Contribute
Register

[solved] DELL Inspiron 7472, i5-8250U Coffee Lake Sierra

Joined
Oct 22, 2017
Messages
27
Motherboard
Hp Zhan 66 Pro G1
CPU
i7 8550
Graphics
Intel UHD 620+ Nvidia MX150
Mobile Phone
iOS
High Sierra Working Fully
DELL Inspiron 7472, i5-8250U,

Intel UHD 620+Nvidia MX150(Optimus & disabled),
8GB DDR4,1TB Sata HDD+128gb hynix M.2(NonT NVME),Audio Realtek ALC3246,Qualcomm QCA61x4A 802.11ac Wireless Adapter

attached EFI folder+config_HIGH_SEIRRA_TESTING.plist that works for me in high Sierra with clover edit Fackecpuid-906E9
 

Attachments

Last edited:

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
13,328
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Hi i am facing issue on my below
DELL Inspiron 7472, i5-8250U,

Intel UHD 620+Nvidia MX150(Optimus),
8GB DDR4,1TB Sata HDD+128gb hynix M.2(NonT NVME),Audio Realtek ALC3246,Qualcomm QCA61x4A 802.11ac Wireless Adapter


I am using patched ACPI files of somewhere from community.

1.Mac 10.12.3 Sierra Bootsup & working with QE CI as per attached EFI folder config10.12.3 WORKING.plist on external HDD.


2. Mac 10.12.6 Sierra only bootsup but no QE CI with attached(config10.12.6 Works only if clover menu edit with 906E9 Fake & ig 0x019160003.plist).Verbose mode picture attached for refrence.Note : Each time i have to manualy select configplist edit Fackecpuid=0x000906e9 & ig platform=0x19160003 otherwise i wont able to bootup. if i dont updated ig platform i only got working HDMI tv screen with full QE CI.


3.Trying high sierra but only can boot with attached (config_HD615_620_630_640_650 high sierra bootsup but not panic.plist) but at some place its just keep waiting without panic maybe due to nvidia need disable in DSDT.

So i need help where is the issue at my end for OS 10.12.6.
Why i cant able to bootsup high sierra ?
Attached problem reporting files.
if you are hot patching, then no need for a sorted order in config.plist
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,075
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hi i am facing issue on my below
DELL Inspiron 7472, i5-8250U,

Intel UHD 620+Nvidia MX150(Optimus),
8GB DDR4,1TB Sata HDD+128gb hynix M.2(NonT NVME),Audio Realtek ALC3246,Qualcomm QCA61x4A 802.11ac Wireless Adapter


I am using patched ACPI files of somewhere from community.

1.Mac 10.12.3 Sierra Bootsup & working with QE CI as per attached EFI folder config10.12.3 WORKING.plist on external HDD.


2. Mac 10.12.6 Sierra only bootsup but no QE CI with attached(config10.12.6 Works only if clover menu edit with 906E9 Fake & ig 0x019160003.plist).Verbose mode picture attached for refrence.Note : Each time i have to manualy select configplist edit Fackecpuid=0x000906e9 & ig platform=0x19160003 otherwise i wont able to bootup. if i dont updated ig platform i only got working HDMI tv screen with full QE CI.


3.Trying high sierra but only can boot with attached (config_HD615_620_630_640_650 high sierra bootsup but not panic.plist) but at some place its just keep waiting without panic maybe due to nvidia need disable in DSDT.

So i need help where is the issue at my end for OS 10.12.6.
Why i cant able to bootsup high sierra ?
Attached problem reporting files.
ig-platform-id 0x19160003 is not a valid ig-platform-id.
Use 0x191b0000 instead.
Keep in mind DVMT-prealloc as per guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/
 
Joined
Oct 22, 2017
Messages
27
Motherboard
Hp Zhan 66 Pro G1
CPU
i7 8550
Graphics
Intel UHD 620+ Nvidia MX150
Mobile Phone
iOS
Thanks i followed up your advise
1. 10.12.6 booted with full Graphics with attached with fakecpuid 906E9+darkwake=0 (config10.12.6.plist) , my efi folder still same as i posted in Problem report DELL 7472.zip. After boots up i can see nvidia graphics card not deactivated. thats great.

Now i need suggestion for High Sierra
I tried all config.plist from github OS-X-Clover-Laptop-Config-master but not success.
Tried
Booted with with fake cpu id attached working 10.12.6 plist but just stop at pushing com.apple.xpc.launcd service run for 0 second pushing respwan out by 10 seconds(attcahedpic).
mind DVMT-prealloc from bios shows 128mb selected and not editable. i thnk 128bmb is no issue as its more then 32mb. is am i right?
Any help?
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,075
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Thanks i followed up your advise
1. 10.12.6 booted with full Graphics with attached with fakecpuid 906E9+darkwake=0 (config10.12.6.plist) , my efi folder still same as i posted in Problem report DELL 7472.zip. After boots up i can see nvidia graphics card not deactivated. thats great.

Now i need suggestion for High Sierra
I tried all config.plist from github OS-X-Clover-Laptop-Config-master but not success.
Tried
Booted with with fake cpu id attached working 10.12.6 plist but just stop at pushing com.apple.xpc.launcd service run for 0 second pushing respwan out by 10 seconds(attcahedpic).
mind DVMT-prealloc from bios shows 128mb selected and not editable. i thnk 128bmb is no issue as its more then 32mb. is am i right?
Any help?
Read here:
https://www.tonymacx86.com/threads/fix-window-server-service-only-ran-for-0-seconds-with-dual-gpu.233092/
 
Joined
Oct 22, 2017
Messages
27
Motherboard
Hp Zhan 66 Pro G1
CPU
i7 8550
Graphics
Intel UHD 620+ Nvidia MX150
Mobile Phone
iOS
i have already disabled nvdia as per diabale patching by guide mentioend and using sort order. 10.12.6 can boot with full qw ci without nvidia card. but high sierra cant able to bootsup.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,075
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Joined
Oct 22, 2017
Messages
27
Motherboard
Hp Zhan 66 Pro G1
CPU
i7 8550
Graphics
Intel UHD 620+ Nvidia MX150
Mobile Phone
iOS
Native Acpi files,
Efi folder with pathed files that works in 10.12.6
10.12.6 can boots=Nvidia disabled with attached config file, high sierra kernel panic.

high sierra only boots with spoof attached config file without any modification but stop at pushing com.apple.xpc.launcd service run for 0 second pushing respwan out by 10 seconds.
please help where i am missing.

Edit:Updated new files as per problem solving Faq
 

Attachments

Last edited:
Top