Contribute
Register

Sleep Not Working - Intel 9 Series Chipset

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 19, 2014
Messages
983
Motherboard
Dell XPS 15 7590 - Clover
CPU
i7-9980HK
Graphics
HD 630 + GTX 1650
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Apple
Mobile Phone
  1. iOS
Hi all,

the sleep on my computer isn't working. After maybe 10 minutes the display turns off and the computer goes to sleep about 5 minutes later. When I wake it up using the keyboard & mouse the LED on the case turns back on solid and I can hear it wake up from sleep, but there's no display on the monitor until about 2 minutes later, when the computer restarts (KP? I don't see any KP when I boot back up) and I see the ROG logo. Specs are in my description...

Here's an excerpt from the system.log kernel message:

Code:
[FONT=Menlo]Jul  5 11:31:43 Duncans-iMac kernel[0]: PM notification timeout (pid 340, Creative Cloud)[/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:31:43 Duncans-iMac kernel[0]: PM notification timeout (pid 376, Adobe CEF Helper)[/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:32:00 Duncans-iMac kernel[0]: PM response took 2003 ms (48, powerd)[/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:32:00 Duncans-iMac kernel[0]: [0x347ecdb000, 0x40000000][/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:32:00 Duncans-iMac kernel[0]: [0x34becdb000, 0x40000000][/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:32:00 Duncans-iMac kernel[0]: [0x0, 0x0][/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:41:03 Duncans-iMac kernel[0]: Wake reason: XHC[/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:41:03 Duncans-iMac kernel[0]: RTC: PowerByCalendarDate setting ignored[/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:41:03 Duncans-iMac kernel[0]: Previous sleep cause: 5[/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:41:03 Duncans-iMac kernel[0]: USBF:    7362.932    AppleUSBXHCI: setPowerState - PCI device still has PME status bit set. PMCSR is 0x8108[/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:41:03 Duncans-iMac kernel[0]: The USB device USB2.0 Hub (Port 5 of Hub at 0x14000000) may have caused a wake by issuing a remote wakeup (2)[/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:41:03 Duncans-iMac kernel[0]: The USB device Dell USB Keyboard Hub (Port 4 of Hub at 0x14500000) may have caused a wake by issuing a remote wakeup (3)[/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:41:03 Duncans-iMac kernel[0]: The USB device Dell USB Keyboard Hub (Port 1 of Hub at 0x14540000) may have caused a wake by issuing a remote wakeup (3)[/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:41:03 Duncans-iMac kernel[0]: full wake promotion (reason 1) 237 ms[/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:41:05 Duncans-iMac kernel[0]: AppleIntelE1000e(Info): e1000e NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: Rx/Tx[/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:41:07 Duncans-iMac kernel[0]: PM response took 1456 ms (48, powerd)[/FONT]
[FONT=Menlo]Jul  5 11:43:10 localhost kernel[0]: Longterm timer threshold: 1000 ms[/FONT]

The last line of code is the first line of kernel output when the computer restarted...

If anybody has any ideas please let me know! :)

-Duncan
 

beelzebozo

Super Moderator
Joined
Mar 31, 2010
Messages
3,604
Motherboard
ASUS z170-Deluxe
CPU
i7 - 6700K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Mar 19, 2014
Messages
983
Motherboard
Dell XPS 15 7590 - Clover
CPU
i7-9980HK
Graphics
HD 630 + GTX 1650
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Apple
Mobile Phone
  1. iOS
Check your darkwake flag value in org.chameleon.boot.plist.

I'm using Clover, but it just says "dark wake". Is there any preferred value for dark wake that I should use?

Cheers!

-Duncan
 
Status
Not open for further replies.
Top