Contribute
Register

[solved] ACPI exceptions and errors with recompiled DSDT on GA-Z170X-Designare

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 20, 2013
Messages
15
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-Designare
CPU
Intel i7 6700K
Graphics
GeForce GTX 750 Ti | Intel HD530
Mobile Phone
  1. iOS
Cool, got it thanks. Are you using the x86PlatformPluginInjector?
I don't see where your loading it - Would you mind taking a look at mine and seeing if there is anything out of place that might be blocking it, since we have the same hardware?
I noticed you were using some CustomUUID strings, does that allow iMessages to work? I currently have all that stuff working, but I'm wondering if that compromised some other important things.
Thanks!
No, I don't use X86PlatformPluginInjector. From your config I see that you try to enable HWP. Maybe this is causing problems? I didn't enable it and have no kernel panics for the last 3 months. Two things caught my eye in your config besides that. First is the patches to rename EHC devices in DSDT. You have "Increase 15 port limit to 26 in AppleUSBXHCIPCI" patch that works perfectly on its own, so no need for those. Second, I saw some HD4600 HDMI audio patches. I doubt they will work for HD530. Regarding CustomUUID, I'm not 100% sure that it is required for iMessage, still it looks like its presence doesn't hurt.
 
Joined
Jul 9, 2015
Messages
33
Motherboard
ASUS Prime x299 Deluxe
CPU
i9-7900X
Graphics
GTX 1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Ok, thanks for taking a look! Oddly, without the one that injects into XHCI, the system panics. Without the one that increases to AppleUSBHCI , rear USB 3 Ports don't work. Every time I think Im close, theres another panic. Do you do any video work? The problem I'm trying to fix only happens on video export. Im wondering if you might have the same under similar circumstances (codec, etc). I thought I had it solved in another thread, but sadly not.
 
Joined
Jun 20, 2013
Messages
15
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-Designare
CPU
Intel i7 6700K
Graphics
GeForce GTX 750 Ti | Intel HD530
Mobile Phone
  1. iOS
Ok, thanks for taking a look! Oddly, without the one that injects into XHCI, the system panics. Without the one that increases to AppleUSBHCI , rear USB 3 Ports don't work. Every time I think Im close, theres another panic. Do you do any video work? The problem I'm trying to fix only happens on video export. Im wondering if you might have the same under similar circumstances (codec, etc). I thought I had it solved in another thread, but sadly not.
No, I don't do video editing so maybe your problem will happen with my build too.
 
Status
Not open for further replies.
Top