Contribute
Register

[Solved] Clover boot way too long

Status
Not open for further replies.
Joined
Sep 7, 2012
Messages
15
Motherboard
UP5TH
CPU
3770
Graphics
670
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi,

I recently installed High Sierra on my Customac Z77-UP5-TH. Everything is working great except an incredibly slow and long time at boot stage with clover until I reach clover menu (from startup till "scan entries, user settings etc...") like 1 minute

The computer previously used to boot very fast - litteraly in a snap - with Chimera when an earlier version of OSX was installed before I upgraded to HS with clover.

High Sierra is installed on an internal SATA SSD. Trim was not enabled and I already had this slow startup problem, I enabled then TRIM and it didn't change anything, boot time is the same, as long, so I guess it's a clover problem.

I installed latest version of Clover 2.4 r4411 with no improvement.

I found an old thread where OP found a solution with a legacy Root installation of Clover V2.3K r3543 https://www.tonymacx86.com/threads/solved-clover-very-slow-to-start-up.175034/

I followed his solution and managed to install BlockBiosIO option but it didn’t change anything.

I opened a new thread because the one I mention is three years old and hardware differs. If somebody knows how to help, it would be greatly appreciated!
 
Last edited:
Joined
Feb 9, 2017
Messages
79
Motherboard
Gigabyte GA-Z390M Gaming x
CPU
i7-8700
Graphics
Asus rog strix Rx 5700 xt
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
- Make sure config.plist/Boot/Debug=false
- Check Clover's boot.log
Thanks so much, now I need to find out osxaptiofixdrv error
 
Status
Not open for further replies.
Top