Contribute
Register

SMBios 19.x - iMacs 2019

Joined
Sep 17, 2017
Messages
7
Motherboard
GA-Z390m gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Hey bro,can u please share your EFI folder ?
I interested to make some tests with "CFL" and if is possible to boot with Vega without WEG.
Thanks. :thumbup:
drivers64UEFI
->ApfsDriverLoader-64.efi
->EmuVariableUefi-64.efi
->FSInject-64.efi
->HFSPlus.efi
->OsxAptioFixDrv-64.efi
->PartitionDxe-64.efi
SMCHelper-64.efi
kexts
->AppleALC.kext
->FakePCIID.kext
->FakeSMC_ACPISensors.kext
->FakeSMC_CPUSensors.kext
->FakeSMC_GPUSensors.kext
->FakeSMC_LPCSensors.kext
->FakeSMC_SMMSensors.kext
->FakeSMC.kext
->IntelMausiEthernet.kext
->Lilu.kext
->NoVPAJpeg.kext
->USBInjectAll.kext
 

Attachments

Joined
Nov 8, 2011
Messages
98
Motherboard
Z390N itx/ac
CPU
i7-9700K
Graphics
Vega 64
drivers64UEFI
->ApfsDriverLoader-64.efi
<SNIP>
Thanks for sharing your setup. I have a similar board. (ASROCK Z390M ITX/AC) with an i8400 and MSI RX580 Gaming 8GB. I thought I might have luck running without WhateverGreen, but I can't make it work.

Based on your config.plist and EFI, my test setup is attached. Would you mind having a look?

When the screen goes black, I can login with ScreenSharing and see that it is trying to connect to a non-existent internal display... Through this remote login method I can see in IORegistry that it is recognised as CFL when WhateverGreen is not present.

Thanks!
 

Attachments

Joined
Apr 18, 2019
Messages
17
Motherboard
ASUS Z390-E
CPU
i7-9700K
Graphics
RTX 2060
I was able to using hardware acceleration with UHD 630 and 10.14.4 special built without whatevergreen. After I upgrade, the hardware acceleration works fine when start and restart, but not after sleep and wake. If I reinstall the whatevergreen, it fixes the problem. Any one knows what happen or have the same problem? I7 9700k asus z390
 
Joined
Dec 19, 2018
Messages
12
Motherboard
Asus ROG MAXIMUS XI HERO Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
VEGA 64
Mobile Phone
iOS
drivers64UEFI
->ApfsDriverLoader-64.efi
->EmuVariableUefi-64.efi
->FSInject-64.efi
->HFSPlus.efi
->OsxAptioFixDrv-64.efi
->PartitionDxe-64.efi
SMCHelper-64.efi
kexts
->AppleALC.kext
->FakePCIID.kext
->FakeSMC_ACPISensors.kext
->FakeSMC_CPUSensors.kext
->FakeSMC_GPUSensors.kext
->FakeSMC_LPCSensors.kext
->FakeSMC_SMMSensors.kext
->FakeSMC.kext
->IntelMausiEthernet.kext
->Lilu.kext
->NoVPAJpeg.kext
->USBInjectAll.kext
- On 19,1 I tried almost everything to make it work (get correct iGPU name "CFL") without WEG but nothing worked. Blank screen after boot.
- When I try iMacPro1,1 with igpu disabled from bios, I am unable to get hardware acceleration via dGPU (Vega 64) for H264.

I really wonder what I am missing....
 
Joined
Aug 9, 2012
Messages
130
Motherboard
Asus Maximus XI Hero (Wifi)
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
iOS
Hi all! sorry for not answering them, I have a very demanding time job.

I'll explain a little, basically the hardware I'm using, I want to make a guide but time does not allow it.

CPU: 9900k (Without Overclock, it's fine with me)
Motherboard: Asus Maximus XI Hero (WiFi / Pretended to explore CNVi to try to make it work.) last BIOS Version 1005
DGPU:
Sapphire Pulse Radeon RX 580 8GB (MacOS of course) Asus Strix 1070 GTX (Windows 10 Pro - Games), My hack knows how to boot depending on the MacOS or Windows system
RAM: Corsair Dominator Platinum 3000Mhz
Case: Evolv X
Cooler: Corsair H150i Pro
WiFi / Bluetooth: BCM943602CS PCI Card
PSU: AX1500i Digital ATX
Mouse: Logitech G903
Keyboard: Logitech G910 / Apple
Monitor: Acer Predator X34
Headset: G933 WIRELESS 7.1 RGB
Headset Stand: ST100 RGB USB 3.1 Premium with 7.1 Sound


I am using a patched DSDT, this makes practically all the magic to look like MacOS, maybe some of them have problems and they do not manage to make their hacks work like mine because of this.

I do not use many settings in my config.plist, I only use ApfsDriverLoader-64.efi and AptioMemoryFix-64.efi in drivers64UEFI Folder.
My NVRAM is native, so I do not need to emulate it.
Everything works perfect.
USB: 2.0 / 3.0 / 3.1 / USB-C
Handoff / Continuity / Apple Watch unlock / more
WIFI: 2.4 / 5 GHZ
Bluetooh
Sound
Sleep/Wake
More


As soon as I am home I will upload my EFI folder, but basically I am already summarizing my configuration.
Sorry if I can not help them, I'll try as soon as my time allows me, I'm not an expert either, but I try to give what I've learned.

sorry for my english, I speak spanish
 
Joined
May 4, 2016
Messages
8
Motherboard
Asus ROG Maximus XI Code Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
GTX 1080 Ti
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hi all! sorry for not answering them, I have a very demanding time job.

I'll explain a little, basically the hardware I'm using, I want to make a guide but time does not allow it.

CPU: 9900k (Without Overclock, it's fine with me)
Motherboard: Asus Maximus XI Hero (WiFi / Pretended to explore CNVi to try to make it work.) last BIOS Version 1005
DGPU:
Sapphire Pulse Radeon RX 580 8GB (MacOS of course) Asus Strix 1070 GTX (Windows 10 Pro - Games), My hack knows how to boot depending on the MacOS or Windows system
RAM: Corsair Dominator Platinum 3000Mhz
Case: Evolv X
Cooler: Corsair H150i Pro
WiFi / Bluetooth: BCM943602CS PCI Card
PSU: AX1500i Digital ATX
Mouse: Logitech G903
Keyboard: Logitech G910 / Apple
Monitor: Acer Predator X34
Headset: G933 WIRELESS 7.1 RGB
Headset Stand: ST100 RGB USB 3.1 Premium with 7.1 Sound


I am using a patched DSDT, this makes practically all the magic to look like MacOS, maybe some of them have problems and they do not manage to make their hacks work like mine because of this.

I do not use many settings in my config.plist, I only use ApfsDriverLoader-64.efi and AptioMemoryFix-64.efi in drivers64UEFI Folder.
My NVRAM is native, so I do not need to emulate it.
Everything works perfect.
USB: 2.0 / 3.0 / 3.1 / USB-C
Handoff / Continuity / Apple Watch unlock / more
WIFI: 2.4 / 5 GHZ
Bluetooh
Sound
Sleep/Wake
More


As soon as I am home I will upload my EFI folder, but basically I am already summarizing my configuration.
Sorry if I can not help them, I'll try as soon as my time allows me, I'm not an expert either, but I try to give what I've learned.

sorry for my english, I speak spanish
hey how did u manage to get 2 different gpu working. like how your hacke booted in to the corecet gpu acording to the os. i was trying to do that. but i am really stuck and have no more information how to do that. can u tell me ur way? thank you so much
 
Joined
Sep 20, 2012
Messages
220
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Ultra
CPU
i9-9900K
Graphics
amd vega64 frontier edition 16 gb, amd RX 480
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
Android, iOS
hi there all is there a way to get full hardware acceleration working with IGPU fully enabled with Vega 64 16gb frontier edition and rx 480 I think I have currently setup my IGPU headless that's the only way I am able to get hevc and video encoding working please let me know how to get IGPU fully enabled with hardware acc along with both igpu working or should I leave it in headless config
 

jaymonkey

Moderator
Joined
Aug 27, 2011
Messages
3,518
Motherboard
ASRock-Z97 EX6
CPU
i7-4790K OC @ 4.8GHz
Graphics
Vega 64LC + HD4600
Mac
MacBook Air, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
let me know how to get IGPU fully enabled with hardware acc along with both igpu working or should I leave it in headless config

@aseem.singh,

In a system with dGPU(s) + IGPU it is best to configure the IGPU as Headless as thats how real Macs are configured.
MacOS will use the IGPU as a sort of GPU Co-Processor for certain encode/decode tasks, Airplay streaming and compute.

MacOS dynamically manages the load across the the IGPU + dGPU(s) depending on the task.

My advice is to leave the IGPU configured as "Headless" .... you'll gain nothing by trying to use it as a "Active" GPU and it will more than likely cause problems if you do.

Cheers
Jay
 
Last edited:
Top