Contribute
Register

[Solved] ICH10R and High Sierra

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 7, 2013
Messages
4
Motherboard
P5Q-EM
CPU
Xeon L5420 4-cores
Graphics
GeForce 8400 GS (GT218)
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Any news on this? I also applied the auto patch for AppleAHCIPort.kext in the latest clover (2.4 r4369), I can see that the /chosen UUID points to my installer partition (followed guide-creating-high-sierra-bootable-hdd-partition-or-usb-and-fixing-disk-io-error-for-satahdd on insanely mac), but still getting the root disk not found logo. I suspect the kernel doesn't see any SATA disks. I have not tried just manually replacing the kexts yet.
 
Joined
Nov 5, 2012
Messages
6
Motherboard
Z77X-UD5H
CPU
i7-3770k
Graphics
GTX980
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Fix for ICH10 with High Sierra. Now with hot-plug support.

For this we need two binary patches.

First patch fix I/O error for ICH10:
Code:
4585F60F 95C289C8 83E0FE66 85C9780F 84D2750B -> 89C883E0 FE6685C9 0F98C141 08CC9090 9090750B

With second patch for hot-plug:

Code:
89C82540 6002003D 40200000 750C81E1 BF7FFFFF 898B5101 0000 -> 90909090 90909090 90909090 90909090 90909090 90909090 9090

View attachment 286301

View attachment 286308


This is not my work...

This patch was found on insanelymac.com

Can anyone provide instructions on how to implement this fix in Clover Configurator? This is my current view and the exiting edit were made by Multibeast I think.

Screen Shot 2018-01-23 at 12.45.32 PM.png
 
Last edited:
Joined
Feb 8, 2015
Messages
1
Motherboard
win 8
CPU
xeon e5450
Graphics
nvidia 8900 gt
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Can anyone provide instructions on how to implement this fix in Clover Configurator? This is my current view and the exiting edit were made by Multibeast I think.

View attachment 307914
To use with a USB installer, the kext needs to be included in the prelinkedkernel. Use PLK.tool attached to post#13 to create a new prelinkedkernel with AppleAHCIPort.kext v328, then replace original prelinkedkernel in the installer - post#16.

more: http://www.insanelymac.com/forum/files/file/815-appleahciportkext/
 
Joined
Sep 4, 2017
Messages
8
Motherboard
Gigabyte X58A-UD3R
CPU
i7 930
Graphics
GTX 260
Fix for ICH10 with High Sierra. Now with hot-plug support.

For this we need two binary patches.

First patch fix I/O error for ICH10:
Code:
4585F60F 95C289C8 83E0FE66 85C9780F 84D2750B -> 89C883E0 FE6685C9 0F98C141 08CC9090 9090750B

With second patch for hot-plug:

Code:
89C82540 6002003D 40200000 750C81E1 BF7FFFFF 898B5101 0000 -> 90909090 90909090 90909090 90909090 90909090 90909090 9090

View attachment 286301

View attachment 286308


This is not my work...

This patch was found on insanelymac.com

How do I apply these patches? I haven't bumped into this kind of fiddling before.
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,376
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
How do I apply these patches? I haven't bumped into this kind of fiddling before.
Download Clover Configurator (Vibrant Edition)
Open Clover Configurator
Mount your EFI partition
Open EFI/EFI/Clover/Config.plist
Check the Kernel and Kext Patches section and add the patches from Post #14 to the KextsToPatch section
Save
Close Clover Configurator

patch.png
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,376
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
However, this patch didn't work for me. I'm still unable to see the HDDs.
Did you edit the correct config.plist, from the right EFI partition (USB Installer or SSD/HD)?
Check if the patches are added correctly.
 
Joined
Sep 4, 2017
Messages
8
Motherboard
Gigabyte X58A-UD3R
CPU
i7 930
Graphics
GTX 260
Did you edit the correct config.plist, from the right EFI partition (USB Installer or SSD/HD)?
Check if the patches are added correctly.

I edited the config.plist on the Bootable USB EFI partition. How do I check if they are added correctly? I checked my work a few times, but maybe there was a mistake somewhere.
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,376
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
I edited the config.plist on the Bootable USB EFI partition. How do I check if they are added correctly? I checked my work a few times, but maybe there was a mistake somewhere.
Attach config.plist
 
Joined
Mar 25, 2018
Messages
13
Motherboard
GA-Q57M-S2H
CPU
i5, 4x 2,8 GHz
Graphics
GeForce GTX 660
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Applied the two fixes, still no HD seen in clover :(
Any suggestions ??
Kind regards
 
Status
Not open for further replies.
Top