Contribute
Register

[Solved] Can't boot: stuck on ++++ (i7-7700K, GA-Z270X Gaming 7)

Joined
Jun 1, 2017
Messages
17
Motherboard
Aorus GA-Z270X-Gaming 7
CPU
Intel i7-7700K
Graphics
HD630
Hi Hackintosh gurus

This is my first build and I'm a complete novice hence the never ending problems. The build portion went so well that the installation had to have all the hiccups. :banghead:

The problem:
The bootloader successfully loads but then when initiating the installer (in verbose mode) it shows 2 rows of text then hangs on the infamous row of:
+++++++++++++++++++++++++

My system:
  • Mobo: GA-Z270X Gaming 7
  • CPU: i7 7700K Kabylake
  • RAM: Corsair Vengeance RGB 32GB
  • Storage: 2 x Samsung 960 EVO NVMe SSD
Bios settings:
All settings are correct as far as I know (copied from this successful build)

Clover Tweaks (changed from standard Unibeast installer):
(See my EFI folder attached)

BOOT
  • Slide = 0
DEVICES
  • FixOwnership = true
KERNEL AND KEXT PATCHES
  • Kernel CPU = true
  • FakeCPUID = 0x0506E3
  • All IONVMe Family Kexts added ( I only have a 960 EVO to install on)
SMBIOS
  • Trust = True
INSTALL DRIVERS
  • DataHubDxe added
  • EmuvariableEufi added

The above changes I took from this thread. I have been trying off of a USB 3 drive but will try with a USB 2 drive tonight.

Side Question: Would it be worth it to rather install High Sierra due to it natively supporting NVMe drives out of the box?

Thank you very much to all who will help me out
 

Attachments

Joined
Jun 1, 2017
Messages
17
Motherboard
Aorus GA-Z270X-Gaming 7
CPU
Intel i7-7700K
Graphics
HD630
Thanks Brebo. Your suggestions fixed my boot and I was able to load the installer and install Sierra but now I have ANOTHER problem I need solved...:crazy: My mouse and keyboard are extremely laggy and slow. It's to the point where it's totally unusable. The problem existed from the first moment the installer started. I was hoping the problem would've been fixed after installation but sadly, no. Google searches have been a unfruitful so far.
 
Joined
Jul 20, 2017
Messages
1
Motherboard
Z170N GAMING 5 MINI ITX
CPU
I5 7600K
Graphics
1070 SC
Mac
MacBook Pro
Thanks Brebo. Your suggestions fixed my boot and I was able to load the installer and install Sierra but now I have ANOTHER problem I need solved...:crazy: My mouse and keyboard are extremely laggy and slow. It's to the point where it's totally unusable. The problem existed from the first moment the installer started. I was hoping the problem would've been fixed after installation but sadly, no. Google searches have been a unfruitful so far.
hey did you succeed? i am first time builder and stuck at the +++++ screen too
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,627
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 970
@xwpass, please update your profile (personal details) with your Motherboard or Make/Model, CPU and Graphics Card.
The Rules said:
Profiles need to contain at least your primary system to assist others with helping you.
 
Top