
downloaded recommended kexts to EFI/Clover/kexts/Other:
FakeSMC.kext, VoodooPS2Controller.kext, Lilu.kext, IntelGraphicsFixup.kext
chose the intel 520 config from this repo https://github.com/RehabMan/OS-X-Clover-Laptop-Config
used createinstallmedia to install High Sierra on the usb,
disabled appropriate bios settings, and booted the installer

This time i again reached the different Clover boot screen, and attempted to boot the install drive but am greeted with the same error when adding -v

OsxAptioFixDrv: Starting overrides for \. IABootFiles\boot.efi
Using reloc block: yes, hibernate wake: no
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++​

I would really like to get this working, does anyone have some resources they can point me towards to help me get onto the next stage of installation, or any suggestions that might solve this issue?

This laptop only has a singular RAM slot (some fixes I see suggest moving to a different one)
When not using verbose, I am shown the Apple logo on a black screen for 5s upon which my laptop reboots in both cases. I would be happy to provide any more relevant info, thanks for the help

edit;
CLover folder now hosted by TONYMACX76 (TM) (C)
 

Attachments

  • cloverfku.zip
    9.3 MB · Views: 172
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
184,101
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hello, recently I have been having a lot of trouble getting past the respective Boot screens in my attempt to boot High Sierra from a usb on my Acer Laptop (specs in profile)

Initially I followed this guide exactly https://www.tonymacx86.com/threads/...ported-intel-based-pc.235474/#create_unibeast

Unibeast to created my installer, which would successfully load the Unibeast boot screen with the option to attempt to load Install High Sierra. Upon selection, in verbose it would output the message below, afterwhich it would reboot the entire device to no effect

OsxAptioFixDrv: Starting overrides for \. IABootFiles\boot.efi
Using reloc block: yes, hibernate wake: no
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++​

After trying twice more to recreate the installs using unibeast with no difference, I searched more and found a guide on configuing it manually.

I did my best to follow this guide https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/

steps that I took: (Link to .zip of CLOVER folder)

wiped using diskutil
downloaded the latest official clover build and installed to CLOVER EFI
selected appropriate custom driver settings
downloaded recommended kexts to EFI/Clover/kexts/Other:
FakeSMC.kext, VoodooPS2Controller.kext, Lilu.kext, IntelGraphicsFixup.kext
chose the intel 520 config from this repo https://github.com/RehabMan/OS-X-Clover-Laptop-Config
used createinstallmedia to install High Sierra on the usb,
disabled appropriate bios settings, and booted the installer

This time i again reached the different Clover boot screen, and attempted to boot the install drive but am greeted with the same error when adding -v

OsxAptioFixDrv: Starting overrides for \. IABootFiles\boot.efi
Using reloc block: yes, hibernate wake: no
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++​

I would really like to get this working, does anyone have some resources they can point me towards to help me get onto the next stage of installation, or any suggestions that might solve this issue?

When not using verbose, I am shown the Apple logo on a black screen for 5s upon which my laptop reboots in both cases. I would be happy to provide any more relevant info, thanks for the help

Follow the Clover guide linked from the FAQ.
http://www.tonymacx86.com/el-capita...faq-read-first-laptop-frequent-questions.html

Although you should read the FAQ for an overview of issues, the Clover guide is linked from the first question: "Q. Where do I start?", just after the bold face "Clover Guide".
Here is a direct link, just to be clear:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/

Also, your profile must be filled out with complete details as requested in the FAQ, again under "Q. Where do I start?". All seven details requested are equally important.

And if you have an issue (after following the guide), or on any other problem, you must provide a detailed description of the problem including information that helps us understand what you're doing. Always attach "Problem Reporting" files as per FAQ.
http://www.tonymacx86.com/el-capita...faq-read-first-laptop-frequent-questions.html
The required files and data are fully detailed in the last question in the FAQ:
"Q. What are typical "Problem Reporting" files?"
 
Joined
Nov 17, 2017
Messages
4
Motherboard
Acer Spin 3 SP315-51 (Clover UEFI)
CPU
i3-6100U
Graphics
Intel HD 520, 1920x1080
I already read the FAQ, already linked that guide, and already attached Problem Reporting files. can i get some real help?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
184,101
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I already read the FAQ, already linked that guide, and already attached Problem Reporting files. can i get some real help?

No problem reporting files attached.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
184,101
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hello, recently I have been having a lot of trouble getting past the respective Boot screens in my attempt to boot High Sierra from a usb on my Acer Laptop (specs in profile)

Initially I followed this guide exactly https://www.tonymacx86.com/threads/...ported-intel-based-pc.235474/#create_unibeast

Unibeast to created my installer, which would successfully load the Unibeast boot screen with the option to attempt to load Install High Sierra. Upon selection, in verbose it would output the message below, afterwhich it would reboot the entire device to no effect

OsxAptioFixDrv: Starting overrides for \. IABootFiles\boot.efi
Using reloc block: yes, hibernate wake: no
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++​

After trying twice more to recreate the installs using unibeast with no difference, I searched more and found a guide on configuing it manually.

I did my best to follow this guide https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/

steps that I took: (Link to .zip of CLOVER folder)

wiped using diskutil
downloaded the latest official clover build and installed to CLOVER EFI
selected appropriate custom driver settings
downloaded recommended kexts to EFI/Clover/kexts/Other:
FakeSMC.kext, VoodooPS2Controller.kext, Lilu.kext, IntelGraphicsFixup.kext
chose the intel 520 config from this repo https://github.com/RehabMan/OS-X-Clover-Laptop-Config
used createinstallmedia to install High Sierra on the usb,
disabled appropriate bios settings, and booted the installer

This time i again reached the different Clover boot screen, and attempted to boot the install drive but am greeted with the same error when adding -v

OsxAptioFixDrv: Starting overrides for \. IABootFiles\boot.efi
Using reloc block: yes, hibernate wake: no
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++​

I would really like to get this working, does anyone have some resources they can point me towards to help me get onto the next stage of installation, or any suggestions that might solve this issue?

This laptop only has a singular RAM slot (some fixes I see suggest moving to a different one)
When not using verbose, I am shown the Apple logo on a black screen for 5s upon which my laptop reboots in both cases. I would be happy to provide any more relevant info, thanks for the help

edit;
CLover folder now hosted by TONYMACX76 (TM) (C)

The guide recommends omitting the FakeSMC sensor kexts, as they are not essential. Delete them from kexts/Other.
Your issue is likely a graphics problem.
Make sure you read the part of the guide regarding DVMT-prealloc (eg. use a invalid ig-platform-id).
Use my fork of Clover.
 
Joined
Nov 17, 2017
Messages
4
Motherboard
Acer Spin 3 SP315-51 (Clover UEFI)
CPU
i3-6100U
Graphics
Intel HD 520, 1920x1080
Solved my issue by enabling AMFI? patch and dell patch in clover bootloader. Install works as expected thereafter with above Clover folder
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
184,101
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Solved my issue by enabling AMFI? patch

AMFI? Never heard of that one.
You should provide details for others.

and dell patch in clover bootloader.

config.plist/KernelAndKextPatches/DellSMBIOSPatch=true usually only needed for certain Dell computers, but I suppose it is possible for other computers with a similar BIOS to be affected.

Install works as expected thereafter with above Clover folder

For others with the same computer, best to attach your final working Clover folder used for installation.
 
Joined
Sep 13, 2017
Messages
29
Motherboard
Acer Travelmate P-249-M/5070-Clover
CPU
i3-6006U
Graphics
HD 520, 1366x768
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
Solved my issue by enabling AMFI? patch and dell patch in clover bootloader. Install works as expected thereafter with above Clover folder

how do you solved i have same issue please guide me!
 
Joined
Sep 13, 2017
Messages
29
Motherboard
Acer Travelmate P-249-M/5070-Clover
CPU
i3-6006U
Graphics
HD 520, 1366x768
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
Solved my issue by enabling AMFI? patch and dell patch in clover bootloader. Install works as expected thereafter with above Clover folder

Can you provide me your Last Working EFI folder i have same error and same hardware as yours !
please
 
Status
Not open for further replies.
Top