Contribute
Register

[Solved] Intel hd 4400 not working properly, kernel panic

Joined
Dec 10, 2018
Messages
9
Motherboard
Asus H81M-K
CPU
i3-4150
Graphics
HD 4400
Hi guys! Today iv installed mojave 14.2. Was creating usb drive using unibeast. All seems to be good, except integrated graphics card not working properly. I get grafical glitches, 7 mb of memory etc. So i went to youtube to see if fix is there. One video suggested to change fake id in Devices tab of clover configurator, so i did it. When i rebooted i recieved kernel panic and restart on apple logo. So now when i change Fake id of IntelGFX from default(0x12345678) to anything, i recieve kernel panic restart loop. With default id im booting good. Help me pls to get past the kernel panic and to make GPU work. Ty

CPU: Intel i3 4150 with intel hd 4400
mobo: Asus H81m-k
 
Joined
Dec 10, 2018
Messages
9
Motherboard
Asus H81M-K
CPU
i3-4150
Graphics
HD 4400
i also tried to run multibeast and fresh clover setup after instalation, both got me kernel panic
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,639
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 970
@nikitadem, please update your profile (personal details) with your Motherboard, CPU and iGPU or Graphics Card(s).
If you have a prebuilt computer enter make and model instead of motherboard.
The Rules said:
Profiles are mandatory so that others can assist you.
Desktop HD4400 requirements:
- config.plist/Graphics/Inject/Intel=true
- config.plist/Graphics/ig-platform-id=0x0d220003
- config.plist/Devices/FakeID/IntelGFX=0x04128086
- BIOS DVMT-prealloc 64mb
- digital connection to your monitor (VGA not supported)
- VT-d disabled or use dart=0
- Lilu.kext and WhateverGreen.kext
 
Joined
Dec 10, 2018
Messages
9
Motherboard
Asus H81M-K
CPU
i3-4150
Graphics
HD 4400
@nikitadem, please update your profile (personal details) with your Motherboard, CPU and iGPU or Graphics Card(s).
If you have a prebuilt computer enter make and model instead of motherboard.


Desktop HD4400 requirements:
- config.plist/Graphics/Inject/Intel=true
- config.plist/Graphics/ig-platform-id=0x0d220003
- config.plist/Devices/FakeID/IntelGFX=0x04128086
- BIOS DVMT-prealloc 64mb
- digital connection to your monitor (VGA not supported)
- VT-d disabled or use dart=0
- Lilu.kext and WhateverGreen.kext
ok, so iv done everything as mentioned above. stillrecieving kernel panic :( help me pls
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,639
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 970
ok, so iv done everything as mentioned above. stillrecieving kernel panic :( help me pls
Boot your system in Verbose Mode and post a picture of your screen when it freezes/hangs.
At Clover Boot Screen press space bar and select Verbose (-v) and Don't reboot on panic (debug=0x100).
 
Joined
Dec 10, 2018
Messages
9
Motherboard
Asus H81M-K
CPU
i3-4150
Graphics
HD 4400
Boot your system in Verbose Mode and post a picture of your screen when it freezes/hangs.
At Clover Boot Screen press space bar and select Verbose (-v) and Don't reboot on panic (debug=0x100).
Ok, iv done clean setup using unibeast 9.0 and mojave 14.2 from app store,
installed MultiBeast 11.0.1 - Mojave,

Inside multibeast:

choosed clover uefi,
realtek 8111 2.2 for network,
apple alc for audio,
whatevergreen fix for graphics.

Entered clover configurator
inside clover configurator:
set inject intell in graphics tab,
set ig-platform-id=0x0d220003,
set fake id in devices tab IntelGFX=0x04128086
and after reboot all worked perfectly.

i used DVI-D connection
mark as solved pls, ty.


my bios settings:
csm: off
vt-d: off
xhci something: off
Ehci handoff : on
sata mode : ahci
CFG Clock : off
Vgpu preallocated memory : 64 mb
secure boot : other os
 
Last edited:
Top