Contribute
Register

[SOLVED] Firewire Kexts issues

Joined
Dec 31, 2012
Messages
524
Motherboard
Gigabyte Designare Ex X299
CPU
i9-9980XE
Graphics
GTX 1080 Ti
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
iOS
Hello to this great community...i've a "problem" after installing some kexts. But i want to start explaining what has happened step by step.
I set up a new build with an Asus X99-E-Ws + 5960x+64gb ddr4 and a titanx card. The main purpose of this setup is as audio workstation.
I own a firewire startech card natively supported by OSX (infact it works OTB with Mavericks in my previous build!).
I installed Yosemite 10.10.5.....everything work fine with clover bootloader etc. But when i installed any drivers for my firewire audio card or keyboards, the peripherals weren't recognized by the system. So i checked in system info and at firewire device the windows was blank. So my fw card was not recognized.
I checked in Extensions dirs and i didn't find any FW*.kext so i took those kext from my Yosemite USB installer :
AppleFWAudio.kext and other 4 IOFW*.kext. They had hidden attributes ( i used Showallfiles to see them in the correct dir!) and i installed them with kextwizard.
I restarted and finally my fw card was recognized and peripherals work perfectly.
But at OSX boot i've a message showing "Failed to Initialize" so maybe one of the 5 kext give me that msg.
How i can remove hidden kext? I checked extensions dir and the 5 FW kext i installed have still hidden attributes and if i try to delete them manually at restart they are still in the dir. So i want to remove all of them and see which of them gives me that "failed to initialize" error message.
Any help is appreciated...
 
Joined
Dec 31, 2012
Messages
524
Motherboard
Gigabyte Designare Ex X299
CPU
i9-9980XE
Graphics
GTX 1080 Ti
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
iOS
Firewire Kexts issues

I solved this problem in the simplest way...i copied those *FW*.kext from my Macbookpro with Mavericks installed, and with kexbeast i installed them in my Yosemite Hackintosh, and now everything work perfectly!
 
Joined
Apr 20, 2011
Messages
1
Motherboard
X99 WS-E
CPU
Intel 5960x
Graphics
Titan X
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Android
Hey I've got the same issue. Could you upload the Kext file please?
 
Joined
Jun 11, 2016
Messages
1
This worked like a charm! And I've considered giving up on my old PCI Firewire card.


Thanks a lot!


EDIT: I've made an old VIA FW-Card work in El Capitan, as far as I know, this one is rarely known to work in Mac OS at all.
 
Joined
May 30, 2016
Messages
11
thenightflyer My Gigabyte GA-H97M-D3H not recognizes the FC with this chipsets TSB41LV03 e TSB43AB23 and Im using EC, all kext is on the System Folder...

Can I do something for this?

Thanks a lot for any help!!

Cheers
 
Joined
Dec 31, 2012
Messages
524
Motherboard
Gigabyte Designare Ex X299
CPU
i9-9980XE
Graphics
GTX 1080 Ti
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
iOS
thenightflyer My Gigabyte GA-H97M-D3H not recognizes the FC with this chipsets TSB41LV03 e TSB43AB23 and Im using EC, all kext is on the System Folder...

Can I do something for this?

Thanks a lot for any help!!

Cheers
I use this adapter https://www.startech.com/Cards-Adapters/FireWire/3-Port-2b-1a-Low-Profile-1394-PCI-Express-FireWire-Card-Adapter~PEX1394B3LP and it's native with OSX.
Maybe your is not native and that's why is not recognized under EC. Try to install the kexts i provided in this thread, they could work..
 
Top