Contribute
Register

[solved] IdeaPad 700-15ISK Can't boot into OS X Installer

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,716
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Now the problem is it doesn't recognize my hard disks.
One of my hard disk is plugged on sata3,and another is m.2 nvme ssd.
Both of them did't appear in disk utility.
I have tried sata 100 unsupport.kext and Nvme patching,but no lucky.
Attach EFI/Clover folder as ZIP (omit 'themes' folder).

--

Please provide complete details in your profile/signature
(Profile/Settings link in upper right corner of this site)

Mobo: manufacturer/model + bootloader(Clover/Chameleon/Chimera)
CPU: detailed CPU model + motherboard chipset
Graphics: all graphics devices + laptop internal screen resolution

For example, typical Ivy laptop:
Mobo: HP ProBook 4540s (Clover)
CPU: i5-3320m/HM76
Graphics: HD4000, 1366x768

Use CPU-Z on Windows to find CPU (Core iX-xxx) and motherboard chipset (HMxx), and graphics capabilities. For a laptop, these details are important and affect critical installation procedures.

Note: When specifying your bootloader, if using Clover legacy, please be sure to specify "Clover legacy"). Specifying "Clover" will be assumed as "Clover UEFI"
 
Joined
Jun 3, 2014
Messages
249
Motherboard
XPS13 9360
CPU
I5-8250u
Graphics
UHD620 1920*1080
I removed the first section of nvme patch because my nvme controller dev id is pci144d,a802.
and my sata controller dev id is match(a103) in sata100seriesunsupport.
I have check some possible problem,and the result I found is above.
So I don't know why it can't detect my disks.


Mobo: Lenovo IdeaPad 700-15ISK+ Clover UEFI
CPU: 6700HQ+ Skylake-H
Graphics: HD530+950m with 1920x1080 IPS(950m is disabled in BIOS)
 

Attachments

Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,716
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I removed the first section of nvme patch because my nvme controller dev id is pci144d,a802
and my sata controller dev id is match(a103) in sata100seriesunsupport

Mobo: Lenovo IdeaPad 700-15ISK+ Clover UEFI
CPU: 6700HQ+ Skylake-H
Graphics: HD530+950m with 1920x1080 IPS(950m is disabled in BIOS)
DropOem=true is not valid without (usually patched) SSDTs in ACPI/patched. You have no files in ACPI/patched, so DropOem should be false.

And if you intend to access the NVMe SSD, you will need HackrNVMeFamily-10_11_6.kext. See FAQ for link to instructions for creating it.
 
Joined
Jun 3, 2014
Messages
249
Motherboard
XPS13 9360
CPU
I5-8250u
Graphics
UHD620 1920*1080
DropOem=true is not valid without (usually patched) SSDTs in ACPI/patched. You have no files in ACPI/patched, so DropOem should be false.

And if you intend to access the NVMe SSD, you will need HackrNVMeFamily-10_11_6.kext. See FAQ for link to instructions for creating it.
It's a workaround for me to boot into installer,without it I can't boot successfully.
I don't know why since I don't place files in it but it still have something change.

I am building a HackrNVMeFamily-10_11_6.kext for a m.2 Nvme PM951 now.
I will test it ASAP
 
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,716
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
It's a workaround for me to boot into installer,without it I can't boot successfully.
I don't know why since I don't place files in it but it still have something change.
It means there is an SSDT that is causing a problem. You can selectively drop SSDTs from the Clover GUI to determine which one it is. Hopefully, it is not your SATA SSDT.
 
Joined
Jun 3, 2014
Messages
249
Motherboard
XPS13 9360
CPU
I5-8250u
Graphics
UHD620 1920*1080
I found PM951's DEV id is the same as 950PRO.So It's needless to chane any script.
And the SSDT which causing problem is xh_rvp10.
I assumed it's usb related.
I attached dsl of the SSDT,please help me to identify what it is.
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,716
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I found PM951's DEV id is the same as 950PRO.So It's needless to chane any script.
No idea what you're referring to. The scripts that create HackrNVMeFamily are not dependent on specific device-ids.

And the SSDT which causing problem is xh_rvp10.
I assumed it's usb related.
Drop only that SSDT (note: USBInjectAll.kext may help avoid the problems associated with that SSDT... keyword: may).
 
Joined
Jun 3, 2014
Messages
249
Motherboard
XPS13 9360
CPU
I5-8250u
Graphics
UHD620 1920*1080
I have USBInjectAll.kext in kexts.
Drop the SSDT and now it can pass the load process.

My mistake.I viewed the script again.
I saw the dev id and I assumed it may need to be changing.But I know how it work now.
After place HackrNVMeFamily,it detecting a disk now.
I still wait to boot into installer so I don't know what disk it's.
But I guess it's PM951.
But now it stuck at apple icon.
I think it need some time.
 
Joined
Jun 3, 2014
Messages
249
Motherboard
XPS13 9360
CPU
I5-8250u
Graphics
UHD620 1920*1080
After the hakernvmefamily is placed.
It detect the two disks now.Actually I don't know why my hard disk can be recognized now.
Going to replace Intel 3165 with BCM94352Z and try to install OS X now.
 
Joined
Jun 3, 2014
Messages
249
Motherboard
XPS13 9360
CPU
I5-8250u
Graphics
UHD620 1920*1080

Failed to install on Nvme ssd.
I try many times.
Going to make a bootable usb stick again...
 
Top