Contribute
Register

Slow SSD.

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 2, 2012
Messages
42
Motherboard
Z77X-UD5H
CPU
i5-3570K
Graphics
HD4000
Hi guys, I've done some googling and also searched this site, but I can't seem to resolve this issue. In multibeast I selected TRIM Enabler, which didn't seem to do anything, and 3rd party drive support. Here's my speed test results:

yppX2.png


My set-up is as follows:

GA-Z77-UD5H
3570k i5
OCZ 60GB SSD Agility 3

I have the SSD plugged into the white SATA Port (the intel one, I think that is). I also have two SSATA II drives plugged in above that in the grey ports. I have two IDE drives with IDE>SATA converters in the two bottom black SATA ports.

Any ideas on what I can do to get the speed this guy gets?
 
Joined
Aug 6, 2010
Messages
264
Motherboard
GA-Z77-DS3H rev.1.0
CPU
i7 3770
Graphics
GTX 980
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys, I've done some googling and also searched this site, but I can't seem to resolve this issue. In multibeast I selected TRIM Enabler, which didn't seem to do anything, and 3rd party drive support. Here's my speed test results:

yppX2.png


My set-up is as follows:

GA-Z77-UD5H
3570k i5
OCZ 60GB SSD Agility 3

I have the SSD plugged into the white SATA Port (the intel one, I think that is). I also have two SSATA II drives plugged in above that in the grey ports. I have two IDE drives with IDE>SATA converters in the two bottom black SATA ports.

Any ideas on what I can do to get the speed this guy gets?

I'm not even sure what an SSD is supposed to get.
 
Joined
Jan 2, 2012
Messages
42
Motherboard
Z77X-UD5H
CPU
i5-3570K
Graphics
HD4000
Well, the youtube vid in the OP shows somebody getting 250-300mb. Others I've seen are nearer 500mb. Mine is at 60mb. Can't be right.
 
Joined
Jan 2, 2012
Messages
42
Motherboard
Z77X-UD5H
CPU
i5-3570K
Graphics
HD4000
I installed Windows and I'm getting around 475mb for each read and write. I'd love some help here, it's robbing me of speed!
 
Joined
Oct 26, 2011
Messages
162
Motherboard
Asus P6T
CPU
i7-920
Graphics
GTX 260
Mobile Phone
  1. Android
Make sure your OS drive permission is correct. As you see I ran AJA on my OSX drive with no problem. To repair permission normally I use Kext Wizard.
 
Joined
Jan 2, 2012
Messages
42
Motherboard
Z77X-UD5H
CPU
i5-3570K
Graphics
HD4000
Make sure your OS drive permission is correct. As you see I ran AJA on my OSX drive with no problem. To repair permission normally I use Kext Wizard.

Yeah, it's strange. No matter what I do, I just can't get it to work on my OS drive.

Is there any other way I can test the speed of this thing, that doesn't rely on software?

Maybe the problem is in bios. I don't know, but it's driving me a little stir-crazy.
 
Joined
Apr 9, 2011
Messages
75
Motherboard
Z390 AORUS PRO
CPU
I7 8700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Just tried my vertex 3 120gig in lion 10.7.4 and got 150write and 430 read
 
Joined
May 24, 2011
Messages
339
Motherboard
Gigabyte Z590 Vision D
CPU
i9-10900K
Graphics
RADEON RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I am getting the same crumby results. I get 135 MB/s write and 185 MB/s read. My config is:

GA-Z77MX-D3H
i5-3750k
OCZ Agility 3 120 GB

I have the newest TRIM installed and all my hard drives are recognized as internal. I did get drive permission errors, but then I repaired the drive permissions and that went away. I am able to read my older Kingston Sata II 64 GB SSD at 225 and write at 175. That is an NTFS partition.
 
Status
Not open for further replies.
Top