Contribute
Register
Joined
Dec 14, 2017
Messages
49
Motherboard
GIGABYTE z370xp SLI
CPU
i7 8700k
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1050 ti
Mac
  1. iMac
Hey guys,
So before and after I installed 10.13.4, my ethernet port worked perfectly and was detecting internet. However, due to some graphics issues after the update, I installed a NVIDIA graphics card (Gigabyte 1050 ti) and after that install my ethernet is not connected and gives the status of 'cable unplugged' (yes the cable is plugged in). I did mess around with the clover boot manager while installing the graphics card and my config.plist but I dont think I did anything that should have messed with the ethernet port. I installed the latest IntelMausiEthernet kext but sill nothing. Ive attached my config.plist and any help would be greatly appreciated!!
 

Attachments

  • config.plist
    6.7 KB · Views: 154
Joined
Jul 19, 2017
Messages
1
Motherboard
GIGABYTE GA-Z170X-UD3
CPU
Intel Core i7-6700K
Graphics
Nvidia GTX 1050 Ti
Mac
  1. iMac
I have the same problem! Did you find a solution? Thanks.

Hey guys,
So before and after I installed 10.13.4, my ethernet port worked perfectly and was detecting internet. However, due to some graphics issues after the update, I installed a NVIDIA graphics card (Gigabyte 1050 ti) and after that install my ethernet is not connected and gives the status of 'cable unplugged' (yes the cable is plugged in). I did mess around with the clover boot manager while installing the graphics card and my config.plist but I dont think I did anything that should have messed with the ethernet port. I installed the latest IntelMausiEthernet kext but sill nothing. Ive attached my config.plist and any help would be greatly appreciated!!
 
Joined
Dec 14, 2017
Messages
49
Motherboard
GIGABYTE z370xp SLI
CPU
i7 8700k
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1050 ti
Mac
  1. iMac
I have the same problem! Did you find a solution? Thanks.

Hey so I cant believe I missed this, but I didnt have the ethernet kext in my EFI/EFI/CLOVER/kexts/Other folder, but after doing that everything works perfectly. Hope you may have missed this as well, easy fix!
 
Joined
Dec 26, 2013
Messages
2
Motherboard
Gigabyte Z370
CPU
i8700
Graphics
NVIDIA 1050
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. Xserve
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi everybody,

I have the same error with Networking.

Motherboard is Gigabyte Z370 Gaming K3.

After NVDIA driver installation for Gigabyte NVIDIA 1050 I lose networking, network adapter in shown in System Settings but can't configure it to work.

Here is my Clover config.plist if anybody can find the cause or solution.

Also have problem with sound, but at a moment network is priority.

Thank you in advance.
 

Attachments

  • config.plist
    8.5 KB · Views: 149
Joined
Dec 14, 2017
Messages
49
Motherboard
GIGABYTE z370xp SLI
CPU
i7 8700k
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1050 ti
Mac
  1. iMac
Hi everybody,

I have the same error with Networking.

Motherboard is Gigabyte Z370 Gaming K3.

After NVDIA driver installation for Gigabyte NVIDIA 1050 I lose networking, network adapter in shown in System Settings but can't configure it to work.

Here is my Clover config.plist if anybody can find the cause or solution.

Also have problem with sound, but at a moment network is priority.

Thank you in advance.

Did you put the ethernet kext (my case the IntelMausiEthernet.kext) in EFI/EFI/CLOVER/kexts/Other folder? this fixed it for me.
 
Joined
Dec 26, 2013
Messages
2
Motherboard
Gigabyte Z370
CPU
i8700
Graphics
NVIDIA 1050
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. Xserve
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Yes, installing IntelMausiEthernet.kext via KextBeast fix the problem.

But, I'm curious how that driver missed after NVIDIA driver instillation??
 
Joined
Feb 29, 2020
Messages
2
Motherboard
GIGABYTE GA-Z270X-ULTRA GAMING
CPU
I5-7600K
Graphics
NVIDIAGTX 1050ti
Yes, installing IntelMausiEthernet.kext via KextBeast fix the problem.

But, I'm curious how that driver missed after NVIDIA driver instillation??
Can you pls Explain How to Install
 

UtterDisbelief

Moderator
Joined
Feb 13, 2012
Messages
4,929
Motherboard
Gigabyte Z390M Gaming - Clover UEFI 5102
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 570 8gb HDMI 1920x1080
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
Mobile Phone
  1. Android
Can you pls Explain How to Install


To install IntelMausiEthernet.kext you can use MultiBeast - OR -

For High Sierra, you can place the kext on your desktop and run the KextBeast utility, choosing Library/Extensions as the destination. KextBeast is in the process of being deprecated but is still available from our Downloads section.

As an alternative simply place the kext in your EFI partition, EFI/CLOVER/kexts/Other folder.

:)
 
Joined
Feb 29, 2020
Messages
2
Motherboard
GIGABYTE GA-Z270X-ULTRA GAMING
CPU
I5-7600K
Graphics
NVIDIAGTX 1050ti
To install IntelMausiEthernet.kext you can use MultiBeast - OR -

For High Sierra, you can place the kext on your desktop and run the KextBeast utility, choosing Library/Extensions as the destination. KextBeast is in the process of being deprecated but is still available from our Downloads section.

As an alternative simply place the kext in your EFI partition, EFI/CLOVER/kexts/Other folder.

:)
Does'nt work for me.. Is there any other way?
 
Top