[Solved] Asus P8Z77 High Sierra - everything works except ethernet

Discussion in 'High Sierra Desktop Support' started by hpibrahim, Sep 29, 2017.

  1. VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,985
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 3, 2017 at 10:28 PM #11
    VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,985
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Attach Problem Reporting Files.

     
  2. Magtaem

    Magtaem

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    1
    Oct 4, 2017 at 5:55 AM #12
    Magtaem

    Magtaem

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    1
    I have a z77-m pro motherboard and I use Realtek RTL8111/8168 kext . In the first time I booted my High Sierra setup I don't had ethernet connection but now I have.
     
  3. liooo80

    liooo80

    Joined:
    Apr 11, 2013
    Messages:
    15
    Motherboard:
    ASUS P8H67-M PRO
    CPU:
    core i5 3570k
    Graphics:
    iGPU (HD4000)
    Oct 4, 2017 at 9:15 AM #13
    liooo80

    liooo80

    Joined:
    Apr 11, 2013
    Messages:
    15
    Motherboard:
    ASUS P8H67-M PRO
    CPU:
    core i5 3570k
    Graphics:
    iGPU (HD4000)
    Hey ! I have a similar motherboard (P8H67-m pro) : series 6... 100% working on Sierra with modified bios and clover boot (no dsdt...). I use core i5 3570k so HD4000 graphics...

    High sierra is working (it was a pain to make it !) but the boot is really long : 1-2 minute (on Samsung SSD with new AFPS format)
    I don't know what to do... (think it's graphic related but not sure as AppleIntelFrameCapri.kext is now modified as in sierra)
     
  4. mipol

    mipol

    Joined:
    Sep 12, 2012
    Messages:
    6
    Motherboard:
    OSX - Capitan
    CPU:
    Core i7 3770k
    Graphics:
    Nvidia GeForce 9600GT
    Mac:
    Mac Pro
    Oct 7, 2017 at 11:42 PM #14
    mipol

    mipol

    Joined:
    Sep 12, 2012
    Messages:
    6
    Motherboard:
    OSX - Capitan
    CPU:
    Core i7 3770k
    Graphics:
    Nvidia GeForce 9600GT
    Mac:
    Mac Pro
    Hello..!!
    My English is not very good, I hope your understanding .. !!

    -I have been using Custom OSX version Leopard 10.5 going through each of its later versions, on this type of Motherboard "P8Z77-V" (currently) -And if it serves you anything the KEXT-Driver that has been running for "High Sierra 10.13 "is AppleIntelE1000e.kext that you will find it in Multibeas
     
  5. lasseron32

    lasseron32

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    1
    Nov 13, 2017 at 12:54 AM #15
    lasseron32

    lasseron32

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    1
    Hey hpibrahim, i have the exact same configuration (except from GPU) Could you tell wich guide you use. And please if you want to be specific with the steps, feel free so:).
     
  6. datadl

    datadl

    Joined:
    Sep 11, 2015
    Messages:
    8
    Motherboard:
    ASUS P8Z77-V
    CPU:
    I7 3770k
    Graphics:
    Saphire HD7770 1Gb DDR5
    Nov 21, 2017 at 8:18 PM #16
    datadl

    datadl

    Joined:
    Sep 11, 2015
    Messages:
    8
    Motherboard:
    ASUS P8Z77-V
    CPU:
    I7 3770k
    Graphics:
    Saphire HD7770 1Gb DDR5
    Hi @hpibrahim ! I have been trying to update to High Sierra with almost the same configuration as yours but I'm stuck on a black screen.
    Could you please provide/upload the CLOVER EFI configuration & kext you used to make it work?

    Thank you so much!!
    Vincent
     
  7. His_Tudness

    His_Tudness

    Joined:
    May 15, 2011
    Messages:
    255
    Motherboard:
    ASrock z370 Fatal1ty Gaming mini-ITX/ac
    CPU:
    Intel Core i7 8700K @ 3.7GHz (4.7GHz Turbo)
    Graphics:
    Intel UHD630/Gigabyte GTX 1070 Mini ITX
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 4, 2018 at 12:33 AM #17
    His_Tudness

    His_Tudness

    Joined:
    May 15, 2011
    Messages:
    255
    Motherboard:
    ASrock z370 Fatal1ty Gaming mini-ITX/ac
    CPU:
    Intel Core i7 8700K @ 3.7GHz (4.7GHz Turbo)
    Graphics:
    Intel UHD630/Gigabyte GTX 1070 Mini ITX
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    What guide did you follow to get High Sierra installed? I tried a straight upgrade from MAS (which has worked upgrading from El Capitan to Sierra) and it bricked my system. I had to buy a new SSD, reinstall Sierra and recover from a TimeMachine backup. (Thank the spagooters for backups! xD)

    I also have a 3rd gen CPU (i5 3570K) with a Z77 board (P8Z77-V LX), which is similar to yours. Can't seem to get High Sierra installed.
     
  8. blewb

    blewb

    Joined:
    Oct 24, 2012
    Messages:
    2
    Motherboard:
    Asus p8z77-V Pro
    CPU:
    i7-3770k
    Graphics:
    onboard
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    May 23, 2018 at 7:58 PM #18
    blewb

    blewb

    Joined:
    Oct 24, 2012
    Messages:
    2
    Motherboard:
    Asus p8z77-V Pro
    CPU:
    i7-3770k
    Graphics:
    onboard
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    *bumb*


     
  9. hpibrahim

    hpibrahim

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Messages:
    12
    Motherboard:
    Asus P8Z77-V
    CPU:
    i7 3770O
    Graphics:
    Radeon 7950 HD
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    May 28, 2018 at 11:33 PM #19
    hpibrahim

    hpibrahim

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Messages:
    12
    Motherboard:
    Asus P8Z77-V
    CPU:
    i7 3770O
    Graphics:
    Radeon 7950 HD
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Hey all sorry for the delays - I will try to get my files posted if I can tonight, but I just used the guide here on this page.
     
  10. hpibrahim

    hpibrahim

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Messages:
    12
    Motherboard:
    Asus P8Z77-V
    CPU:
    i7 3770O
    Graphics:
    Radeon 7950 HD
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    May 28, 2018 at 11:37 PM #20
    hpibrahim

    hpibrahim

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Messages:
    12
    Motherboard:
    Asus P8Z77-V
    CPU:
    i7 3770O
    Graphics:
    Radeon 7950 HD
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I've used this guide:
    https://www.tonymacx86.com/threads/...h-sierra-public-beta-installation-usb.225520/

    and this guide, both with success:
    https://www.tonymacx86.com/threads/...ierra-on-any-supported-intel-based-pc.235474/

    Sometimes you just have to keep running multibeast until it takes, in my experience. I will try to dig up the actual plist config I used - I didn't use any custom KEXT.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice