Contribute
Register

[Solved] HD 3000 not working with Clover

Status
Not open for further replies.
Joined
May 1, 2012
Messages
85
Motherboard
GA-B75M-D3H
CPU
i5-2500K
Graphics
Intel HD3000
Mobile Phone
  1. Android
Hello,

I've installed El Capitan 10.11 successfully and did the recommended post installation process, installing CustomMac essentials and updated my SMBIOS to MacMini5,1.

But there's one thing I can get quite right: my HD 3000 card. I have a GA-B75M-D3H motherboard with an i5-2500K and I can't get it to work properly. In the "About My Mac" section, the system recognises my card as HD 2000 with only 3 MB.

I am using 2 displays, one connected via HDMI and the other via DVI. I also need HDMI audio to work properly, but I figure that it'll work when I get the HD 3000 card recognised. My config.plist is attached. Tried to inject IntelGFX and FakeID but it didn't work.

I've read other topics about the same problem (like http://www.tonymacx86.com/graphics/89945-clover-intel-hd-3000-a-3.html) but the solutions didn't quite work out for me too.

I think it's also important to mention that I don't have a DSDT installed (or at least not one that's in ACPI/patched folder). I need to install one? How do I do that?

Thanks.

EDIT: SOLVED
UPDATE: I got HD 3000 working with the config.plist of this topic: http://www.tonymacx86.com/alternate-bootloaders/155653-clover-yosemite-hd3000-z77.html#post978366. Thanks again, ellisbodds. :)
 

Attachments

  • config.plist
    4.2 KB · Views: 743

ammulder

Moderator
Joined
Sep 1, 2014
Messages
2,959
Motherboard
GA-H87N-WIFI
CPU
i7-4790S
Graphics
GT 740
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
HD 3000 not working with Clover

Hello,

I've installed El Capitan 10.11 successfully and did the recommended post installation process, installing CustomMac essentials and updated my SMBIOS to MacMini5,1.

But there's one thing I can get quite right: my HD 3000 card. I have a GA-B75M-D3H motherboard with an i5-2500K and I can't get it to work properly. In the "About My Mac" section, the system recognises my card as HD 2000 with only 3 MB.

I think Chimera (the old boot loader) had a special patch to correct this text. I think it's just cosmetic. What is the actual problem that is bothering you?
 
Joined
May 1, 2012
Messages
85
Motherboard
GA-B75M-D3H
CPU
i5-2500K
Graphics
Intel HD3000
Mobile Phone
  1. Android
HD 3000 not working with Clover

I think Chimera (the old boot loader) had a special patch to correct this text. I think it's just cosmetic. What is the actual problem that is bothering you?

I had to switch to Clover. The official guide (http://www.tonymacx86.com/el-capita...-el-capitan-any-supported-intel-based-pc.html) only advises using Clover.

The problem is that I can't get the HD 3000 graphics to work. When I boot, I get a lot of glitches and the resolution is set to 1024x768. Also, HDMI audio doesn't work.
 
Status
Not open for further replies.
Top