[solved] Acer vn7-591g bluetooth problem

Discussion in 'Laptop Compatibility' started by user00hackintosh, Jun 10, 2018.

Tags:
  1. user00hackintosh

    user00hackintosh

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    8
    Jun 10, 2018 at 8:10 AM #1
    user00hackintosh

    user00hackintosh

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    8
    Acer VN7-591G
    Intel Core i7-4710HQ
    16 GB RAM
    120 GB SSD
    Nvidia 860M + Intel HD 4600
    Realtek ALC283 @ Intel Lynx Point PCH - High Definition Audio Controller
    Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN (10/100/1000MBit)
    Wifi: M.2 NGFF Broadcom BCM94352z (replaced)
    all function is working include custom usb DSDT of usbinjectall.kext
    Airdrop working and bluetooth can on/off, But it keep research for bluetooth devices and can't connect to my iphone.
    i check in system preference have bluetooth and all enable.
    appreciate to help me ?
    thank you.
     

    Attached Files:

  2. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    188,233
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Jun 10, 2018 at 3:46 PM #2
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    188,233
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    What do you mean by "can't connect to my iphone"?
    The iPhone uses BT4LE, so you should not expect it will pair (it will connect, then disconnect right away).
     
  3. user00hackintosh

    user00hackintosh

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    8
    Jun 10, 2018 at 5:26 PM #3
    user00hackintosh

    user00hackintosh

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    8
    Thank you for your response.
    I have JBL speaker, cant connect.
    iphone 6s-> air drop is working, but cannot connect bluetooth.
    Btw, i patched battery and have , touchpad of voodoo working but dont have options in sys prefe,
    I added some attachments.
    thank you.
     

    Attached Files:

    • Screen Shot 2018-06-10 at 11.05.05 PM.png  (234.7 KB, 48 views)
    • Screen Shot 2018-06-10 at 11.05.15 PM.png  (150.3 KB, 56 views)
    • Screen Shot 2018-06-10 at 11.06.13 PM.png  (288.4 KB, 57 views)
    • Screen Shot 2018-06-10 at 11.07.02 PM.png  (86.7 KB, 51 views)
    • Screen Shot 2018-06-10 at 11.17.52 PM.png  (165 KB, 59 views)
    • Screen Shot 2018-06-10 at 11.18.00 PM.png  (53.7 KB, 50 views)
  4. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    188,233
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Jun 11, 2018 at 2:49 PM #4
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    188,233
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    No "Problem Reporting" files attached.
    Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
    https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
    Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
     
  5. user00hackintosh

    user00hackintosh

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    8
    Jun 12, 2018 at 6:52 AM #5
    user00hackintosh

    user00hackintosh

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    8

    Attached Files:

  6. user00hackintosh

    user00hackintosh

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    8
    Jun 13, 2018 at 5:58 PM #6
    user00hackintosh

    user00hackintosh

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    8
  7. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    188,233
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Jun 13, 2018 at 7:10 PM #7
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    188,233
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
  8. user00hackintosh

    user00hackintosh

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    8
    Jun 14, 2018 at 5:43 PM #8
    user00hackintosh

    user00hackintosh

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    8
    After install all kexts to s/l/e my bluetooth is seem working. :D
    it can connect to my iphone and speaker, but the range too near, too close with my laptop.
    Any suggestions for increasing the range of bluetooth ?.
    my fault is dont read guide clearly.
    Thank you.
     

    Attached Files:

  9. user00hackintosh

    user00hackintosh

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    8
    Jun 14, 2018 at 6:02 PM #9
    user00hackintosh

    user00hackintosh

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    8
    btw, i use SSDT-UIAC.aml to patch usbinjectall, my laptop dont have usb 2.0 just only have 3.0, and when i apply this patch, usb 3.0 is removed, all change to 2.0 . Maybe it normal ?
     

    Attached Files:

    • Screen Shot 2018-06-15 at 12.00.17 AM.png  (99.6 KB, 41 views)
  10. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    188,233
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Jun 14, 2018 at 7:36 PM #10
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    188,233
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    As per FAQ, kexts should be installed to /L/E on 10.11 and later, not /S/L/E.

    It means you made a mistake.


    No "Problem Reporting" files attached.
    Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
    https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
    Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice