Contribute
Register

SLEEP / STOP don't working.

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 10, 2017
Messages
204
Motherboard
Samsung Rc520 (Clover)
CPU
i5 Sandy Bridge 2410m / HM65
Graphics
Intel HD 3000, Nvidia GeForce 520m (screen 1366x768)
Mobile Phone
  1. iOS
Sorry I didn't read. I try. We feel when I did. Thanks
 
Joined
Jan 10, 2017
Messages
204
Motherboard
Samsung Rc520 (Clover)
CPU
i5 Sandy Bridge 2410m / HM65
Graphics
Intel HD 3000, Nvidia GeForce 520m (screen 1366x768)
Mobile Phone
  1. iOS
So. I have apply Trim patch, and removed PNOT and applied 0x0d in my DSDT. I have lockup prior to entering sleep (LED never started blinking).
 

Attachments

  • Archivio.zip
    1.8 MB · Views: 43

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,689
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
So. I have apply Trim patch, and removed PNOT and applied 0x0d in my DSDT. I have lockup prior to entering sleep (LED never started blinking).

Missing kextcache output.
Notes:
- memory configuration may be bad...
From your Clover bootlog:
Code:
0:100  0:000  === [ Get Smbios ] ========================================
0:100  0:000  Type 16 Index = 0
0:100  0:000  Total Memory Slots Count = 4
0:100  0:000  Type 17 Index = 0
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Speed = 1333MHz
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Size = 4096MB
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 0 ChannelA-DIMM0
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Vendor = 859B
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->SerialNumber = 00000000
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->PartNumber = CT51264BF160B.C16F
0:100  0:000  Type 17 Index = 1
0:100  0:000  Ignoring insane frequency value 0MHz
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Speed = 0MHz
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Size = 0MB
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 1 ChannelA-DIMM1
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Vendor = <null string>
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->SerialNumber = <null string>
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->PartNumber = <null string>
0:100  0:000  Type 17 Index = 2
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Speed = 1333MHz
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Size = 4096MB
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 2 ChannelB-DIMM0
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Vendor = 830B
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->SerialNumber = 8717210B
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->PartNumber = NT4GC64B8HB0NS-CG 
0:100  0:000  Type 17 Index = 3
0:100  0:000  Ignoring insane frequency value 0MHz
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Speed = 0MHz
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Size = 0MB
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 3 ChannelB-DIMM1
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Vendor = <null string>
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->SerialNumber = <null string>
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->PartNumber = <null string>

- config.plist/SMBIOS/Trust should be true. You have it set false.

Your profile shows you have Nvidia, but no Nvidia is seen in ioreg, nor in your PCI list from Clover bootlog:
Code:
0:100  0:000  === [ GetDevices ] ========================================
0:100  0:000  PCI (00|00:02.00) : 8086 0116 class=030000
0:100  0:000   - GFX: Model=Intel HD Graphics 3000 (Intel)
0:100  0:000  PCI (00|00:1F.00) : 8086 1C49 class=060100
0:100  0:000  PCI (00|00:1D.00) : 8086 1C26 class=0C0320
0:100  0:000  PCI (00|00:1A.00) : 8086 1C2D class=0C0320
0:100  0:000  PCI (00|00:1C.00) : 8086 1C10 class=060400
0:100  0:000  PCI (00|01:00.00) : 14E4 43B1 class=028000
0:100  0:000   - WIFI: Vendor=Broadcom
0:100  0:000  PCI (00|00:1C.03) : 8086 1C16 class=060400
0:100  0:000  PCI (00|02:00.00) : 10EC 8168 class=020000
0:100  0:000   - LAN: 0 Vendor=Realtek
0:100  0:000  PCI (00|00:1F.02) : 8086 1C03 class=010601
0:100  0:000  PCI (00|00:00.00) : 8086 0104 class=060000
0:100  0:000  PCI (00|00:16.00) : 8086 1C3A class=078000
0:100  0:000  PCI (00|00:16.01) : FFFF FFFF class=FFFFFF
0:100  0:000  PCI (00|00:1B.00) : 8086 1C20 class=040300
0:100  0:000  PCI (00|00:1F.03) : 8086 1C22 class=0C0500
0:100  0:000  PCI (00|00:1F.06) : FFFF FFFF class=FFFFFF
Seems strange...

Did you try with a different SSD or conventional HDD yet?

Does sleep work ok in Windows?

No other ideas for you...
 
Joined
Jan 10, 2017
Messages
204
Motherboard
Samsung Rc520 (Clover)
CPU
i5 Sandy Bridge 2410m / HM65
Graphics
Intel HD 3000, Nvidia GeForce 520m (screen 1366x768)
Mobile Phone
  1. iOS
I can't try other SSD or conventional HDD because I don't have even one in this moment for a fresh installation. I set config/SMBIOS/Trust=True (What is it for?).
What I do for memory configuration?? What is wrong? I can't understand.
Yes I have a GeForce Gt520m (optimus NVIDIA). But I disabled with SSDT-IGPU. or that has nothing??
I don' know what I do. I did a fresh installation to solve all these problem. :(
I attach the missing files.
 

Attachments

  • Archivio.zip
    1.8 MB · Views: 56

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,689
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I can't try other SSD or conventional HDD because I don't have even one in this moment for a fresh installation.

I think that is your next step.

I set config/SMBIOS/Trust=True (What is it for?).
What I do for memory configuration?? What is wrong? I can't understand.

It just seems unlikely that your laptop has four RAM slots (two empty).
Most laptops have only two RAM slots.
You should probably fill out config.plist/SMBIOS/Memory to accurately reflect your RAM configuration.

Yes I have a GeForce Gt520m (optimus NVIDIA). But I disabled with SSDT-IGPU. or that has nothing??

There is nothing in SSDT-IGPU.aml to disable Nvidia.
 
Joined
Jan 10, 2017
Messages
204
Motherboard
Samsung Rc520 (Clover)
CPU
i5 Sandy Bridge 2410m / HM65
Graphics
Intel HD 3000, Nvidia GeForce 520m (screen 1366x768)
Mobile Phone
  1. iOS
I did already a fresh installation 3 days ago precisely to solve these problem. How do I fill config/SMBIOS/Memory??
Why Nvidia is not appears?? Maybe is incompatible?? then I not disabled nvidia? I'm very confused.
SSDT-IGPU is for screen and hdmi??
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,689
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
How do I fill config/SMBIOS/Memory??

You will need to read the Clover documentation.

Why Nvidia is not appears?? Maybe is incompatible?? then I not disabled nvidia? I'm very confused.
SSDT-IGPU is for screen and hdmi??

No idea. Your SSDT-IGPU is only injecting "hda-gfx" (it is for HDMI audio).
What is the output from 'lspci -nn' in Linux Terminal?
 
Joined
Jan 10, 2017
Messages
204
Motherboard
Samsung Rc520 (Clover)
CPU
i5 Sandy Bridge 2410m / HM65
Graphics
Intel HD 3000, Nvidia GeForce 520m (screen 1366x768)
Mobile Phone
  1. iOS
lspci -nn in terminal don't work
 

Attachments

  • Schermata 2017-05-27 alle 21.59.08.png
    Schermata 2017-05-27 alle 21.59.08.png
    22.1 KB · Views: 55
Joined
Jan 10, 2017
Messages
204
Motherboard
Samsung Rc520 (Clover)
CPU
i5 Sandy Bridge 2410m / HM65
Graphics
Intel HD 3000, Nvidia GeForce 520m (screen 1366x768)
Mobile Phone
  1. iOS
Where I take linux terminal? Do I download from web??
 
Status
Not open for further replies.
Top